Az állatok is kaphatnak hőgutát

Az állatok is kaphatnak hőgutát

2016. augusztus 5. 20:00

Akár hőgutát is kaphatnak az állatok a nyári melegben. A kutyák és macskák fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért fontos számukra az árnyékos, hűvös hely biztosítása. Ilyenkor a sétáltatással is óvatosabbnak kell lennünk: ne menjünk a kutyával futni, és inkább rövidebb távon sétáltassuk a kora reggeli órákban.

Részletek
Bankautomatát kapott a Mars téri piac

Bankautomatát kapott a Mars téri piac

2016. augusztus 5. 19:50

A Mars téri piacra bankautomatát helyeztek ki. A Szegedi Városkép és Piac Kft. öt piacot üzemeltet a városban: a Mars téren, a Szent István téren, Újszegeden, az Olajbányász téren és Kiskundorozsmán. A cég folyamatosan fogadja a vásárlók észrevételeit és azok alapján is folytat fejlesztéseket. Egyre többen vásárolnak be az öt szegedi piac valamelyikén. Emiatt fontos az üzemeltető számára, hogy az árusítóhelyek minden téren megfeleljenek a vásárlók igényeinek. Ezért várják az észrevételeket, javaslatokat. Az egyik ilyen kérés egy bankautomata felállítása volt, ami a héten teljesült, így már ezzel is megkönnyítik a vásárlást a Mars téren a szegediek számára.

Részletek
Szabadnak született, szabadulásra vár

Szabadnak született, szabadulásra vár

2016. augusztus 5. 19:30

Több mint egy hete él a Szegedi Vadasparkban egy rózsás kakadu. Szabálytalanul próbálták meg behozni Magyarországra, így került a Természetvédelmi Mentőközpontba. A déli határ mentén élénk csempésztevékenység folyik, a lefoglalt élő állatokat jórészt Szegedre szállítják. A hétvégén a vadaspark különleges programmal hívja fel a látogatók figyelmét a törvénytelen állatkereskedelem elleni küzdelemre.

Részletek
A szőregi csatára emlékeztek

A szőregi csatára emlékeztek

2016. augusztus 5. 19:10

Az 1849. augusztus 5-i szőregi csata évfordulójára emlékeztek a Kamaratöltés mellett lévő nagy keresztnél, és a Szőregi Hősök terén. 167 évvel ezelőtt az osztrákok Szegedet harc nélkül foglalták el, a visszavonuló magyar sereg Szőregnél a töltés mögött állt fel. A szőregi ütközetben az osztrák csapatokat vezető Haynau mintegy 25 ezer katonát és 160 ágyút vetett be a támadásban, míg a magyar sereget irányító Dembinszky 34 ezer katonával és 108 ágyúval harcolt. A csatát az osztrák tüzérségi fölény, és hadvezetési hibák miatt vesztették el a magyarok. A Kamaratöltés nagy keresztje a csatában elesett 250 magyar, lengyel és olasz szabadságharcosnak állít emléket. Pénteken délután Bolgár József, a III. Szegedi Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület tagja mondott beszédet. A megemlékezést a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház, a Hagyományőrző Egyesület és a szegedi önkormányzat közösen rendezte.

Részletek
Többen kapnak idén tűzifát Szegeden

Többen kapnak idén tűzifát Szegeden

2016. augusztus 5. 18:30

Szeged önkormányzata 13 millió forintot költ az idén tűzifára. Az évek óta tartó szociális program segítségével a rászorulók 1-1 köbméter hasított tüzelőt kaphatnak. A megemelt összegnek köszönhetően a tavalyi 300 helyett idén már 350 család fűtési költsége csökken a téli hónapokban.

Részletek
Nyári Szakkollégiumi Találkozó Szegeden

Nyári Szakkollégiumi Találkozó Szegeden

2016. augusztus 4. 19:40

Minden évben más városban, ezen a hosszú hétvégén Szegeden tartják a Nyári Szakkollégiumi Találkozót. A szakkollégiumok a magyarországi és Kárpát-medencei egyetemeken tanuló, kiemelkedő teljesítményű hallgatók tehetséggondozó intézményei. A hallgatók hazánk mai és jövőbeli helyzetéről beszélgettek szakemberekkel és egymás között.

Részletek
Alaptalan volt a Botka László elleni vád

Alaptalan volt a Botka László elleni vád

2016. augusztus 4. 19:20

Bűncselekmény hiányában elutasította a Csongrád Megyei Főügyészség azt a feljelentést, amit Német Ferenc a Ligetfürdő beruházással kapcsolatban hűtlen kezelés miatt tett Botka László polgármester ellen. A feljelentés szerint Szeged városát a 2007-ben elkezdett élményfürdő beruházással összefüggésben mintegy 2,4 milliárd forint vagyoni hátrány érte, mert az önkormányzat a projekt cégben levő többségi üzletrészét az alapításkori értéken adta el a kisebbségi tulajdonos magánbefektetőnek. A főügyészség megállapította: a város mindössze a fürdő területét vitte be a beruházásra létrehozott cégbe. Ezen kívül a várost semmilyen fizetési kötelezettség nem terhelte sem a működés, sem a kivitelezés során. Sőt, a magánbefektető vállalta a veszteséges működés miatt felmerült költségeket, évi 400 millió forintot.

Részletek
Skarlát íbiszek születtek Szegeden

Skarlát íbiszek születtek Szegeden

2016. augusztus 4. 18:20

Újabb állatbébivel bővült a Szegedi Vadaspark lakóinak száma. Skarlát íbisz fiókák születtek. A dél-amerikai madarak, amik a nevüket jellegzetes színükről kapták, mindig nagy feltűnést keltenek a parkban.

Részletek
Utak és járdák újultak meg Petőfitelepen

Utak és járdák újultak meg Petőfitelepen

2016. augusztus 4. 18:00

Nem csak a belvárosban, hanem a külső városrészekben is folyamatosan újítják fel az utakat, a járdákat és a parkolókat. Baktóban és Petőfitelepen a lakossági igényeket figyelembe véve döntöttek a helyszínekről.

Részletek
Szegeden járt Thürmer Gyula

Szegeden járt Thürmer Gyula

2016. augusztus 4. 17:30

Országjáró kampányba kezdett a Magyar Munkáspárt. Thürmer Gyula, a párt elnöke csütörtökön reggel Szegeden a bevándorlásügy problémáira hívta fel a figyelmet. A Munkáspárt úgy véli, az Európai Unió nem hagyhatja figyelmen kívül Magyarország döntését, és a migráció megoldását ott kell megtalálni, ahol probléma van: legelsőként abba kell hagyni a háborúzást a Közel-Keleten.

Részletek