Hirdetés
Rendőröket avattak a Széchenyi téren

Rendőröket avattak a Széchenyi téren

2016. június 20. 19:20

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola 132 végzősét avatták ünnepélyesen rendőrré a Széchenyi téren. A fiatalok az utolsó tanulmányi évben derekasan helytálltak a déli határon és segítették a migrációs válság kezelését. Ezt a Országos Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője mondta avatóbeszédében.

Részletek
Pénzmosás miatt előzetesben egy szegedi férfi

Pénzmosás miatt előzetesben egy szegedi férfi

2016. június 20. 18:50

Pénzmosás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyeztek egy szegedi férfit. Az ügyészség szerint valószínű, hogy az illető annak a bűnszervezetnek próbált segíteni, amelynek tagjai prostituáltak külföldi futtatásából szereztek százmilliókat. Májusban egy szegedi testvérpár ellen már indult hasonló eljárás ingatlan-adásvételi csalás miatt. Mint arról a Szegedi Hírek is beszámolt, márciusban közös francia-magyar rendőrségi akcióban összesen tizenkét férfit vettek őrizetbe, továbbá több száz millió forint értékű készpénzt és vagyontárgyat foglaltak le. A gyanú szerint egy szegedi család tagjai és társaik Csongrád megyében beszervezett prostituáltakat futtattak két éven át Franciaország több városában, például Bordeaux-ban és Nizzában. A Magyarországon őrizetbe vett férfiakat kiadták Franciaországnak, de a családfő még mindig szökésben van. A most előzetesbe helyezett férfi abban segített a család egy tagjának, hogy az illegálisan szerzett pénz egy részének eredetét ingatlanvásárlással igazolhassák.

Részletek
Ön használ strandszéfet? Érdemes!

Ön használ strandszéfet? Érdemes!

2016. június 16. 20:00

A nyaralókra mindennapos veszélyt jelentenek a strandtolvajok, mégsem veszik elegen igénybe az értékmegőrző széfeket. A vakáció idején a gyerekekre még több veszély leselkedik, mint iskolaszezonban. Rájuk különösen figyelni kell. Ezért is rendezte meg az iskolaszünet első napján a Strand parti juniálist a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Napfényfürdőben.

Részletek
Gyorsan elfogták a falbontó betörőket

Gyorsan elfogták a falbontó betörőket

2016. június 14. 18:20

A szegedi rendőrök elfogtak egy testvérpárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén több millió forint értékű árut loptak egy dohányboltból. A két férfi június 12-én, éjfél és hajnali 3 óra között kibontotta egy szegedi üzlethelyiség falát, ahonnan kávét és dohányárut vittek el, majdnem 3 millió forint értékben. A két gyanúsított baksi férfi a kihallgatáson elismerte a bűncselekményt, és azt is elmondták, hogy az árut hol rejtették el. A rendőrség a lopott termékek nagy részét lefoglalta.

Részletek
Villamos és autó ütközött a belvárosban

Villamos és autó ütközött a belvárosban

2016. június 9. 17:30

Újabb villamosbaleset történt csütörtök délután Szegeden. Ezúttal egy személygépkocsi ütközött a 2-­es villamossal. Délután fél háromkor haladt a Kossuth Lajos sugárúton egy kék színű kombi Opel párhuzamosan a villamossínekkel. A jármű vezetője a saját bevallása szerint fáradt volt és figyelmetlen, amikor balra akart fordulni a Püspök utca irányába. Nem vette észre a mögötte érkező, az Európa liget irányába haladó járművet, amellyel így összeütközött. A helyszínre érkező rendőrök és mentők megállapították, hogy nem sérült meg senki. A személygépkocsi sofőrje elismerte hibáját.

Részletek
Felborult egy autó a zsinagóga előtt

Felborult egy autó a zsinagóga előtt

2016. június 7. 20:20

Oldalára fordult egy személygépkocsi a zsinagóga előtt, miután összeütközött egy tehergépkocsival. A szemtanúk szerint a sötétkék golf a Jósika utcán haladt a Kálvária sugárút irányába, amikor a Hajnóczy utcai kereszteződésnél találkozott a Nagykörút felé haladó kisteherautóval. Az ütközés nyomán a személygépkocsi sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, amely így felhajtott az útpadkára, majd a zsinagóga előtt álló masszív hirdetőtáblát is kidöntve az oldalára borulva állt meg. Szerencsére a vezető és utasa is szinte sérülések nélkül úszta meg az esetet. A rendőrség a gépjárművek haladási sebességét, a jobbkézszabály betartását és a baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Részletek
Vízbe fulladt migráns: vizsgálatot kér az ENSZ

Vízbe fulladt migráns: vizsgálatot kér az ENSZ

2016. június 7. 18:40

Pénteken találták meg a múlt héten Holt-­Tiszába fulladt menekült férfi holttestét. Az esettel kapcsolatban a rendőrség közleményben határolódott el az egyik közösségi oldalon megjelent hírtől, amely arra utalt, hogy a magyar rendőrök kővel dobálták meg a vízben menekülőket. Az ügyben már az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága is vizsgálatot rendelt el.

Részletek

Veszélyes anyag szivárgott

2016. június 5. 10:31

Veszélyes anyag szivárgott pénteken délelőtt egy tartályvagonból a Szegedi Rendező-pályaudvaron. A katasztrófavédelem dolgát nehezítette, hogy a veszélyhelyzet elhárításának ideje alatt sem állították le a vasúti forgalmat.

Részletek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés