Hirdetés
417 kg marihuána volt a holland kamionban

417 kg marihuána volt a holland kamionban

2016. augusztus 1. 20:10

Az ügyészség vádat emelt azzal a két holland állampolgárságú férfival szemben, akik egy kamionban próbáltak meg tavaly Albániából Magyarország területére csempészni több mint 400 kiló kábítószert. A jármű tavaly február 11-én Szerbiából érkezett Magyarország területére Röszkénél. A pénzügyőrök a szerelvény röntgenes átvizsgálása során megállapították, hogy a pótkocsi alján különböző sűrűségű anyag található. A padló alatt kialakított hatalmas rejtekhelyről összesen 410 csomagból több mint 400 kiló kábítószergyanús anyag került elő. A marihuána tiszta hatóanyag-tartalma mintegy 38-szorosan meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A Csongrád Megyei Főügyészség a holland férfiakat nagy mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyben a Szegedi Törvényszék hoz majd ítéletet.

Részletek
Tovább ellenőrzik a bringásokat

Tovább ellenőrzik a bringásokat

2016. július 29. 20:00

Folytatja a kerékpárral közlekedők ellenőrzését a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök eddig majdnem 160 biciklis esetében vizsgálták, hogy betartja-e szabályokat. Azt tapasztalták, sokan vétenek az előírások ellen. A jellemző szabálysértések közé tartozott a járdán kerekezés, a behajtás olyan útra, ahol ezt tábla tiltja, és sok kerékpárról hiányoztak a kötelező tartozékok is. Eddig főként a szabálysértőket figyelmeztették, de ezután már bírságolnak is – közölte a rendőrség. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében a megye minden településén két alkalommal is ellenőrzi majd a kerékpárral közlekedőket.

Részletek
Nyáron nő a vadbalesetek száma

Nyáron nő a vadbalesetek száma

2016. július 27. 19:20

Elkezdődött az őzek párzási időszaka. Ezekben a hetekben az állatok nappal is sokat mozognak, kergetőznek, gyakran kelnek át a közutakon is. Csongrád megyében igen sok, mintegy 25 ezer őz él. A vadászok az autósoknak fokozott figyelmet és kisebb sebességet ajánlanak a balesetek elkerülése érdekében.

Részletek
Nyereményjátékkal csalnak a telefonbetyárok

Nyereményjátékkal csalnak a telefonbetyárok

2016. július 22. 18:20

Megszaporodott a telefonos csalók száma az utóbbi időben. A rendőrség tudomására jutott, hogy az esetek többségében mobiltelefon szolgáltató képviselőjeként hívják fel áldozataikat a tettesek, akik egy állítólagos nyereményről értesítenek. A csalók gyakran önkormányzati dolgozónak, vagy más hivatalos szerv munkatársának adják ki magukat és a nyeremény átvételét feltételeként szabják. Telefonon utasítják áldozataikat, hogy egy ATM-nél hajtsanak végre telefonfeltöltést egy meghatározott számra. Majd biztosítják a sértetteket, hogy a feltöltött összeg, a nyereménnyel együtt, néhány perc múlva megérkezik a bankszámlájára. A nyeremény nagysága vonzó, emiatt már többen besétáltak a telefonos csalók csapdájába, ezrét a rendőrség óva int mindenkit az ellenőrizhetetlen hívásoktól.

Részletek
Sok a szabálytalankodó az Anna-fürdő előtt

Sok a szabálytalankodó az Anna-fürdő előtt

2016. július 20. 18:40

Még mindig nagyon kevesen tudják, hogy az Anna-fürdő előtt tilos kerékpározni. A nagy gyalogos forgalom miatt itt csak tolni szabad a biciklit. Erre kedden délután egyelőre még csak figyelmeztették a kerékpárosokat a rendőrőrök.

Részletek
Pénzjutalmat kap, aki feladja a késes rablót

Pénzjutalmat kap, aki feladja a késes rablót

2016. július 19. 20:10

A rendőrség azt a vékony, fiatal férfit keresi, aki július 10-én, éjfél előtt nem sokkal Szegeden a Sárosi utcai dohányboltba egy nagy konyhakéssel lépett be. A férfi azonnal megtámadott egy vásárlót, dulakodni kezdtek, közben az eladó bekapcsolta a riasztót. A rabló elmenekült. A férfi 20-30 év körüli, mintegy 195 cm magas, vékony. A támadó az arcát fekete sállal takarta el, sötét téli sapkát, sötét színű hosszú ujjú felsőt, sötétszürke vászon szabadidő nadrágot viselt, amelynek oldalain világos csík van. A rendőrség kétszázezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít a rabló elfogásában.

Részletek
Luxusautókkal csaltak adót

Luxusautókkal csaltak adót

2016. július 12. 20:00

Bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádolja az ügyészség azt a tízfős társaságot, amelynek tagjai külföldről behozott, drága gépjárműveket árusítottak. A vádirat szerint több mint félmilliárd forint általános forgalmi adót nem fizettek be az államnak. Az ügyben már két és fél éve folyik a per a Szegedi Törvényszéken.

Részletek
Rendőri segítséggel közlekedhetünk reggelente

Rendőri segítséggel közlekedhetünk reggelente

2016. július 12. 19:40

Rendőrök irányítják a közlekedőket Szeged forgalmasabb csomópontjain. Erre azért volt szükség, mert sokan úgy látták, hogy megkönnyíti a közlekedésüket a rendőrök közreműködése. A Kossuth Lajos sugárút és a Párizsi körút kereszteződésében reggelente segítik az autósokat.

Részletek
Nyílt napot tartott a katasztrófavédelem

Nyílt napot tartott a katasztrófavédelem

2016. július 11. 20:00

Összetört autóból mentettek ki egy sérült férfit a hétvégén a Szegedi Vadasparkban. Igazi balesetről persze nem volt szó, hiszen a katasztrófavédelem nyílt napját tartották az állatkertben. A családi napon egy kis időre a tűzoltók felszerelésébe bújhatott minden érdeklődő.

Részletek
Tűz volt a Tisza Palotában

Tűz volt a Tisza Palotában

2016. július 11. 18:30

Kigyulladt egy hatodik emeleti lakás erkélye szombaton délután. A Tisza Palotához több autóval vonultak ki a tűzoltók, és tolólétráról oltották a lángoló bútorokat. A tűz így nem terjedt át a szomszéd lakásokra.

Részletek