Hirdetés
Rosszul számolták ki 160 egyetemista ösztöndíját

Rosszul számolták ki 160 egyetemista ösztöndíját

2017. november 22. 21:37

Egyáltalán nem kapnak ösztöndíjat, vagy az elvárhatónál csak kevesebbet az egyetem osztatlan képzésében résztvevő ötödéves hallgatók. Ez 160 diákot érint, akiknek más bevételi forrás hiányában akár a megélhetésükről van szó. Állításuk szerint az új tanulmányi rendszer nem vett figyelembe minden kreditet az ösztöndíj számításánál. Az egyetem már dolgozik a hiba javításán.

Részletek

A migráns kérdés helyett az orvosi praxisokról kellene beszélni a szegedi Jobbik elnök szerint

2017. november 22. 21:31

Országos és helyi témákban is vannak javaslatai a szegedi Jobbiknak. A párt helyi elnöke, Tóth Péter szerint a szegedieknek tudniuk kell, hogy sem Botka László, sem Soros György nem akar a városba telepíteni migránsokat, erre nem is lenne lehetőségük. A képviselő szerint sokkal inkább a problémás háziorvos körzetek sorsáról kellene beszélni, amelyre megoldási javaslataik is vannak.

Részletek
Fókuszban a választójog, DK fórum Szegeden

Fókuszban a választójog, DK fórum Szegeden

2017. november 21. 19:19

A társadalom többsége támogatja, hogy Magyarországon csak azoknak legyen választójoguk, akik viselik döntésük következményeit - mondta közvéleménykutatásokra hivatkozva a Demokratikus Koalíció képviselője Szegeden. A párt azért kezdeményezett aláírásgyűjtést, hogy azok a magyar állampolgárok, akik másik országban élnek és nincs is magyarországi lakhelyük, ne is szavazhassanak. Erről beszélt tegnap egy lakossági fórumon Vágó István, a párt elnökségi tagja.

Részletek
Megérkezett Szeged karácsonyfája a belvárosba

Megérkezett Szeged karácsonyfája a belvárosba

2017. november 21. 18:38

Ausztriából származik, Újszegeden élt 25 évig, most pedig átköltözött a belvárosba. A város karácsonyfáját kedden állították fel a Klauzál téren és heteken át díszíti majd a sétálóutcát. A fa belvárosba szállítása az idén is próbára tette a környezetgazdálkodási cég munkatársait.

Részletek
Szegediek is részesülnek a Magyarok Kenyere Program adományaiból

Szegediek is részesülnek a Magyarok Kenyere Program adományaiból

2017. november 21. 11:43

2011-ben indult útjára az országosan és határon túlról is támogatott Magyarok Kenyere Program. A kezdeményezés mára már a nemzeti összetartozást és szolidaritást jelképező eseménysorozat lett. A program fő célja karitatív, a rászoruló, határon inneni és túli magyar gyermekek támogatása.

Részletek
Megszépül Szeged ünnepi díszkivilágítása

Megszépül Szeged ünnepi díszkivilágítása

2017. november 21. 09:43

A Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 22 millió forint értékben vásárolt új fényeket. A 16'000 méter hosszú fényfüzér a Tisza Lajos Körúton varázsolja majd hangulatossá az adventi időszakot. Speciális, nagy fényerejű ledek váltják az eddigi organikus díszeket, amelyek átkerülnek a Dóm térre és az Aradi téri platánokra, tölgyekre. A Kft. munkatársai már három hete dolgoznak az éjszakai és hajnali órákban, szerelik, ellenőrzik, javítják fényfüzéreket. Ma helyezték el a Dugonics téren a szarvast, kedden pedig kivágják a város idei fenyőfáját is. A karácsonyi vásár korábbi indulása miatt most a megszokottnál egy héttel korábban kapcsolják be a városi díszkivilágítást, tehát már most pénteken délután ünnepi pompába öltözik Szeged.

Részletek
25 éve mentik a koraszülötteket

25 éve mentik a koraszülötteket

2017. november 21. 09:36

25. születésnapját ünnepelte a Koraszülött Világnapon a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány. Az egyetem Rektori Hivatalában konferenciát és gyermekprogramokat is tartottak. Itt hangzott el: azt szeretnék elérni, hogy a koraszülöttek mentéséhez a magánadományokon kívül több állami támogatást is kaphassanak.

Részletek
Mentorházak milliárdos támogatásból

Mentorházak milliárdos támogatásból

2017. november 17. 19:32

A több, mint egy milliárd forintos támogatást kapott projektjét mutatta be a Korábban Érkeztem Alapítvány a Koraszülöttek Világnapja alkalmából. A civil szervezet célja, hogy mentorházakat nyisson Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyében, valamint a koraszülésben érintett családoknak segítő közeget hozzon létre.

Részletek