Hirdetés
Ellentmondások a Holt-Tiszába fulladt migráns ügyében

Ellentmondások a Holt-Tiszába fulladt migráns ügyében

2016. július 15. 18:30

Nincs eredmény az egy hónappal ezelőtt a Holt-Tiszába fulladt migráns ügyében. A belügyminiszter és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága is más információkról számolt be. Mindeközben több vád éri Magyarországot azzal kapcsolatosan, hogy a határon erőszakosan lépnek fel a migránsokkal szemben a hatóságok.

Részletek
84-en haltak meg Nizzában, Szeged testvérvárosában

84-en haltak meg Nizzában, Szeged testvérvárosában

2016. július 15. 18:00

Már több, mint 80 áldozata van a csütörtök éjszaka, Nizzában történt terrortámadásnak. Szeged testvérvárosában a július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékra érkezett a tömeg, mikor egy fehér teherautó teljes sebességgel az ünneplők közé hajtott. A francia miniszterelnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett és bejelentette, hogy 3 hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot. A szegedi városházán kitűzték a gyászlobogót.

Részletek
Már üzemel az új hajókikötő a Tiszán

Már üzemel az új hajókikötő a Tiszán

2016. július 14. 19:50

A múlt hónapban kezdték kialakítani az új tiszai kikötőt a Tömörkény-gimnáziumnál lévő partszakaszon. Az állomás már fogadja a hajókat, de az ünnepélyes megnyitóra még várni kell. A Novotel szállónál lévő régi kikötő helyett alakították ki a Tömörkény-gimnázium előtti partszakaszon az újat. A helyszínt a vízügyi igazgatóság jelölte ki a cég számára – közölte a tulajdonos, Tarnai Gábor. Az új kikötő a menetrend szerinti hajójáratok, illetve a kiránduló hajók fogadása mellett más szolgáltatással is a Tisza szerelmeseinek a rendelkezésére áll, többek között hajót, csónakot, kajakot és kenut lehet bérelni. Mint Tarnai Gábor a Szeged Televíziónak elmondta, még kisebb munkáltok vannak hátra, de július végén szeretnék megtartani az ünnepélyes átadást, ahová a hazai partnerek mellett Magyarkanizsáról is várnak majd vendégeket.

Részletek
Szerb kollégájával találkozott Pintér Sándor Szegeden

Szerb kollégájával találkozott Pintér Sándor Szegeden

2016. július 14. 20:40

Pintér Sándor belügyminiszter szerb kollégájával is találkozott csütörtökön délután. Nebojsa Stefanovic-csal a migrációs helyzet kezelésének közös lehetőségeiről tárgyaltak Szegeden. Egyetértettek abban, hogy Magyarország és Szerbia sem külön-külön, sem közösen nem képes megoldani a geopolitikai kérdést, megfelelő választ csak az Európai Unió adhat. A szerb belügyminiszter szerint Szerbiába naponta 7-800 menekült érkezik, ma már inkább Bulgária, mint Macedónia felől, akik Magyarország felé nem tudnak tovább haladni. Ezért Szerbiának is az az érdeke, hogy a határ őrzését megerősítse. Ehhez segítséget ígért Pintér Sándor is, aki kifejtette, a migrációs hullámot Európa határain kell megállítani, ez megoldást jelentene Szerbia problémájára is.

Részletek
Egyre több a migráns Szerbiában

Egyre több a migráns Szerbiában

2016. július 14. 19:30

Már több mint másfél ezer migráns torlódott fel a szerb-magyar határszakaszon található tranzitközpontoknál és a szabadkai pihenőtáborban. Az illetékesek a következő napokban is újabb csoportok érkezésére számítanak.

Részletek
Egyre kevesebben spórolnak az utasbiztosítással

Egyre kevesebben spórolnak az utasbiztosítással

2016. július 14. 18:50

Elég csak napi pár száz forintot rákölteni, mégis akár több tízezer forintot spórolhatunk a nyaralás alatt, ha utasbiztosítást kötünk. A baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás a külföldi utak szinte elengedhetetlen kísérője, amit az utazási irodáknál, a biztosításközvetítőknél, sőt akár online is megköthetünk. Szerencsére egyre kevesebben spórolnak ezen.

Részletek
Magyar és osztrák miniszterek tanácskoztak Röszkén

Magyar és osztrák miniszterek tanácskoztak Röszkén

2016. július 14. 18:30

Magyarország és Ausztria honvédelmi és belügyminiszterei találkoztak csütörtökön Röszkén. A megbeszélések központi témája a mingránsválság kezelése volt. A két ország megegyezett abban, hogy a schengeni határokat fokozottan védeni kell, és ebben Ausztria is segítséget nyújt hazánknak.

Részletek
Szurikátabébivel gazdagodott a vadaspark

Szurikátabébivel gazdagodott a vadaspark

2016. július 12. 20:20

Megszületett a Szegedi Vadaspark legifjabb állata, egy kis szurikáta. Az afrikai ragadozó család most már hattagúvá bővült. A kicsi még óvatosan fedezi fel a világot, de már megmutatta magát a látogatóknak is.

Részletek