Hirdetés
Hoppon maradtak a pedagógusok

Hoppon maradtak a pedagógusok

2016. szeptember 9. 20:50

A Pedagógusok Szakszervezete kezdeményezi a kormánynál a sztrájkbizottság azonnali összehívását a pedagógusok előmeneteli rendszere, különösen a nyugdíj előtt álló pedagógusok minősítése és béremelése ügyében. A korábbi kormányzati ígéretekkel szemben tanárok ezreinek maradt el a béremelése a bonyolult és többször megváltoztatott szabályok újabb átalakítása miatt.

Részletek
Egymilliárdból újul meg az újszegedi liget

Egymilliárdból újul meg az újszegedi liget

2016. szeptember 9. 20:10

2017 februárjától elkezdődik az újszegedi Liget felújítása. Erről a Vörösmarty Általános Iskolában tartott lakossági fórumon számolt be Joób Márton önkormányzati képviselő. Akik ott voltak, a látványterveket is megnézhették.

Részletek
Gyógytornászok tartottak flashmobot a klinikán

Gyógytornászok tartottak flashmobot a klinikán

2016. szeptember 8. 21:00

Szeptember 8. a fizioterápia világnapja. Ebből az alkalomból flashmobot tartottak az egyetem gyógytornászai a klinika legújabb részlegén. A megmozdulással a mozgás fontosságára és egészségmegőrző szerepére hívták fel a figyelmet.

Részletek
Közel 5 millió az időseknek Szegeden

Közel 5 millió az időseknek Szegeden

2016. szeptember 8. 20:50

Ismét döntöttek az úgynevezett idősügyi keret felhasználásról. A szegedi önkormányzat ebben az évben 15 millió forintot fordít civil szervezetek és nyugdíjas klubok támogatására, melyből 10 millió forintot már fel is használtak. A második félévi fordulóban összesen 39 szervezet tevékenységét segíti majd az újabb pályázati forrás.

Részletek
Két hétig trolik járnak majd Baktóban

Két hétig trolik járnak majd Baktóban

2016. szeptember 8. 20:40

Kísérleti elektromos buszjárat indul szeptember második felében a városi közlekedésben. A kéthetes időszakban azt vizsgálják, hogy az akkumulátorral is működő trolibuszok mennyire lehetnek függetlenek az áramvezetéktől. A piros trolikat a 77A útvonalán állítják menetrendbe, Baktó és a Mars tér között szállítják majd az utasokat.

Részletek
Letépkedték az MKKP ellenplakátjait Szegeden

Letépkedték az MKKP ellenplakátjait Szegeden

2016. szeptember 8. 20:10

Csak szerdán ragasztották ki, de csütörtökre máris letépkedték a Kétfarkú Kutya Párt népszavazási kampány ellenében készített plakátjait az ország több pontján. Szegeden A3-as méretű plakátokat ragasztottak ki, legtöbbet kandeláberekre. Ezekből többet is részben vagy egészben letéptek. Nem csak az egyértelműen a kormányt bíráló szövegeket rongálták meg, mint például a „Magyarországról egymillió ember próbál Európába menni”, hanem az olyan szellemes szövegek is indulatokat keltettek, mint a „csak Mongóliában tavaly 4-en haltak meg banánhéjak miatt”. Csütörtök délután nem értük el a párt vezetőjét, ezért nem tudtuk megkérdezni, tesznek-e feljelentést rongálás miatt.

Részletek
Egyre erősebb Szeged és Toledo kapcsolata

Egyre erősebb Szeged és Toledo kapcsolata

2016. szeptember 7. 20:30

26 éve testvérvárosa Szegednek Toledo. Az amerikai kisváros delegációja most három napot töltött városunkban, hogy együttműködésről, kulturális programokról egyeztessenek. A toledói küldöttség tagja volt az ottani képviselőtestület magyar tagja, aki az 1956-os forradalom után hagyta el az országot.

Részletek
Kübekháza nem kér a gyűlöletkampányból

Kübekháza nem kér a gyűlöletkampányból

2016. szeptember 7. 19:10

Elegük van a gyűlöletkampányból a kübekháziaknak. Ezért saját plakátot terveztek, amellyel szeretetkampányt indítottak. A falu a szerb határ mellett fekszik, ennek ellenére az emberek nem gyűlölik a menekülteket. Az akció óriási médiavisszhangja a polgármestert is meglepte.

Részletek
Vádat emeltek a menekülteket rugdosó operatőr ellen

Vádat emeltek a menekülteket rugdosó operatőr ellen

2016. szeptember 7. 18:50

Vádat emeltek az ellen az operatőr ellen, aki tavaly szeptemberben a röszkei gyűjtőponton elgáncsolt egy menekülőt és megrúgott egy fiút és egy lányt. László Petra akkor az N1Tv-nek dolgozott operatőrként. Tette példátlan a magyar sajtótörténetben. Az esetből azért is lett nagy botrány, mert a jelenetről több videofelvétel is készült. Az egyik sértett, Osama Abdul Mohsen futballedző, akit gyermekével együtt gáncsolt el, később Spanyolországba menekült, és pár nappal később Christiano Ronaldóval fotózták le. Annak idején az őt foglalkoztató televízió is elfogadhatatlannak nevezte tettét. Később László Petra bocsánatot kért. Ha bűnösnek találják, akár 2 év börtönt is kaphat.

Részletek
Deák-ügy: Igazgatónő, itt van még?

Deák-ügy: Igazgatónő, itt van még?

2016. szeptember 7. 18:30

Augusztus végén a Deák Ferenc Gimnázium diákjai demonstráltak az ellen a módszer ellen, ahogy a KLIK a megbízott igazgatót kinevezte, figyelmen kívül hagyva a tantestület véleményét. Szeptember elseje óta viszont egy civil aktivista jelenik meg minden reggel a gimnázium előtt kezében egy táblával, melyen azt kérdezi: Itt van még?

Részletek