A 225 éve született Széchenyi Istvánra emlékeztek Szegeden

A 225 éve született Széchenyi Istvánra emlékeztek Szegeden

2016. szeptember 21. 22:50

Merítsünk erőt Gróf Széchenyi István küzdelmeiből, aki mert szembeszállni az ellenségeivel, azokkal, akik nem támogatták a magyar kultúra fejlődését - mondta Csapó Benő, egyetemi tanár, Szeged díszpolgára, Széchenyi születésének 225. évfordulóján a városháza dísztermében. Gróf Széchenyi István, aki elsőként kapott 1833-ban díszpolgári címet Szegedtől, a reformkori politikai küzdelmek egyik vezéralakja volt, aki a gazdaság és a közlekedés mellett Magyarország köz- és sportéletének szervezésében is halhatatlan érdemeket szerzett. Kossuth a legnagyobb magyarnak titulálta, és mindmáig így tartjuk őt számon, emelte ki Csapó Benő. A szerdai ünnepségen összegezték munkásságát és este a Fogadalmi templomban szentmisén emlékeztek rá.

Részletek
Népszavazás: A Liberálisok igenre buzdítottak Szegeden is

Népszavazás: A Liberálisok igenre buzdítottak Szegeden is

2016. szeptember 21. 22:40

Felháborító, hogy Orbán Viktor épp azokat a városokat fenyegeti, akik egy éve a legtöbbet tették az ideérkező menekültekért, mondta Bősz Anett a Magyar Liberális Párt ügyvivője Szegeden, ahol szerinte a helyiek emberségből és szolidaritásból egyaránt jelesre vizsgáztak tavaly. A Liberálisok most arra kérik a szegedieket, hogy mutassák meg Orbán Viktornak, hogy nem félnek és október másodikán szavazzanak igennel. A párt szerint ez az egyetlen olyan válasz, amellyel az orbáni gyűlöletpolitikának valódi alternatívát lehet mutatni. Aki nem megy el szavazni, az az Orbán-kormány malmára hajtja a vizet, fogalmazott az ügyvivő.

Részletek
Népszavazás: Röszkén kampányolt a honvédelmi miniszter

Népszavazás: Röszkén kampányolt a honvédelmi miniszter

2016. szeptember 21. 22:30

A brüsszeli kvótacsomag biztonsági kockázatairól tartott sajtótájékoztatót Simicskó István honvédelmi miniszter és Dömötör Csaba, a Miniszerelnöki Kabinet parlamenti államtitkára Röszkén. A politikusok szerint Magyarország nem hagyhatja, hogy menekülteket telepítsenek Magyarországra. Simicskó István szerint a kormány mindent megtesz azért, hogy az emberek biztonságát garantálja, de szerinte a terrorveszély annak ellenére nőtt , hogy megépült a kerítés és nem érkeznek illegális úton migránsok hazánkba. A miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára úgy látja, a fideszes politikusok nem fenyegetésképp kérik a polgármestereket arra, hogy mozgósítsák a lakosságot a népszavazásra, mindössze a nemzetközi tapasztalatok alapján arra hívják fel a figyelmet, hogy egy esetleges betelepítés során bizonyos önkormányzatokra is hárulhat feladat.

Részletek
Népesség-összeírás lesz októberben

Népesség-összeírás lesz októberben

2016. szeptember 21. 22:10

Az egészségi állapotra, az elvándorlásra is rákérdeznek majd az októberi úgynevezett kis népesség-összeíráson, amit a Központi Statisztikai Hivatal végez. Az ilyen felmérés során olyan kérdésekben gyűjtenek részletesebb információkat, melyekre a 10 évenkénti népszavazás nem ad lehetőséget.

Részletek
Brüsszelinek álcázott, hamis levelet kapott a szegedi önkormányzat

Brüsszelinek álcázott, hamis levelet kapott a szegedi önkormányzat

2016. szeptember 21. 21:20

Gyenge hamisítványnak és ócska politikai provokációnak tartja Botka László polgármester azt a levelet, amit szeptember 16-i keltezéssel kapott az önkormányzat. A borítékon feladóként Brüsszel és az Európai Bizottság bevándorlási és belügyekért felelős főigazgatósága szerepelt. A levélben arról tájékoztatta az ismeretlen aláíró Botka Lászlót, hogy egy uniós program keretében akár 9 millió eurót is kaphat a város, ha 50 menekültet befogad. A polgármester erről a Szeged TV Szemközt című műsorában beszélt, amelyet kedden délután rögzítettünk.

Részletek
Kiállítás Orbán Viktor gazdagodásáról

Kiállítás Orbán Viktor gazdagodásáról

2016. szeptember 20. 20:10

Szegedre érkezett hétfőn az a vándorkiállítás, amit júliusban indított országjáró útjára az Együtt. Az összeállítás azt mutatja be, hogy a párt szerint hogyan lett Magyarország miniszterelnökéből az ország leggazdagabb embere. Az Együtt képes elemzése szerint Orbán Viktor vagyona, amelynek egy része más személyek, barátok, üzlettársak és családtagok nevén szerepel, ma már elérheti a 205 milliárd forintot. A tablókat kedden már Kecskeméten állították fel, mert szeretnék az ország minél több településén bemutatni, annak ellenére is, hogy már perrel fenyegetik a pártot.

Részletek
Október közepétől érkeznek a szemétszámlák

Október közepétől érkeznek a szemétszámlák

2016. szeptember 20. 19:40

Október közepétől kapják meg a szegediek a tavasz óta elmaradt szemétszállítási számlákat. Az állami hulladékgazdálkodási központ megbízásából Szegeden készülnek majd az elszámolások, de ehhez előbb a megrendelő igényei alapján át kell alakítani a számlázási rendszert. Fontos, hogy nem kell minden korábbi díjat egyszerre befizetni.

Részletek