Kamarát szeretnének a pszichológusok, a törvényjavaslat már el is készült

Kamarát szeretnének a pszichológusok, a törvényjavaslat már el is készült

2016. február 10. 20:00

Az új szervezet felállításával kiszűrhetnék azokat, akik megfelelő végzettség nélkül végeznek pszichológusi munkát, és ezzel akár kárt is okozhatnak másoknak. Becslések szerint országszerte több ezren vannak olyanok, akik szakmai képzettség nélkül ígérnek könnyű, gyors és teljes megoldást a lelki problémákra, ezzel pedig pénzt csalnak ki a hiszékeny emberektől.

Részletek

Szent­-Györgyi Napok, huszonkettedik alkalommal

2015. november 12. 18:30

Csütörtökön és pénteken tartják a Szegedi Tudományegyetem egészségügyi karainak hagyományos ünnepi rendezvényét, a Szent­-Györgyi Napokat. A 22. alkalommal megszervezett rendezvényhez kapcsolódóan csütörtök délután az orvosi, gyógyszerészeti, fogorvosi, egészségtudományi és szociális képzési karok, valamint a Szent-­Györgyi Albert Klinikai Központ képviselői számoltak be idei eredményeikről, rövid, valamint hosszabb távú fejlesztési terveikről. Elhangzott: a legfontosabb cél mind a négy kar számára a szakemberek elvándorlásának jelentős csökkentése kell, hogy legyen, amit úgy lehet elérni, ha az orvosok, kutatók, szakellátók és más szakemberek úgy érezhetik, Szegeden is megtalálhatják számításaikat szakmájukban. Ennek eléréséhez fontosak a folyamatos fejlesztések, valamint a folyamatos elismerés, aminek részeként a Szent-­Györgyi Napokon számos elismerés átadására is sor kerül. A központi ünnepséget pénteken délelőtt 10 órától rendezik meg a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

Részletek
A tudományt ünnepelték Szegeden

A tudományt ünnepelték Szegeden

2015. november 10. 17:30

A város méltó helyszíne lehet az eseménynek, hiszen az egyetem, a biológiai kutató, a Bay Zoltán Intézet bővelkedik olyan kutatókban, akiknek munkája mind hozzájárul a magyar tudományos élet eredményeihez.

Részletek