Hirdetés
Számítógépekkel segít a kormányhivatal

Számítógépekkel segít a kormányhivatal

2016. július 19. 20:00

A hajléktalanokat segíti az a hat számítógép, amelyeket a megyei kormányhivatal ajándékozott három szegedi szociális intézménynek. A rászorulók az interneten állást vagy akár albérletet is kereshetnek és kapcsolatba léphetnek a családtagjaikkal. A kormányhivatal tavaly, uniós támogatásból cserélte újra a számítógépparkja nagy részét, így felszabadultak a régebbi, de jól karban tartott gépeik.

Részletek
Egyre tudatosabbak vagyunk sófogyasztásban

Egyre tudatosabbak vagyunk sófogyasztásban

2016. július 19. 19:20

Szeretjük a sót, pedig káros is lehet. A szakorvosok ajánlotta mennyiséggel is ízletesen táplálkozhatunk, ám sokan ennek a háromszorosát is megeszik naponta. A WHO, az Egészségügyi Világszervezet 30%-kal szeretné csökkenteni a napi sófogyasztást, ami milliókat mentene meg egyes betegségektől.

Részletek
Móra 50: nemzedékek találkozása a születésnapon

Móra 50: nemzedékek találkozása a születésnapon

2016. július 18. 20:00

Régi barátok, egykori szobatársak és különböző nemzedékek is találkoztak a Móra-kollégium születésnapi ünnepségén. A hétvégén tartották meg az újszegedi diákszállás 50. születésnapját. Az egyetemi évek óta egy dolog biztosan nem változott: pénteken és szombaton is hajnalig tartott a buli.

Részletek
Hangos jelzőlámpák Szegeden is

Hangos jelzőlámpák Szegeden is

2016. július 18. 19:50

Újfajta berendezés segíti a látássérült emberek közlekedését a legforgalmasabb útkereszteződésekben. A jelzőlámpák hangot adnak, de csak akkor, ha a közeledő ember bekapcsolja a készüléket. A hangot adó lámpa Budapesten és több más hazai városban is bevált.

Részletek
A nizzai áldozatokra emlékeztek Szegeden

A nizzai áldozatokra emlékeztek Szegeden

2016. július 18. 19:40

Szombaton a Dugonics téren emlékeztek a nizzai terrortámadás áldozataira. Az Alliance Francaise székháza előtt gyűltek össze azok a szegediek és itt tartózkodó franciák, akik közösen akarták leróni kegyeletüket. Eric Blin, Franciaország tiszteletbeli konzulja felidézte, hogy a közelmúltban ez volt a negyedik súlyos támadás Franciaország ellen. A Charlie Hebdo szatirikus újság elleni merénylet, a novemberi terrortámadás-sorozat, a párizsi Bataclan klubban történt vérengzés és a mostani nizzai merénylet mind más jellegű volt, de közös bennük, hogy fanatikusok követték el ezeket, és sok ártatlan ember meghalt. A konzul elmondta azt is, hogy 3 év alatt másik 15, előkészített merényletet hiúsítottak meg a francia hatóságok. A résztvevők egyperces néma főhajtással emlékeztek a Nizzában elhunytakra. Szeged testvérvárosának áldozataiért Solymos László alpolgármester gyújtott gyertyát, virágot hozott Szénási Róbert és Ménesi Imre önkormányzati képviselő, eljött Csernus Sándor az Alliance Francaise szegedi elnöke is. Egy hódmezővásárhelyen vendégeskedő nizzai hölgy megindultan mondott köszönetet az együttérzésért.

Részletek
Ellentmondások a Holt-Tiszába fulladt migráns ügyében

Ellentmondások a Holt-Tiszába fulladt migráns ügyében

2016. július 15. 18:30

Nincs eredmény az egy hónappal ezelőtt a Holt-Tiszába fulladt migráns ügyében. A belügyminiszter és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága is más információkról számolt be. Mindeközben több vád éri Magyarországot azzal kapcsolatosan, hogy a határon erőszakosan lépnek fel a migránsokkal szemben a hatóságok.

Részletek
84-en haltak meg Nizzában, Szeged testvérvárosában

84-en haltak meg Nizzában, Szeged testvérvárosában

2016. július 15. 18:00

Már több, mint 80 áldozata van a csütörtök éjszaka, Nizzában történt terrortámadásnak. Szeged testvérvárosában a július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékra érkezett a tömeg, mikor egy fehér teherautó teljes sebességgel az ünneplők közé hajtott. A francia miniszterelnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett és bejelentette, hogy 3 hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot. A szegedi városházán kitűzték a gyászlobogót.

Részletek
Már üzemel az új hajókikötő a Tiszán

Már üzemel az új hajókikötő a Tiszán

2016. július 14. 19:50

A múlt hónapban kezdték kialakítani az új tiszai kikötőt a Tömörkény-gimnáziumnál lévő partszakaszon. Az állomás már fogadja a hajókat, de az ünnepélyes megnyitóra még várni kell. A Novotel szállónál lévő régi kikötő helyett alakították ki a Tömörkény-gimnázium előtti partszakaszon az újat. A helyszínt a vízügyi igazgatóság jelölte ki a cég számára – közölte a tulajdonos, Tarnai Gábor. Az új kikötő a menetrend szerinti hajójáratok, illetve a kiránduló hajók fogadása mellett más szolgáltatással is a Tisza szerelmeseinek a rendelkezésére áll, többek között hajót, csónakot, kajakot és kenut lehet bérelni. Mint Tarnai Gábor a Szeged Televíziónak elmondta, még kisebb munkáltok vannak hátra, de július végén szeretnék megtartani az ünnepélyes átadást, ahová a hazai partnerek mellett Magyarkanizsáról is várnak majd vendégeket.

Részletek