Hirdetés
Nem hittek benne, mégis megkapták a magasabb fizetést

Nem hittek benne, mégis megkapták a magasabb fizetést

2017. február 10. 19:50

Január végén jelentették be, hogy már februártól megkapják illetménypótlékukat az kulturális ágazat dolgozói. Az ágazati szakszervezet akkor nem hitt benne, hogy ilyen rövid határidőn belül utalni tudják a magasabb fizetést, de most mégis megérkezett a dolgozókhoz a pénz. A kormány korábban 15%-os fizetésemelést ígért bérpótlék formájában. A szakszervezet szerint sokaknál ez csak néhány ezer forintot jelent pluszban. Egyelőre azt sem tudják, hogy mindenkinek jól számolták-e ki a juttatást, ezért a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete országos szinten méri fel a tapasztalatokat. Azt is problémának tartják, hogy valós béremelés helyett pótlékot kaptak a kulturális szféra dolgozói.

Részletek
Képviselői béremelés helyett tűzifaosztásra adna több pénzt a szegedi Jobbik

Képviselői béremelés helyett tűzifaosztásra adna több pénzt a szegedi Jobbik

2017. február 9. 19:45

A szociális területekre csoportosítana át több pénzt a város költségvetéséből a szegedi Jobbik is. A párt önkormányzati képviselője 250 millió forintos módosító csomagot nyújt be a pénteki közgyűlésen. Tóth Péter szerint ösztönözni kellene a fiatal házi- és gyermekorvosokat, hogy ne szűnjenek meg további praxisok. A közterületi kamerarendszer fejlesztését és a polgárőr szervezetek támogatását szorgalmazzák. 400 ezer forintot szánna a Jobbik a Trianoni szerződés 100. évfordulója emléknap megtartására. Tóth Péter nem támogatja sem a képviselők, sem a cégvezetők, sem pedig a városvezetők béremelését. A tűzifaosztásra fordítható keretet viszont emelné.

Részletek
Még mindig tombol az influenza, de a gyerekek között már kevesebb a beteg

Még mindig tombol az influenza, de a gyerekek között már kevesebb a beteg

2017. február 9. 18:45

720 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Csongrád megyében a múlt héten a Népegészségügyi Főosztály tájékoztatása szerint. Ez már körülbelül tizedével kevesebb az előző heti megbetegedéseknél. Bár a számok csökkennek, még mindig sok a beteg, a legtöbbet Szegeden diagnosztizálták. Az orvosok szerint még két hét, mire lemegy a járvány a megyében.

Részletek