A hétvégén már a Dóm téren is a húrok közé csapnak

A hétvégén már a Dóm téren is a húrok közé csapnak

2017. május 20. 08:30

Péntek estétől a fináléjához érkezik a tíznapos Szeged Napja Ünnepségsorozat. Újabb helyszín, a Dóm tér is csatlakozott a programkínálathoz: Dóm Téri Kavalkád címmel 3 napos, ingyenes zenei fesztivál kezdődött. Pénteken, a rövidebb, bemelegítő napon a Compact Disco és a The Biebers játszott, vasárnap estig pedig többek között Geszti Péter és a Bikini is színpadra lép, és persze az idén is lesz ünnepi tűzijáték.

Részletek
A reformációt bemutató kiállítás nyílt Baktóban

A reformációt bemutató kiállítás nyílt Baktóban

2017. május 17. 10:00

A keresztény vallásgyakorlás és hitélet átalakulására, a reformációra emlékező kiállítás nyílt Baktóban a Hit Gyülekezete székházában. A Tölgyeskert Közösségi Központban tárlatvezetés is kérhető, így a látogató alaposabban megismerheti az európai középkor legjelentősebb hatású vallási mozgalmát.

Részletek
Szerdán kezdődik az első Zsigmond Vilmos Filmfesztivál Szegeden

Szerdán kezdődik az első Zsigmond Vilmos Filmfesztivál Szegeden

2017. május 9. 20:05

A fesztivál helyszíne a szegedi Belvárosi Mozi, a vetítések központja a világhírű Oscar-díjas operatőrről elnevezett terem lesz. A fesztivál a filmoperatőrök munkáját állítja a figyelem középpontjába. A versenyre külföldről és Magyarországról összesen 300 filmet neveztek be, ebből 33-at válogattak be a programba. A négynapos fesztiválon délutánonként és esténként láthatja a filmeket a közönség. A zsűri tagja lesz Szabó Gábor, az egyetlen Zsigmond Vilmos rendezte film Balázs Béla díjas operatőre, és Pierre Filmon, francia filmrendező is, aki az utolsó portrét készítette az Oscar díjas filmművészről. A kísérő rendezvények között lesznek kerekasztal-beszélgetések filmesekkel és kritikusokkal. Külön sorozatban mutatják be Zsigmond Vilmos alkotásait. Az eredményhirdetés és a díjátadás szombaton délután ötkor lesz, aznap este nyolctól a legjobb filmalkotásokat vetítik majd a Belvárosi Moziban.

Részletek