Hirdetés
Thealter - tréningeztek a fiatalok

Thealter - tréningeztek a fiatalok

2017. július 28. 20:15

A 27. THEALTER fesztivál nemcsak különleges kulturális programot nyújt, hanem a színházi képzésben résztvevő fiatalok számára fejlődési lehetőséget is kínál. Ezen a héten a műhelyfoglalkozásokra jelentkezők ismert színházi szakemberek vezetésével dolgoznak egy előre megadott témán, A makrancos hölgy történetén.

Részletek
Salvador Dali munkái hamarosan újra a REÖK-ben

Salvador Dali munkái hamarosan újra a REÖK-ben

2017. július 23. 11:49

A híres szürrealista alkotó, Salvador Dalí grafikai munkáiból nyílik kiállítás a REÖK Palotában július végén. A városban legutóbb, több mint 10 éve láthatta a közönség a híres művész alkotásait. Ezúttal 60 mű érkezett egy prágai műgyűjtőtől. Néhányat közülük megmutattak a sajtó képviselőinek.

Részletek
Életben vannak - elkezdődött a 27. Thealter

Életben vannak - elkezdődött a 27. Thealter

2017. július 22. 16:54

Pénteken megnyitotta kapuit a 27. Thealter. A nemzetközi színházi fesztiválon számos izgalmas hazai és külföldi produkciót láthat a közönség. A megnyitó a hagyományokhoz híven a fő játszóhely, a Régi Zsinagóga udvarán volt, de most is tartogatott meglepetést. A szónok idén nem a szervező MASZK Egyesület elnöke volt, hanem beszédét három olyan résztvevő közt osztotta el, akik sokat tettek azért, hogy ez a fesztivál életben maradjon. Mint ahogy a mottó is az lehetne, ahogy az egyik felolvasó el is mondta: még itt vagyunk.

Részletek
Magyar nyelvet tanulnak Szegeden

Magyar nyelvet tanulnak Szegeden

2017. július 22. 15:50

A világ minden tájáról, fiatalok és idősek érkeztek az egyetem Bölcsészettudományi Kara által idén is elindított négyhetes kurzusra. A Hungarológiai Intézet nyelvórákkal és a magyar kultúra megismertetésével tanítja meg magyarul kommunikálni a külföldieket.

Részletek