Nehéz kiszűrni a beteg menekülteket

Nehéz kiszűrni a beteg menekülteket

2016. augusztus 2. 20:50

Folytatták a kormány menekültügyi sajtótájékoztató-sorozatát. Kedden az egészségügyért felelős államtitkár és az országos tisztifőorvos helyettese beszélt a röszkei tranzitzónánál, ahol a kérelme beadására több száz ember várakozik hetekig, igen nehéz feltételek között. Mint elmondták, a menekültek közül kevesen vetik alá magukat egészségügyi szűrővizsgálatoknak.

Részletek
Helikopterrel is keresik parlagfüvet

Helikopterrel is keresik parlagfüvet

2016. augusztus 2. 20:40

Hamarosan virágzásnak indul az egyik legsúlyosabb allergiás panaszokat okozó gyomnövény, a parlagfű. A megyei kormányhivatalnak több főosztálya is dolgozik azon, hogy megakadályozzák a káros hatású növény terjedését.

Részletek
Diákok százait várja még az SZTE

Diákok százait várja még az SZTE

2016. augusztus 2. 19:40

Az idén is hirdet pótfelvételit a Szegedi Tudományegyetem. A ponthatárok közlése után minden évben lehet még utólag is jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe. A szegedi egyetemen majdnem 250 -féle képzésre várnak még diákokat, több száz új hallgatóra számítanak.

Részletek
Népszerű a szegedi Anna-víz

Népszerű a szegedi Anna-víz

2016. augusztus 2. 19:20

Van, aki szerint az Anna-víz a hosszú élet titka. Bár nem mindenki betegségek megelőzése miatt fogyasztja, de ízületi bántalmakra, gyomorpanaszok enyhítésére, és más bajokra is jó. A közkedvelt kút 1927 óta működik, és nem csak szegediek, hanem vidékiek, sőt külföldön élők is szívesen fogyasztják a vizét.

Részletek
Kevés a vér, pedig nyáron még több kellene

Kevés a vér, pedig nyáron még több kellene

2016. augusztus 2. 19:00

Nyáron van a legnagyobb szükség vérre, ám a szabadság és a nyaralások miatt éppen ilyenkor a legkevesebb a véradó. A Vöröskereszt és a vérellátó központok ezért mindent megtesznek a rendszeres véradók mozgósítására és újak bevonására. Csütörtökön és pénteken Családi Véradónapot tartanak Szegeden.

Részletek
A hétvégén megint bedugult Röszke

A hétvégén megint bedugult Röszke

2016. augusztus 1. 20:00

A hét végén nagy forgalom volt az autópályákon, valamint a csanádpalotai és a röszkei határátkelőn, mert Nyugat-Európából hazautaztak szabadságra a balkáni és a török vendégmunkások. A legnehezebb időszak mindig augusztus első fele, amikor hétvégenként mindkét irányban nagy sorok állnak. A szerb határon két órát is kellett várakozni szombaton, a kocsisor 3 kilométer hosszan araszolt. A rendőrség adatai szerint pénteken mintegy 50 ezren léptek ki Szerbiába, szombaton pedig több mint 33 ezren, aznap Romániába majdnem 40 ezren mentek. A nyár folyamán még többször várható hasonló nagy forgalom. Aki nem akar várni, annak Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Az utóbbi két átkelő napközben, 7 és 19 óra között működik. Romániába a 24 órás nyitva tartású kiszombori vagy battonyai határátkelőt érdemes választani a Csanádpalotai helyett.

Részletek
Ilyen volt a Strandok Éjszakája az Anna-fürdőben

Ilyen volt a Strandok Éjszakája az Anna-fürdőben

2016. augusztus 1. 19:50

A Strandok éjszakáján a fürdőzés mellett a pihenés, a feltöltődés és a kikapcsolódás volt a különleges kínálat az Anna-fürdőben. Lazító hangfürdővel, lézershow-val, táncos programokkal várták a vendégeket. Még Ausztráliából is érkeztek.

Részletek
Kerékpárt is vihetünk a villamoson

Kerékpárt is vihetünk a villamoson

2016. augusztus 1. 19:30

Biciklit is vihetnek magukkal az utasok Szeged összes villamosán. Az új szolgáltatás csúcsidőn kívül vehető igénybe. Az SZKT próbaképpen minden járatra kerékpártárolókat szerelt fel. A bicajosok egyetlen menetjeggyel utazhatnak, most még nem kell külön fizetni a szállításért.

Részletek
Megérkezett Tápé új harangja

Megérkezett Tápé új harangja

2016. augusztus 1. 19:00

Elkészült a tápai Szent Mihály templom új harangja, amelynek érkezését körmenettel és szentmisével ünnepelték vasárnap. Az új harang öntéséhez szükséges pénzt, mintegy 3 millió forintot adományokból gyűjtötte össze a helyi plébánia. A harangot augusztus 14-én, vasárnap szenteli fel Gyulay Endre nyugalmazott püspök.

Részletek
Szerbia kész segíteni a Röszkénél uralkodó állapotok megszüntetésében

Szerbia kész segíteni a Röszkénél uralkodó állapotok megszüntetésében

2016. július 29. 20:40

Míg a magyar oldalon a szociális államtitkár, addig a szerb oldalon az Amerikai Egyesült Államok magyarországi és szerbiai nagykövetei nézték meg csütörtökön, milyen körülmények között várakoznak a menekültek. A belgrádi diplomata sürgette a közös megoldások keresését a két ország között. Az USA budapesti nagykövete szerint pedig fontos lenne, ha Magyarországon minél gyorsabban kivizsgálnák a visszaélésekről szóló ügyeket.

Részletek