Hirdetés

Az optimizmus távol tarthatja az orvost és a halált

2012. február 20. 16:00

Nagyobb valószínűséggel lettek betegek vagy haltak meg három évtized távlatában azok, akik egészségi állapotukat eleve rossznak ítélték meg - idézte svájci kutatók eredményét a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat (www.scientificamerican.com).

Részletek

KVANTUM 2012. 02. 07.

2012. február 8. 10:40

Tudományos témáink a Kvantumban: Újabb leletek az M43-as autópálya nyomvonaláról, új lehetőségek a könyvtári informatikában, öröklődik-e a zsenialitás?

Részletek
A fizika napja a Szegedi Tudományegyetemen

A fizika napja a Szegedi Tudományegyetemen

2012. január 28. 17:44

Flender Roland egyetemi hallgató kettőstörést bemutató kísérletet készít elő a fizika napján, a Szegedi Tudományegyetemen, ahol a résztvevők betekinthettek a laboratóriumokba, maguk is végezhettek kísérleteket, és számos érdekesség mellett megismerkedhettek az intézményben folyó tudományos és oktatási munkával. MTI Fotó: Rosta Tibor - Szeged, 2012. január 28.

Részletek

A fizika napja Szegeden

2012. január 27. 08:06

A látványos bemutatókkal és kvízjátékkal gazdagított programra az egyetem Dóm téri, fizikus épületszárnyában kerül sor szombaton.

Részletek

Ipsos: sokat ér a magyar diploma, de a munkahelyeken több gyakorlati tudás kell

2012. január 25. 14:19

A fiatal felnőttek fele szerint az életben való boldoguláshoz nagymértékben hozzájárul a diploma, s további háromtizedük is közepes jelentőséget tulajdonít a felsőfokú végzettségnek - derül ki az Ipsos F and F témában végzett felméréséből, amelynek összegzését szerdán juttatták el az MTI-hez. A fiatalok által felállított rangsor első helyén az ELTE áll, amelyet a Corvinus, illetve a Műegyetem követ.

Részletek
Mediterrán madárfaj Fehér-tavon

Mediterrán madárfaj Fehér-tavon

2012. január 18. 13:47

Elszaporodott a szegedi Fehér-tavon a kis kárókatona. Az új fajnak a madarászok örülnek, a halgazdaság dolgozói kevésbé, mert sok halat megeszik. Ráadásul nagyobb rokonával szemben fokozottan védett, ezért nem lehet gyéríteni.

Részletek
Cukorbetegen is teljes az élet

Cukorbetegen is teljes az élet

2012. január 17. 17:44

90 éve, 1922. január 11-én Leonard Thompson, kanadai kisfiú életét a világon először inzulin mentette meg. Az eseményre emlékezve idén is megrendezték a Gyermekdiabétesz Napot, melynek Szegeden az újszegedi Rendezvényház adott otthont szombaton. Emellett hasznos ismeretekhez juthattak azok a családok és gyerekek, akiknek a diabétesszel együtt kell élniük, sőt az A-Híd Szeged Beton férfi vízilabdacsapattal is találkozhattak.

Részletek

A NOB hisz Schmitt Pálnak plágiumügyben

2012. január 14. 23:12

Hivatalos nyilatkozatot tett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a plágiummal gyanúsított Schmitt Pál köztársasági elnök ügyében – tájékoztatta szombat este a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI Hírcentrumot.

Részletek