Feljelentés lett Török Márk nyílt leveléből

Feljelentés lett Török Márk nyílt leveléből

2016. július 21. 19:10

Feljelentés lett Török Márk, a szegedi egyetemi hallgatói önkormányzat elnökének leveléből. A Párbeszéd Magyarországért két politikusa fordult a rendőrséghez. A Szegedi Tudományegyetem egyelőre nem kívánt nyilatkozni ebben az ügyben. A feljelentés előzménye, hogy Török Márk egyetemen belüli csalásokról és visszaélésekről írt a 12 kar dékánjának szóló válaszlevelében. A kari vezetők nyílt levélben szólították fel az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetőjét, hogy mondjon le tisztségéről, amelyet az érvényes szabályokkal ellentétesen már 12 éve tölt be. A Párbeszéd Magyarországért szegedi elnöke Török Márk rendőrségi kihallgatását kéri az állítólagos egyetemi csalások, illetve bűncselekmények ügyében.

Részletek
Minimum 30, de inkább 50 óra kell a jogsihoz

Minimum 30, de inkább 50 óra kell a jogsihoz

2016. július 21. 18:50

Nyáron megnövekszik azok száma, akik jogosítványt próbálnak szerezni. Főként a fiatalok, elsősorban a végzős középiskolások és az egyetemisták ülnek a volán mögé. Az autósiskolák tapasztalata szerint azonban ez csak néhányuknak sikerül. Kevés az oktató és a legtöbb embernek 30 óra helyett legalább 40-re van szüksége a sikeres vizsgához.

Részletek
Elmaradnak idén az iskolafelújítások

Elmaradnak idén az iskolafelújítások

2016. július 21. 18:30

A nyár az oktatási intézmények felújításának időszaka, ám ez az idén elmarad Szegeden. Az állam ugyanis 2017 januárjától elveszi az iskolák üzemeltetését az önkormányzatoktól: a tulajdon ugyan megmarad, de az épületek működtetése a KLIK feladata lesz. Ezért Szegeden át kellett dolgozni azokat a pályázatokat, amelyekkel az önkormányzat pénzt szerzett volna az oktatási intézmények rendbe hozására.

Részletek
Gyermeke szemére is figyeljen nyáron!

Gyermeke szemére is figyeljen nyáron!

2016. július 20. 19:50

A gyerekek szervezete kevésbé ellenálló, ezért évente háromszor annyi káros sugárzás éri őket, mint a felnőtteket. Az erős napsugárzás idején a bőrük védelme mellett érdemes a szemükre is figyelni, hiszen a gyerekkorban elszenvedett káros UV-hatás felnőttkorban akár látásromlást is okozhat.

Részletek
Kelendőek lettek az IKV-s üzlethelyiségek

Kelendőek lettek az IKV-s üzlethelyiségek

2016. július 20. 18:30

Egyre több üzlethelyiség talál gazdára a belvárosban azóta, hogy nem kell feltétlenül megvenni a bérleti jogot is. Egy tavalyi önkormányzati rendeletmódosítás tette lehetővé, hogy a városi tulajdonú helyiségek bérlőinek csak a bérleti díjat kell fizetni, a jogot nem kell megvenniük.

Részletek
Nem adják fel a kéményseprők

Nem adják fel a kéményseprők

2016. július 19. 20:30

Nem fogadja el a Kéményseprők Országos Szakszervezete, hogy az Országos Választási Bizottság elutasította a népszavazási kérdésüket. Arról akartak szavaztatni, hogy gyakoribb legyen az állam biztosította kéményellenőrzés, ami szerintük életeket menthetne. Tegnaptól a katasztrófavédelemnek kellene sepernie, de a szakszervezetnél úgy tudják, sok helyen nincs is mivel dolgozni.

Részletek
Számítógépekkel segít a kormányhivatal

Számítógépekkel segít a kormányhivatal

2016. július 19. 20:00

A hajléktalanokat segíti az a hat számítógép, amelyeket a megyei kormányhivatal ajándékozott három szegedi szociális intézménynek. A rászorulók az interneten állást vagy akár albérletet is kereshetnek és kapcsolatba léphetnek a családtagjaikkal. A kormányhivatal tavaly, uniós támogatásból cserélte újra a számítógépparkja nagy részét, így felszabadultak a régebbi, de jól karban tartott gépeik.

Részletek
Egyre tudatosabbak vagyunk sófogyasztásban

Egyre tudatosabbak vagyunk sófogyasztásban

2016. július 19. 19:20

Szeretjük a sót, pedig káros is lehet. A szakorvosok ajánlotta mennyiséggel is ízletesen táplálkozhatunk, ám sokan ennek a háromszorosát is megeszik naponta. A WHO, az Egészségügyi Világszervezet 30%-kal szeretné csökkenteni a napi sófogyasztást, ami milliókat mentene meg egyes betegségektől.

Részletek
Móra 50: nemzedékek találkozása a születésnapon

Móra 50: nemzedékek találkozása a születésnapon

2016. július 18. 20:00

Régi barátok, egykori szobatársak és különböző nemzedékek is találkoztak a Móra-kollégium születésnapi ünnepségén. A hétvégén tartották meg az újszegedi diákszállás 50. születésnapját. Az egyetemi évek óta egy dolog biztosan nem változott: pénteken és szombaton is hajnalig tartott a buli.

Részletek
Hangos jelzőlámpák Szegeden is

Hangos jelzőlámpák Szegeden is

2016. július 18. 19:50

Újfajta berendezés segíti a látássérült emberek közlekedését a legforgalmasabb útkereszteződésekben. A jelzőlámpák hangot adnak, de csak akkor, ha a közeledő ember bekapcsolja a készüléket. A hangot adó lámpa Budapesten és több más hazai városban is bevált.

Részletek