Hirdetés
Móravárosi Napok: slágerek, humor és jókedv

Móravárosi Napok: slágerek, humor és jókedv

2016. szeptember 19. 22:00

Slágerek, élőzene, humor és jókedv. Ebben volt része azoknak, akik ellátogattak az idei Móravárosi Napokra. A rendezvényt új helyszínen tartották, a Kinizsi-pályán. Ide egy Sport- és Szabadidőközpontot terveznek, amely méltó hely lehet arra, hogy a móravárosiak újra közösségi életet éljenek.

Részletek
A roma holokausztra emlékeztek Szegeden

A roma holokausztra emlékeztek Szegeden

2016. szeptember 19. 21:50

A roma holokausztra emlékeztek szombaton a Dugonics téren. Ajtay Tibor, az Országos Roma Kisebbségi Önkormányzat képviselője és Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke is azt hangsúlyozta, hogy a rasszizmus elleni küzdelemben a társadalom legszélesebb rétegeinek összefogására van szükség. A Cigány Világszövetség Kongresszusának határozata alapján 1972 óta emlékeznek meg a világ több országában arról, hogy 1944-ben egyetlen éjszaka alatt az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban több mint háromezer roma embert gyilkoltak meg. Csongrád megyéből is vittek munkaszolgálatra és munkatáborba cigányokat. A családtagok azt mesélik, felmenőiket embertelenül kínozták és megalázták. Azt azonban még mindig nem lehet pontosan tudni, hányan estek áldozatul a népirtásnak. Szegeden koszorúzással, rövid áhítattal és cigány néptánccal emlékeztek az áldozatokra a Nemzetközi Roma Holokauszt Kulturális Emléknapon.

Részletek
Lázár János is kampányol a megyében

Lázár János is kampányol a megyében

2016. szeptember 19. 21:40

Tovább erősödik a kormány kvótakampánya. Beszállt a ringbe Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter is, aki a következő két hétben Csongrád megyei választókerületének mind a 19 településére ellátogat. Lakossági utcafórumokon próbálja meggyőzni a helyieket, hogy október 2-án vegyenek részt a népszavazáson.

Részletek
Jótékonysági ruhaosztást szerveztek Dorozsmán

Jótékonysági ruhaosztást szerveztek Dorozsmán

2016. szeptember 19. 21:20

Több mint 70 zsák ruhát osztottak szét a rászorultak között Kiskundorozsmán. A jótékonysági akciót a szociális bizottság elnöke és a körzet önkormányzati képviselője szervezte. Szerintük ebben a városrészben nagy szükség van az ilyen segítségre. A közel egy tonnányi ruha adományokból jött össze.

Részletek
Világrekord a Szegedi Repülőnapokon

Világrekord a Szegedi Repülőnapokon

2016. szeptember 19. 21:10

Világrekordot állított fel egy szegedi egyetemista lány. Kispál Zsófia egy 600 méteren lebegő helikopterből vetette a mélybe magát egy 110 méteres gumikötéllel a Szegedi Repülőnapon. Az extrém ugrással megnyitották a Best Job in Europe, vagyis „Európa legjobb állása” magyarországi programját. A fő cél az öreg kontinens népszerűsítése és a turisztikai forgalom növelése.

Részletek
Szent-Györgyi Albertre emlékeztek Szegeden

Szent-Györgyi Albertre emlékeztek Szegeden

2016. szeptember 16. 21:20

"Mint egy családtagra, úgy emlékeznek a Szegedi Tudományegyetem dolgozói a C-vitamin izolálójára, Szent-Györgyi Albertre, aki szeptember 16-án született 123 éve." Így kezdte beszédét Szabó Gábor rektor a Dugonics téri főépületnél, aki szerint a tudós szobra a szegediek életének részévé vált, így nemcsak ezen a napon, hanem a hétköznapokban is megemlékeznek Szent-Györgyiről. A 20. század reneszánsz embere azt az örökséget hagyta ránk, hogy mindenki legyen egyéniség. Hiszen a Nobel-díjas kutató nemcsak kiváló szakember, de művészetkedvelő és sportos ember is volt, akit nagyon kedveltek a hallgatók - emelte ki a rektor. Szabó Gábor egy költői kérdéssel fejezte be megemlékezését: a jelenlegi oktatási rendszerben vajon mit mondana a mai diákoknak Szent-Györgyi Albert? Mert azt az algoritmust, amivel a motivációt beléjük lehet ültetni, szerinte még nem találták fel. A beszéd után koszorút is elhelyeztek a szobor lábánál.

Részletek
850 millióból újul meg a szegedi belváros

850 millióból újul meg a szegedi belváros

2016. szeptember 16. 21:00

2017 szeptemberétől várhatóan megújul a szegedi belváros. A tervekben a Stefánia, a Roosevelt tér, a Múzeum kert és a Belvárosi Híd alatti terület felújítása szerepel. Az elképzelésekről csütörtökön este tartottak lakossági fórumot a Kőrössy József Közgazdasági Szakgimnáziumban az érintett körzetek képviselői.

Részletek
Határvadász kerestetik Szegeden is

Határvadász kerestetik Szegeden is

2016. szeptember 16. 20:40

Háromezer rendőrrel erősítené a kormány a rendőrség határvadász bevetési osztályait. Az augusztusi döntést tett követte és szeptember elsejétől országos toborzó akció kezdődött, melyet a megyei rendőr-főkapitányságok koordinálnak. Szegeden szerdától péntekig a bortéren várták a jelentkezőket, szombaton pedig a repülőnapra települ ki a toborzósátor.

Részletek
Rehabilitációs központ nyílt Szegeden

Rehabilitációs központ nyílt Szegeden

2016. szeptember 16. 20:30

Megnyílt Szeged első rehabilitációs intézete. A Szent Vincent Központ gyógytornászai és orvosai komoly traumán átesett betegek gyógyulásában nyújtanak majd segítséget. Az alapítók úgy gondolják, hogy a magyar egészségügyben nagyon kevés lehetőség van a megfelelő utókezelésre, így központjukkal ezt a hiányt pótolnák.

Részletek
Ingatlanokkal üzérkedtek, most börtönbe mennek

Ingatlanokkal üzérkedtek, most börtönbe mennek

2016. szeptember 15. 20:30

Több mint 100 millió forint bevételre tett szert az a 47 vádlott, akiknek ügyében csütörtökön döntött a Szegedi Ítélőtábla. A vád ellenük befolyással üzérkedés volt. A vádlottak 2005-ben és 2006-ban pénzt kértek és fogadtak el azért, hogy elintézzék, ügyfeleik egyedül licitálhassanak elárverezésre váró ingatlanokra. A másodfokon eljáró bíró több ponton is megváltoztatta az első fokon kihirdetett ítéletet.

Részletek