Már üzemel az új hajókikötő a Tiszán

Már üzemel az új hajókikötő a Tiszán

2016. július 14. 19:50

A múlt hónapban kezdték kialakítani az új tiszai kikötőt a Tömörkény-gimnáziumnál lévő partszakaszon. Az állomás már fogadja a hajókat, de az ünnepélyes megnyitóra még várni kell. A Novotel szállónál lévő régi kikötő helyett alakították ki a Tömörkény-gimnázium előtti partszakaszon az újat. A helyszínt a vízügyi igazgatóság jelölte ki a cég számára – közölte a tulajdonos, Tarnai Gábor. Az új kikötő a menetrend szerinti hajójáratok, illetve a kiránduló hajók fogadása mellett más szolgáltatással is a Tisza szerelmeseinek a rendelkezésére áll, többek között hajót, csónakot, kajakot és kenut lehet bérelni. Mint Tarnai Gábor a Szeged Televíziónak elmondta, még kisebb munkáltok vannak hátra, de július végén szeretnék megtartani az ünnepélyes átadást, ahová a hazai partnerek mellett Magyarkanizsáról is várnak majd vendégeket.

Részletek
Szerb kollégájával találkozott Pintér Sándor Szegeden

Szerb kollégájával találkozott Pintér Sándor Szegeden

2016. július 14. 20:40

Pintér Sándor belügyminiszter szerb kollégájával is találkozott csütörtökön délután. Nebojsa Stefanovic-csal a migrációs helyzet kezelésének közös lehetőségeiről tárgyaltak Szegeden. Egyetértettek abban, hogy Magyarország és Szerbia sem külön-külön, sem közösen nem képes megoldani a geopolitikai kérdést, megfelelő választ csak az Európai Unió adhat. A szerb belügyminiszter szerint Szerbiába naponta 7-800 menekült érkezik, ma már inkább Bulgária, mint Macedónia felől, akik Magyarország felé nem tudnak tovább haladni. Ezért Szerbiának is az az érdeke, hogy a határ őrzését megerősítse. Ehhez segítséget ígért Pintér Sándor is, aki kifejtette, a migrációs hullámot Európa határain kell megállítani, ez megoldást jelentene Szerbia problémájára is.

Részletek
Egyre több a migráns Szerbiában

Egyre több a migráns Szerbiában

2016. július 14. 19:30

Már több mint másfél ezer migráns torlódott fel a szerb-magyar határszakaszon található tranzitközpontoknál és a szabadkai pihenőtáborban. Az illetékesek a következő napokban is újabb csoportok érkezésére számítanak.

Részletek
Egyre kevesebben spórolnak az utasbiztosítással

Egyre kevesebben spórolnak az utasbiztosítással

2016. július 14. 18:50

Elég csak napi pár száz forintot rákölteni, mégis akár több tízezer forintot spórolhatunk a nyaralás alatt, ha utasbiztosítást kötünk. A baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás a külföldi utak szinte elengedhetetlen kísérője, amit az utazási irodáknál, a biztosításközvetítőknél, sőt akár online is megköthetünk. Szerencsére egyre kevesebben spórolnak ezen.

Részletek
Magyar és osztrák miniszterek tanácskoztak Röszkén

Magyar és osztrák miniszterek tanácskoztak Röszkén

2016. július 14. 18:30

Magyarország és Ausztria honvédelmi és belügyminiszterei találkoztak csütörtökön Röszkén. A megbeszélések központi témája a mingránsválság kezelése volt. A két ország megegyezett abban, hogy a schengeni határokat fokozottan védeni kell, és ebben Ausztria is segítséget nyújt hazánknak.

Részletek
Szurikátabébivel gazdagodott a vadaspark

Szurikátabébivel gazdagodott a vadaspark

2016. július 12. 20:20

Megszületett a Szegedi Vadaspark legifjabb állata, egy kis szurikáta. Az afrikai ragadozó család most már hattagúvá bővült. A kicsi még óvatosan fedezi fel a világot, de már megmutatta magát a látogatóknak is.

Részletek
Megkezdték az útfelújításokat Szegeden

Megkezdték az útfelújításokat Szegeden

2016. július 12. 19:20

A következő hetekben-hónapokban több helyen is folyik Szeged útjainak felújítása. Keddre virradóra a Csongrádi sugárúton kezdődtek meg a munkálatok, szerdán éjjel pedig a Deák Ferenc utca - Vár utca sarkán kezdik javítani a burkolatot. A tömegközlekedés zavartalansága érdekében mindkét helyszínen éjszakai műszakban dolgoznak a munkások.

Részletek
Hajómodellek versenyeztek a Búvár-tónál

Hajómodellek versenyeztek a Búvár-tónál

2016. július 11. 20:20

Kisméretű, de teljesen élethű hajók úsztak a Búvár-tó vizén a hétvégén. A hajómodellek versenyére ötven vízi járművet neveztek be. A cél az volt, hogy a modellek műszakilag is megfeleljenek, és a pályán is minél precízebben haladjanak végig. A különleges versenynek nagy múltja van Szegeden, az ország minden részéről érkeztek hajómodellezők.

Részletek
Új helyszínen tartotta állatfesztiválját a Tappancs

Új helyszínen tartotta állatfesztiválját a Tappancs

2016. július 11. 19:40

Új helyszínen, a Tappancstanyán rendezték meg az állatvédő alapítvány hagyományos fesztiválját. A szervezők célja az volt, hogy sokan megismerjék a menhelyet, így több kutya találjon gazdára. A színes programokon kívül a kutyákat most leginkább fenyegető betegségre, a szívférgességre is felhívták a figyelmet.

Részletek