A nemzetközi jog megsértésével vádolja Szerbia Magyarországot

A nemzetközi jog megsértésével vádolja Szerbia Magyarországot

2016. július 8. 19:25

Alaxender Vulin szerb szociális miniszter azt kifogásolja, hogy a határ magyar oldalán elfogott menekülteket – ha nem lehet bizonyítani, hogy a határzár megrongálásával léptek be az országba – egyszerűen visszatoloncolják Szerbiába. Szabadkán és a határkerítés oldalán emiatt nagy tömeg torlódott föl.

Részletek
Táborban tanulják a vízi életmentést a gyerekek

Táborban tanulják a vízi életmentést a gyerekek

2016. július 7. 20:30

Mit kell tenni, ha fuldokló embert látunk meg a partról, vagy ha ruhástól esünk bele a vízbe? Ilyen és ehhez hasonló helyzetekre készítik fel a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat munkatársai a Vízimentő gyermektábor résztvevőit. A 6-12 éves gyerekek nem csak elméletben ismerkednek a víz és a vízpart veszélyeivel, de a Partfürdő medencéiben, sőt a Tiszában is gyakorolhatják a balesetek elkerülését vagy a veszélyes szituációk megoldását.

Részletek
Így újítják a Belvárosi híd járdáját

Így újítják a Belvárosi híd járdáját

2016. július 7. 20:20

Idén is felújítják a Belvárosi hidat. Három ütemben zajlanak a munkálatok, elsőként az északi oldal járdáját javítják. Az építkezés augusztus 20-ig tart, ezalatt az autós forgalmat nem, de a gyalogosok és kerékpárosok közlekedését korlátozzák.

Részletek
Toleranciatábor a Partfürdőn

Toleranciatábor a Partfürdőn

2016. július 7. 19:50

Harminc súlyosan fogyatékos gyermek harminc egészségessel közösen nyaral egy héten át a Szegedi Partfürdőn. A Kéz a kézben toleranciatábor célja, hogy segítse a fogyatékkal élők elfogadását, akik talán másképp kommunikálnak, kicsit hangosabbak, mint ép társaik, de ugyanúgy élvezik a vakáció minden pillanatát.

Részletek
Rejtély a Deák-gimnáziumban

Rejtély a Deák-gimnáziumban

2016. július 7. 19:00

A június 17-i határidő helyett csak tegnap értesítették e-mailben a KLIK szegedi tankerületében pályázó iskolaigazgató-jelölteket, hogy nyertek vagy sem. Három szegedi általános iskolában és két gimnáziumban írtak ki pályázatot, ezeket augusztus elsejétől tölthetik be az új vezetők. A Deák Gimnáziumban senkit nem hirdettek ki nyertesként, igazgató nélkül azonban nem maradhat az iskola.

Részletek
Újabb fordulat a Korondi utcában

Újabb fordulat a Korondi utcában

2016. július 7. 18:30

Újabb fordulatot vett a már kifizetett, de mégis adóssággal terhelt Korondi utcai lakások ügye. Mint arról már beszámoltunk, több család is elveszítheti a lakott ingatlanát, mert ugyan kifizették az árát az építőcégnek, de a vállalkozó tartozásainak behajtására egy bank el akarja adni a jelzáloggal megterhelt lakásokat. A lakók jogi képviselője arról számolt be, hogy az építési vállalkozó személyesen vagy telefonon több lakástulajdonost is megkeresett, és arra akarta rávenni őket, hogy írjanak alá egy nyilatkozatot. Ezzel a tulajdonosok lemondanának a követeléseikről, és hozzájárulnának ahhoz, hogy a vállalkozó megvásárolja a banktól a saját tartozásait. Az aláírt nyilatkozatért cserébe az ingatlanok helyzetének a végleges rendezését ígérte a korábban perbe fogott vállalkozó. Szabó Bálint azt mondta, semmilyen biztosíték nincsen arra, hogy a lakások valóban tehermentessé válnak később, ha a lakók előre lemondanak a követeléseikről.

Részletek
Újraosztják a vadászterületeket a megyében

Újraosztják a vadászterületeket a megyében

2016. július 6. 20:20

A korábbinál több, kisebb vadászterület alakul ki a megyében jövőre. A bérleti szerződések 2017-ben járnak le, de idén jelentősen megváltozott a vadászati törvény, ezért az újraosztás szabályai is. Valószínűleg emelkednek a költségek is.

Részletek
Ilyen most a szabadkai befogadóközpont

Ilyen most a szabadkai befogadóközpont

2016. július 6. 20:00

Kedden életbe lépett a mélységi határőrizet a déli határszakasz teljes hosszában. Azokat a menekülteket, akiket a magyar határtól számított 8 kilométeres távolságon belül fognak el, mostantól azonnal visszaküldik a tranzitzónákba. Pannon TV-s kollégáink arra voltak kíváncsiak, mit tudnak erről az intézkedésről a szerb oldalon várakozók.

Részletek
Defibrillátor-térkép készül Csongrád megyében

Defibrillátor-térkép készül Csongrád megyében

2016. július 6. 19:40

Eddig 23-an jelentkeztek a megyei kormányhivatal és a sürgősségi betegellátó osztály felhívására. Azoknak az intézményeknek, cégeknek vagy magánszemélyeknek a regisztrációját várják, akik a megyében félautomata újraélesztő készülékkel rendelkeznek.

Részletek