Hirdetés
Közel 5 millió az időseknek Szegeden

Közel 5 millió az időseknek Szegeden

2016. szeptember 8. 20:50

Ismét döntöttek az úgynevezett idősügyi keret felhasználásról. A szegedi önkormányzat ebben az évben 15 millió forintot fordít civil szervezetek és nyugdíjas klubok támogatására, melyből 10 millió forintot már fel is használtak. A második félévi fordulóban összesen 39 szervezet tevékenységét segíti majd az újabb pályázati forrás.

Részletek
Két hétig trolik járnak majd Baktóban

Két hétig trolik járnak majd Baktóban

2016. szeptember 8. 20:40

Kísérleti elektromos buszjárat indul szeptember második felében a városi közlekedésben. A kéthetes időszakban azt vizsgálják, hogy az akkumulátorral is működő trolibuszok mennyire lehetnek függetlenek az áramvezetéktől. A piros trolikat a 77A útvonalán állítják menetrendbe, Baktó és a Mars tér között szállítják majd az utasokat.

Részletek
Letépkedték az MKKP ellenplakátjait Szegeden

Letépkedték az MKKP ellenplakátjait Szegeden

2016. szeptember 8. 20:10

Csak szerdán ragasztották ki, de csütörtökre máris letépkedték a Kétfarkú Kutya Párt népszavazási kampány ellenében készített plakátjait az ország több pontján. Szegeden A3-as méretű plakátokat ragasztottak ki, legtöbbet kandeláberekre. Ezekből többet is részben vagy egészben letéptek. Nem csak az egyértelműen a kormányt bíráló szövegeket rongálták meg, mint például a „Magyarországról egymillió ember próbál Európába menni”, hanem az olyan szellemes szövegek is indulatokat keltettek, mint a „csak Mongóliában tavaly 4-en haltak meg banánhéjak miatt”. Csütörtök délután nem értük el a párt vezetőjét, ezért nem tudtuk megkérdezni, tesznek-e feljelentést rongálás miatt.

Részletek
Egyre erősebb Szeged és Toledo kapcsolata

Egyre erősebb Szeged és Toledo kapcsolata

2016. szeptember 7. 20:30

26 éve testvérvárosa Szegednek Toledo. Az amerikai kisváros delegációja most három napot töltött városunkban, hogy együttműködésről, kulturális programokról egyeztessenek. A toledói küldöttség tagja volt az ottani képviselőtestület magyar tagja, aki az 1956-os forradalom után hagyta el az országot.

Részletek
Kübekháza nem kér a gyűlöletkampányból

Kübekháza nem kér a gyűlöletkampányból

2016. szeptember 7. 19:10

Elegük van a gyűlöletkampányból a kübekháziaknak. Ezért saját plakátot terveztek, amellyel szeretetkampányt indítottak. A falu a szerb határ mellett fekszik, ennek ellenére az emberek nem gyűlölik a menekülteket. Az akció óriási médiavisszhangja a polgármestert is meglepte.

Részletek
Vádat emeltek a menekülteket rugdosó operatőr ellen

Vádat emeltek a menekülteket rugdosó operatőr ellen

2016. szeptember 7. 18:50

Vádat emeltek az ellen az operatőr ellen, aki tavaly szeptemberben a röszkei gyűjtőponton elgáncsolt egy menekülőt és megrúgott egy fiút és egy lányt. László Petra akkor az N1Tv-nek dolgozott operatőrként. Tette példátlan a magyar sajtótörténetben. Az esetből azért is lett nagy botrány, mert a jelenetről több videofelvétel is készült. Az egyik sértett, Osama Abdul Mohsen futballedző, akit gyermekével együtt gáncsolt el, később Spanyolországba menekült, és pár nappal később Christiano Ronaldóval fotózták le. Annak idején az őt foglalkoztató televízió is elfogadhatatlannak nevezte tettét. Később László Petra bocsánatot kért. Ha bűnösnek találják, akár 2 év börtönt is kaphat.

Részletek
Deák-ügy: Igazgatónő, itt van még?

Deák-ügy: Igazgatónő, itt van még?

2016. szeptember 7. 18:30

Augusztus végén a Deák Ferenc Gimnázium diákjai demonstráltak az ellen a módszer ellen, ahogy a KLIK a megbízott igazgatót kinevezte, figyelmen kívül hagyva a tantestület véleményét. Szeptember elseje óta viszont egy civil aktivista jelenik meg minden reggel a gimnázium előtt kezében egy táblával, melyen azt kérdezi: Itt van még?

Részletek
Szociális bérlakásprogram: 50 lakásról döntöttek

Szociális bérlakásprogram: 50 lakásról döntöttek

2016. szeptember 7. 18:10

Felújított bérlakások pályáztatásáról döntött a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottság szerda reggeli ülésén. Ez illeszkedik abba a szociális bérlakásprogramba, amit kedden jelentett be Botka László. A polgármester elmondta, Szegeden szeretnének minél több rászoruló családot lakáshoz juttatni. Az átalakított, korszerűsített bérlakások közül szociális alapon 50 lakást hirdetnek meg, míg tízet piaci úton értékesítenének. Az IKV Zrt az ingatlanok jelentős részét most újítja fel, de tudnak olyan mintalakásokat mutatni az érdeklődőknek, amelyek nagyrészt megegyeznek a rekonstrukció alatt lévők méretével és elrendezésével. A lakások döntő többsége a Csongrádi sugárúton, a Szamos utcán, illetve a Temesvári körúton található. Döntött a bizottság arról is, hogy az önkormányzat mintegy 18 millió forintos tagi kölcsönt ad a Vadasparknak egy fél milliárd forintos beruházáshoz. Az Elefántot és egyéb ázsiai állatokat bemutató épület együttes építése már meg is kezdődött, a pályázat lezárását követően öt elefánt költözhet a szegedi állatkertbe.

Részletek
MKKP: 8000 népszavazási ellenplakát Szegeden

MKKP: 8000 népszavazási ellenplakát Szegeden

2016. szeptember 7. 17:00

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt közel 30 millió forintot költ a kvótanépszavazás ellenkampányára. Az október 2-i referendumot megelőző egy hónapban a jogszabályoknak megfelelően Szegeden 8 ezer plakátot ragasztanak ki és hamarosan óriásplakát is érkezik városunkba.

Részletek
Népszavazás: a Liberálisok is kampányoltak Szegeden

Népszavazás: a Liberálisok is kampányoltak Szegeden

2016. szeptember 6. 21:20

A kvóta-népszavazásra adandó igen-válasz mellett kampányoltak hétfőn, Szegeden a Magyar Liberális Párt aktivistái. Elutasítják az októberi népszavazás bojkottját, szerintük csak részvétellel és igen szavazattal üzenhetünk Európának, azt, hogy Magyarországon nem mindenki fogadja el a kormány gyűlöletkampányát. A végeredményben 10 százalék körüli igenre számítanak. A liberálisok szórólapokat osztogattak és beszélgettek az emberekkel. Csak 10 millió forintjuk van a kampányra, azt is kölcsönként vették föl. Szerintük, aki komolyan veszi a demokráciát és a bevándorlást, mint problémát, annak el kell mennie szavazni. A részvételi arányt nem tartják lényegesnek, mert a szavazásnak nem lesz törvényalkotási eredménye. Nagyon fontosnak vélik azonban a nemek és igenek arányát.

Részletek