Hirdetés
Atomenergiáról mindenkinek

Atomenergiáról mindenkinek

2014. május 22. 10:16

A Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben harmadik alkalommal rendezték meg Szegeden az „Atomenergiáról – mindenkinek” című ismeretterjesztő rendezvényt. A konferencia előadói az atomenergiával kapcsolatos kérdéseket tekintették át, kísérőprogramként az Országos Atomenergia Hivatal és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. kiállításait, valamint a Magyar Nukleáris Társaság „Fiatalok a Nukleáris Energetikáért” szakcsoportja által tartott műszeres bemutatót tekinthetik meg az érdeklődők.

Részletek
Jövő héten tartja közgyűlését az MTA

Jövő héten tartja közgyűlését az MTA

2014. május 2. 08:19

Május ötödikén és hatodikán tarjta közgyűlését a Magyar Tudományos Akadémia. A tanácskozás egyik fő napirendi pontja a tisztújítás lesz. Az MTA új elnököt, főtitkárt és alelnököket választ. A tét jelentős, mert az MTA-nak kulcsszerepe van a magyar tudomány finanszírozásában.

Részletek
Szegeden járt a Seuso kincsek szakértője

Szegeden járt a Seuso kincsek szakértője

2014. április 11. 16:23

Az, hogy a Seuso kincs egy része a közelmúltban hazakerült, megnöveli esélyeinket arra, hogy egy napon a többit darabját is visszakapja Magyarország. A rejtélyes sorsú leletegyüttesért 1990 óta harcolnak magyar kormányok és a tudósok. A téma egyik legnevesebb szakértője járt Szegeden és tartott előadást a témában.

Részletek

Tehetséges fiatalok a Városházán

2014. március 26. 16:10

2020-ig évente egymilliárd forintot szeretne a kormány a tehetséggondozást segítő programokhoz hozzátenni – jelentette be az emberierőforrás-miniszter. Balog Zoltán kiemelte: tavaly több mint 349 ezren ajánlották fel az adó erre a célra fordítható egy százalékát.

Részletek
A Sófi Alapítvány díjazottjai

A Sófi Alapítvány díjazottjai

2014. március 22. 19:05

Tizenegyedszer adták át a Sófi Alapítvány díjait. Sófi József vállalkozó, olyan fiatal kutatók számára alapította az elismerést, akik jelentős tudományos eredményeket értek el.

Részletek
Egy szegedi régész is ásott Afganisztánban

Egy szegedi régész is ásott Afganisztánban

2014. február 10. 14:25

Több mint egy évig, nemzetközi régészeti feltáráson vett részt Afganisztánban 2012-ben Paluch Tibor szegedi archeológus, akinek képeiből időszakos fotókiállítás nyílt a Móra Ferenc Múzeumban. Szakértők szerint, ez a régészeti feltárás át fogja írni Közép-, és Belső-Ázsia eddig ismert történelmét.

Részletek
Piacképes mobilos képzés indult az SZTE-n

Piacképes mobilos képzés indult az SZTE-n

2014. február 7. 15:05

Mobilkommunikációs képzés indult a Szegedi Tudományegyetemen. A kommunikáció szakos hallgatók betekintést nyerhetnek napjaink egyik leggyorsabban bővülő iparágának elméleti hátterébe és gyakorlati folyamataiba, de az elhelyezkedésük is könnyebb lehet majd a munkaerőpiacon.

Részletek