Hirdetés
„Csak tiszta forrásból”

„Csak tiszta forrásból”

2011. szeptember 16. 17:47

Milyen hatással vannak az internetezőkre az on-line szerepjátékok? Hogyan alkalmazható a marketing a kis- és középvállalkozások körében? Többek között, ezekről a témákról tartottak előadást a szegedi egyetemi hallgatók a Rektori Hivatalban. A diákok 15 percben mutatták be azokat a dolgozatokat, melyekkel díjat nyertek a legutóbbi Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Részletek

A NASA bemutatta Mars-rakétája tervét

2011. szeptember 14. 20:19

A Föld körüli pályán túl, így a Marsra is képes lesz űrhajósokat feljuttatni az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) azzal az új űrhajóhordozó rakétarendszerrel, amelynek terveit szerdán mutatták be Washingtonban.

Részletek
Öt százalékkal kevesebb támogatás az SZBK-nak

Öt százalékkal kevesebb támogatás az SZBK-nak

2011. szeptember 8. 19:41

Öt százalékkal csökkentette a Magyar Tudományos Akadémia a Szegedi Biológiai Központ támogatását az év hátralévő részére. Az MTA elnöke levelében az álláshelyek csökkentéséről is ír, lehet, hogy kutatókat kell majd elküldeni.

Részletek
Vitamin 2011. 09. 07.

Vitamin 2011. 09. 07.

2011. szeptember 7. 20:28

Beszámolunk arról,hogy fejlesztik a gyerekklinika koraszülött intenzív osztályát,és ennek kapcsán nőgyógyász vendégemet arról kérdezem hogyan előzhető meg a koraszülés . Ezután egy olyan bőrgyógyászati betegségről beszélünk, mely a munka és párválasztásban is negatívan érintheti a pácienseket.

Részletek
Füzet, tankönyv és toll helyett  laptop lesz

Füzet, tankönyv és toll helyett laptop lesz

2011. augusztus 30. 21:49

Füzet, tankönyv és toll helyett az iskolapadban laptop lesz a tanulók előtt. A számítógépek használata ezáltal jobban beépülhet a gyerekek oktatási folyamatába. Négy szegedi gyakorló iskola közösen, több, mint 51 millió forintos uniós támogatásból olyan informatikai fejlesztést hajtott végre, amellyel modernebbé, interaktívabbá válnak a tanórák, igaz ez a magyar vagy akár a történelem oktatásra is.

Részletek
Nobel-díjasok érkeznek Szegedre

Nobel-díjasok érkeznek Szegedre

2011. augusztus 30. 19:17

Nyolc Nobel-díjas kutató is érkezik a nagyvilágból arra a nemzetközi konferenciára, amit jövő márciusban rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen. A programsorozattal arra emlékeznek, hogy Szent-Györgyi Albert 75 évvel ezelőtt vehette át a Nobel-díját. A világhírű tudósok mellett, több száz hazai és külföldi kutató is elfogadta a meghívást a konferenciára.

Részletek