Hirdetés
Felborult egy autó a zsinagóga előtt

Felborult egy autó a zsinagóga előtt

2016. június 7. 20:20

Oldalára fordult egy személygépkocsi a zsinagóga előtt, miután összeütközött egy tehergépkocsival. A szemtanúk szerint a sötétkék golf a Jósika utcán haladt a Kálvária sugárút irányába, amikor a Hajnóczy utcai kereszteződésnél találkozott a Nagykörút felé haladó kisteherautóval. Az ütközés nyomán a személygépkocsi sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, amely így felhajtott az útpadkára, majd a zsinagóga előtt álló masszív hirdetőtáblát is kidöntve az oldalára borulva állt meg. Szerencsére a vezető és utasa is szinte sérülések nélkül úszta meg az esetet. A rendőrség a gépjárművek haladási sebességét, a jobbkézszabály betartását és a baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Részletek
Vízbe fulladt migráns: vizsgálatot kér az ENSZ

Vízbe fulladt migráns: vizsgálatot kér az ENSZ

2016. június 7. 18:40

Pénteken találták meg a múlt héten Holt-­Tiszába fulladt menekült férfi holttestét. Az esettel kapcsolatban a rendőrség közleményben határolódott el az egyik közösségi oldalon megjelent hírtől, amely arra utalt, hogy a magyar rendőrök kővel dobálták meg a vízben menekülőket. Az ügyben már az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága is vizsgálatot rendelt el.

Részletek

Veszélyes anyag szivárgott

2016. június 5. 10:31

Veszélyes anyag szivárgott pénteken délelőtt egy tartályvagonból a Szegedi Rendező-pályaudvaron. A katasztrófavédelem dolgát nehezítette, hogy a veszélyhelyzet elhárításának ideje alatt sem állították le a vasúti forgalmat.

Részletek
Menekült fulladhatott a röszkei Holt-Tiszába

Menekült fulladhatott a röszkei Holt-Tiszába

2016. június 1. 19:00

Valószínűleg a Holt-Tiszába fulladt szerda reggel egy illegális határátlépő Röszke mellett. A járőrök 6 óra előtt észlelték, hogy többen át akarnak úszni Szerbiából Magyarországra. Két felnőtt és egy gyerek átért, két férfi visszament Szerbiába, egy harmadik férfi azonban eltűnt. Őt még keresik.

Részletek
Villamos és busz ütközött a belvárosban

Villamos és busz ütközött a belvárosban

2016. június 1. 17:30

Autóbusz és egy villamos ütközött a Híd utca és a Kelemen utca kereszteződésében szerdán délután. A balesetben 5 ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték. A kereszteződést a rendőrség lezárta, kerülni a környező utcákban lehet. A szegedi belvárosban jelentős torlódás alakult ki.

Részletek
Életfogytiglant kapott a taxisgyilkos

Életfogytiglant kapott a taxisgyilkos

2016. május 26. 17:50

Életfogytiglani fegyházra ítélte a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki még 1998-ban kalapáccsal ölt meg egy szegedi taxist. Az akkor 22 éves, büntetlen előéletű fiatalember kirabolta áldozatát, és a kocsiját is elvitte. Azért bukott le 18 év után, mert a barátnője, aki jelen volt az esetnél, feladta őt.

Részletek
Segélyből élt, de 60 millióért vett házat egy szegedi férfi

Segélyből élt, de 60 millióért vett házat egy szegedi férfi

2016. május 12. 17:30

Szociális segélyből élő férfi vásárolt hatvanmilliós házat. Valójában az történt, hogy egy külföldön nőket futtató banda két tagja próbálta tisztára mosni a főnöke bevételeit. A testvérpárt előzetes letartóztatásba vették. A nő nem csak saját magát árulta, hiszen Ausztriában már korábban is elítélték, prostitúció és kiskorúakkal kapcsolatos pornográf tevékenység miatt. Korábban négy embert tartóztattak le külföldön, akik a társaikkal együtt negyven fiatal magyar nőt futtattak Franciaországban. Márciusban Szegeden és más Csongrád megyei városokban közös francia–magyar rendőrségi akcióban fogtak el összesen 12 embert, akiket prostituáltak futtatása, bűnszervezet működtetése, és pénzmosás bűntettével gyanúsítanak. A testvérpár is ehhez a körhöz tartozott.

Részletek
Még nincs ítélet a 18 évvel ezelőtti domaszéki taxisgyilkosság ügyében

Még nincs ítélet a 18 évvel ezelőtti domaszéki taxisgyilkosság ügyében

2016. május 12. 17:00

Legalább 22 ütést mért áldozata fejére egy kalapáccsal az a férfi, akit egy taxis megölésével gyanúsítanak. Legalábbis a szakértők szerint. A vádlott ebből csak hármat ismer el. Az eset még 1998 őszén történt a Szeged melletti Domaszéken. A ma 40 éves férfi azóta Németországban élt, barátnője tett rá terhelő vallomást, aki jelen volt a cselekménynél. A Szegedi Törvényszéken ítélet május végén várható.

Részletek