Nem zsákutca többé a Szent Ferenc utca

Nem zsákutca többé a Szent Ferenc utca

2016. augusztus 18. 20:20

Jó hír az autósoknak, hogy új forgalmi rend lép életbe a Szent Ferenc utcában. Az elmúlt években ugyanis sok nehézséget okozott, hogy a vasútállomás előtt zsákutcát alakítottak ki a parkolóhelyek miatt, ezért a városvezetés úgy döntött, hogy átjárhatóvá teszi az utca Indóház felőli végét.

Részletek
Elkezdődött a parlagfűszezon

Elkezdődött a parlagfűszezon

2016. augusztus 18. 20:00

Ismét magas a parlagfű koncentrációja. Az allergiásoknak a csapadékos időjárás ad enyhülést, ezzel ellentétben az eső a gombaspórák szaporodásához vezet, amely szintén komoly veszélyt jelent a betegeknek. A parlagfűszezon még októberig tart, addig is néhány praktikával enyhíthetők a tünetek.

Részletek
Manőverút és lámpák a határkerítés mentén

Manőverút és lámpák a határkerítés mentén

2016. augusztus 18. 19:40

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója még áprilisban jelentette be, hogy a déli határ megerősítésére egy úgynevezett manőver út, azaz közvetlenül a kerítés mellett felépítendő út is létesül, hogy a járőrök bármilyen időjárási körülmények között meg tudják közelíteni a védendő határszakaszt. Emellett a kerítés mentén mozgásérzékelős lámparendszereket is telepítenek, hogy könnyebben észrevegyék a határsértőket. A kivitelezés a napokban indult meg. Van, akinek a telkére került a lámpaoszlop.

Részletek
Ősztől változik a szakképzés

Ősztől változik a szakképzés

2016. augusztus 18. 19:20

Szeptembertől indul az új szakképzési rendszer. A korábbi szakmunkásképzőkből szakközépiskolák, a szakközépiskolákból pedig szakgimnáziumok lesznek. Az iskolák vezetői szerint problémát jelent, hogy két héttel az iskolakezdés előtt a kerettantervek és a szakmai vizsgakövetelmények még csak munkapéldányként érhetőek el a fenntartó honlapján.

Részletek
Lehetne jobb a helyzet a tranzitzónákban

Lehetne jobb a helyzet a tranzitzónákban

2016. augusztus 17. 21:40

Több embert lehetne fogadni a tranzitzónákban, alaposabb vizsgálatokat folytathatnának a menedékkérők ügyében, akár több tranzitzónát is létesíthetnének a határ mentén, amennyiben a magyar kormány igénybe venné az Európai Unió e célra szóló támogatásait – mondta Niedermüller Péter Szegeden. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője szerdán a déli határ mentén személyesen gyűjtött tapasztalatairól számolt be sajtótájékoztatóján. A politikus szerint, Röszkénél jelenleg mintegy 5-600 menekült várakozik a szerb oldalon, a segélyszervezetek segítik őket. A rendőrség és a Bevándorlási Hivatal munkatársainak munkájával elégedett, de úgy látja, ahhoz túl kevesen vannak, hogy a migránsok ügyeinek intézése gyorsabbá váljon. Véleménye szerint ez politikai okokból van így.

Részletek
Nem biztonságos a horgosi sátortábor

Nem biztonságos a horgosi sátortábor

2016. augusztus 17. 21:30

Sokkal biztonságosabbnak tartják a migránsok a szabadkai befogadóközpontot a horgosi sátortábornál. Utóbbiba ugyanis gyakorlatilag bárki bemehet, több bevándorló kéregetőkre és tolvajokra panaszkodik. Szabadkai kollégáink forgattak a helyszínen.

Részletek
Egymillióból fejleszt az Arany-iskola

Egymillióból fejleszt az Arany-iskola

2016. augusztus 17. 21:20

Egymillió forintot nyert az Arany János Iskola egy multinacionális cég és egy áruházlánc közös pályázatán. A pénzt a tornaterem fejlesztésére, játékok és különféle eszközök beszerzésére fordítja az intézmény.

Részletek
Augusztus 20: 6 ezer fényeffekt, Szeged-felirat az égen

Augusztus 20: 6 ezer fényeffekt, Szeged-felirat az égen

2016. augusztus 17. 20:40

Kézműves sörök, RakpartFeszt és fúvószenekari koncertek. A szervezők szerint minden korosztálynak kínálnak programokat az augusztus 20-i hétvégén. Az idei szegedi tűzijáték pedig igazi meglepetés lesz. A Tisza fölött csaknem hatezer fényeffektet, köztük egy Szeged-feliratot láthatnak majd a nézők.

Részletek
Egész napos sztrájkot szerveznek az önkormányzati dolgozók

Egész napos sztrájkot szerveznek az önkormányzati dolgozók

2016. augusztus 17. 20:20

Nem ért célt az önkormányzati köztisztviselők júniusi, két órás figyelmeztető sztrájkja. Ezért szeptemberben a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete egész napos munkabeszüntetést tervez. Céljuk az, hogy az önkormányzatoknál dolgozók fizetését is emeljék meg 30%-kal. Július elsejétől ugyanis ennyivel nőtt a hasonló munkakörben dolgozó kormányhivatali és járási munkatársak bére.

Részletek