Hirdetés
Hirdetés

Provokáció a közgyűlésen

2011. május 31. 20:10

Nyílt provokáció történt a május 27-i közgyűlésen. A 100 % -os önkormányzati tulajdonú Szabadtéri Nonprofit Kft. hivatalos mappájában, a promóciós anyagok között, alpári személyeskedő , egyes önkormányzati képviselők és Szeged Csanádi Egyházmegye püspökének lejáratására alkalmas kifejezéseket tartalmazó mondatokat terjesztett.

Részletek

Hétvégi határnyitás

2011. május 31. 20:09

Határnyitással ünnepelték a hétvégén a magyar- szerb- román együttműködést Kübekházán. Szombaton a DKMT, vagyis a Duna- Körös- Maros- Tisza Regionális Együttműködés is közgyűlést tartott, ahol Magyar Anna átadta a soros elnökséget a Vajdaság Autonóm Tartomány Kormányának.

Részletek

Tápéi Falunapok

2011. május 31. 20:08

Tápé eddig a búcsújáról volt híres, most egy újabb fesztivállal próbálták a településre irányítani a figyelmet. Nemzetközi motorostalálkozót szerveztek, a látogatókat körhinták és mutatványosok várták, esténként pedig egymást váltották a zenekarok a Búcsú téren felállított színpadon.

Részletek

A volt igazgató szerint célszerűen gazdálkodott az SZKT

2011. május 31. 20:07

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz az önkormányzati cégek előző időszakát átvilágító Gazdasági és Pénzügyi Átvételi Ideiglenes Bizottság a Szegedi Közlekedési Társaságnál vizsgált szabálytalanságok miatt. Az eddigi vizsgálatok alapján az SZKT előző vezetése súlyosan pazarolta a városi közpénzt, mert több mint 400 millió forintot költött el célszerűtlenül, emellett közlekedési cégnél a közbeszerzéseket sem szabályosan bonyolították le. Dózsa Gábor a Szegedi Közlekedési Kft korábbi ügyvezető igazgatója viszont célszerűnek tartja az elmúlt évek gazdálkodását.

Részletek

Még egy pohár víz sem jutott a díjazottaknak

2011. május 31. 20:06

Közpénzen múlatta az időt Botka László szeged szocialista polgármestere az MSZP városi képviselőivel múlthét szombaton – a Fidesz szerint - , és ezért nem volt jelen amikor a Szeged-napi díszközgyűlésen átadták a városi kitüntetéseket. A Fidesz-KDNP felháborítónak tartja azt is, hogy amíg a polgármester a közpénzből egy elegáns belvárosi étteremben volt, addig a díjazottak még egy pohár vizet sem kaptak a városvezetéstől.

Részletek

Szilánk-központ Szatymazon

2011. május 31. 20:04

Mintegy 2,4 milliárd forintból épít új központot az üvegiparral foglalkozó Szilánk cégcsoport Szatymaz közelében. Az összegből 1 milliárd forint támogatás. A 25 ezer négyzetméteres termelő és logisztikai központ kialakításánál fontos szerepet jut az energiacsökkentésnek. A beruházás során több energiamegtakarító technológiát is felhasználnak. A projekt része az Új Széchenyi tervnek, melynek zöld gazdaságfejlesztési prioritásán belül az elmúlt hónapokban 40 milliárd forint felhasználásról döntöttek.

Részletek

SZKT ügy

2011. május 31. 20:03

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz az önkormányzati cégek előző időszakát átvilágító Gazdasági és Pénzügyi Átvételi Ideiglenes Bizottság a Szegedi Közlekedési Társaságnál vizsgált szabálytalanságok miatt. Az eddigi vzsgálatok alapján az SZKT előző vezetése súlyosan pazarolta a városi közpénzt, mert több mint 400 millió forintot költött el célszerűtlenül, emellett közlekedési cégnél a közbeszerzéseket sem szabályosan bonyolították le.

Részletek

Megújult az Újszegedi Rendezvényház

2011. május 31. 20:02

70 millió forintból újult meg az elmúlt hónapokban az Újszegedi Rendezvényház. A 30 évvel ezelőtt épült intézmény teljes homlokzatát kicserélték, és több belső termet is felújítottak. A kultúra szolgálatában álló épület rekonstrukcióját azért is tartotta fontosnak a megyei önkormányzat, mert 2011 Csongrád megyében a turizmus és az ifjúság éve.

Részletek

Vadasparki fejlesztések

2011. május 31. 19:37

Látogatóbarát fejlesztéseket valósít meg közösen a szegedi és a palicsi vadaspark a Magyarország-Szerbia határon átnyúló együttműködési program keretében. Az uniós forrásra a szegedi és a szabadkai önkormányzat közösen pályázott. Több mint 80 millió forintból Palicson oktató-bemutatóhely, Szegeden pedig Pingvinház épül látványmedencével, emellett a program segítségével 18 alkalommal 90-90 diák cserelátogatáson vehet részt a két partner vadasparkban.

Részletek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés