Hirdetés
Hirdetés

Folyamatosan nő a szegedi klinikai központ adóssága, újra és újra felszaporodnak a tartozások

2017. augusztus 29. 19:30

Bár a szegedi egyetem klinika központjának javult a gazdálkodása, az egészségügyi ellátásban összegyűlt adósságállománya viszont növekedett, már eléri a másfél milliárd forintot. Ez nem újdonság, hiszen az elmúlt években a tartozások mindig újra és újra felszaporodnak a hazai egészségügyi intézményeknél. A szakemberek szerint ennek megszüntetéséhez az állami térítések rendszerét kellene átalakítani. A kormányzat eddigi gyakorlata az volt, hogy általában az év végén nyújtott kiegészítő támogatásokat a kórházak adósságának csökkentésére.

Részletek
Szeged városának is károkat okozhat a súlyos holland-magyar nézeteltérés

Szeged városának is károkat okozhat a súlyos holland-magyar nézeteltérés

2017. augusztus 25. 21:45

Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken bejelentette, hogy azonnal hazarendelte Hollandiából Kocsis András magyar nagykövetet. A magyar külügy vezetője szerint erre azért volt szükség, mert a hamarosan nyugdíjba vonuló holland nagykövet Budapesten a 168 óra című lapnak nyilatkozva sértő kijelentéseket tett. Gajus Scheltema többek között azt mondta, hogy a muszlim terroristák hasonló elvek mentén keresnek maguknak ellenségeket, mint az Orbán-kormány. A holland nagykövet az európai uniós politikája miatt is bírálta a magyar kormányt, és a támogatások átlátható elköltése mellett érvelt. Szijjártó Péter a diplomáciában durvának számító lépéssel válaszolt, nagyköveti szinten megszüntette a holland-magyar kapcsolatokat. Májusban Szegeden járt a holland nagykövet, a civil szervezetek és a gazdasági élet szereplőinek együttműködését ösztönző találkozón. Ma délután Botka László polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje nyilatkozott a történtekről.

Részletek
Még maradnak a macskaköves utcák Szegeden

Még maradnak a macskaköves utcák Szegeden

2017. augusztus 24. 20:34

Várni kell még az újszegedi Egressy Béni utca felújítására. A hivatalos megfogalmazás szerint Szeged belterületén mintegy 3 kilométer útszakasz kőburkolatú, azaz a város több utcájában is megmaradt a régi macskakő. Amíg a közműveket nem újítják meg a kővel burkolt utak alatt, addig aszfaltozni sem lehet.

Részletek
Később nyitnak, de tovább tarthat a szezon a jégpályán

Később nyitnak, de tovább tarthat a szezon a jégpályán

2017. augusztus 24. 20:10

Egy hónapot csúszik a jégpálya bővítése. Szeptember helyett októberre készülnek el az új öltözők és a mobil tanpálya. A korszerűsítésnek köszönhetően a nyitva tartás akár 3 hónappal is hosszabb lehet a korábbinál, emellett energiát takarít meg, és kevesebb veszélyes anyagot használ majd a felújított műjégpálya.

Részletek