Hirdetés
Drogdílert fogtak a rendőrök Móravároson

Drogdílert fogtak a rendőrök Móravároson

2016. október 21. 20:50

Pénteken hajnalban házkutatást tartott a rendőrség egy móravárosi házban Szegeden. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből az derül ki, hogy a nyomozók egy szegedi férfit kerestek, aki több mint 200 gramm marihuánát adott el alkalmi ismerősének. Az eladónál megtalálták a pénzt és drog is volt nála. Ellene kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indult eljárás. Vevője sem úszta meg, őt kábítószer birtoklással vádolják. A rendőrök mindkettőjüket őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Részletek
Kábítószert szagolt ki Sziszi egy buszban, Röszkénél

Kábítószert szagolt ki Sziszi egy buszban, Röszkénél

2016. október 21. 20:00

Drogra bukkant Sziszi. A kábítószerkereső-kutya és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai majdnem egy kiló kábítószert találtak egy autóbuszban a röszkei határátkelőnél - tájékoztatta szerkesztőségünket a NAV. Sziszi pénteken hajnalban korán kezdte a műszakot. A drogkereső kutya egy macedón autóbusz átvizsgálása közben jelzett. A szimata nem csalt. Az Ausztriába tartó busz csomagterében a vámosok ruhák közé rejtve három gyanús csomagot találtak. A pénzügyőrök még a helyszínen ellenőrizték az anyagot, és kiderült, hogy a világosbarna por valószínűleg heroin. A NAV átadta a bizonyítékot a rendőrségnek és feljelentést tettek az ügyben.

Részletek
Hamis számlákkal 176 millió forint adót csaltak el

Hamis számlákkal 176 millió forint adót csaltak el

2016. október 10. 21:30

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség egy baksi és egy szalkszentmártoni férfi ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt. Az egyik férfi egy baksi vállalkozás vezetője volt, a másik több, az ország különböző részein bejegyzett gazdasági társaságot irányított. A baksi cég adófizetési terhét el nem végzett munkákról kiállított számlákkal akarták csökkenteni. 2011-től két éven át készültek a számlák, a cég összesen 176 millió forinttal kevesebb forgalmi adót fizetett be, mint kellett volna.

Részletek
Lányokat futtató bűnbanda: most két nőt vettek őrizetbe

Lányokat futtató bűnbanda: most két nőt vettek őrizetbe

2016. október 7. 20:20

Újabb két embert vettek őrizetbe a Franciaországban prostituáltakat futtató bűnszervezet utáni nyomozás során. A Csongrád Megyei Főügyészség sajtóreferense azt is elmondta, hogy a korábban megalakult francia - magyar nyomozócsoport a bűnesethez kapcsolódó más bűncselekmények felderítése érdekében további egy évre meghosszabbította együttműködését. A most őrizetbe vett két nő a bűnbanda szökésben levő vezetőjének a hozzátartozói. A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint két nagy értékű szegedi ingatlan vásárlásában működtek közre úgy, hogy közben semmilyen legális jövedelemmel nem rendelkeztek. A gyanú szerint az ingatlanok megszerzéséhez szükséges pénzt a külföldön prostituáltakat futtató bűnszervezet biztosította nekik. Ezért a nyomozók a két nőt pénzmosással gyanúsítják. A Csongrád Megyei Főügyészség ezért indítványozta a bíróságnak a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A bíróság csak részben adott helyt az ügyészség indítványának.

Részletek
Öt évet is kaphat a busszal ütköző autós

Öt évet is kaphat a busszal ütköző autós

2016. október 6. 21:00

Akár öt év szabadságvesztést is kaphat az a férfi, aki még tavaly novemberben ütközött egy menetrendszerű autóbusszal a József Attila sugárút és a Retek utca kereszteződésében. A balesetben többen is megsérültek, egy ember meghalt. A közlekedési lámpa piros jelzését figyelmen kívül hagyó gépjármű nekihajtott a busznak. Az ütközés következtében az autóbusz utasai közül többen elestek. Egy személy súlyosan, a többiek könnyebben sérültek. A vétkes autó elsodort egy zebrán áthaladó gyalogost is, akit súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak, de életét nem tudták megmenteni. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a kiskunhalasi férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

Részletek
Valakit elfogtak a rendőrök a Mérey utcában

Valakit elfogtak a rendőrök a Mérey utcában

2016. szeptember 28. 20:10

Egy bűncselekmény gyanúsítottját fogták el a rendőrök szerda délután a Mérey utcában. Egyenruhások és civil ruhás rendőrök jelentek meg a Mérey utca Nagykörút felőli végén, a testépítő és fitnesz termékeket árusító üzlet előtt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint egy bűncselekménnyel gyanúsított férfivel szemben intézkedtek az utcán. Az esetről ennél többet nem árultak el.

Részletek
Eltűnt férfit keres a szegedi rendőrség

Eltűnt férfit keres a szegedi rendőrség

2016. szeptember 22. 20:40

A képen látható 42 éves szegedi férfi szeptember 21-én, szerdán 10 óra körül munkahelyéről ismeretlen helyre távozott egy pisztácia színű, Volksvagen Passat személygépkocsival. Farkas Flórián Walter amikor legutoljára látták, szobafestő-mázoló, fehér kantáros munkásruhát és világoszöld rövid ujjú pólót viselt. Aki bármit tud a férfiről, jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon, vagy az itt látható telefonszámok valamelyikén: 107, 112 vagy 562-400/17-38 mellék, telefontanú: 06-80/555-111

Részletek
Vádat emeltek a késelő börtönőr ellen

Vádat emeltek a késelő börtönőr ellen

2016. szeptember 16. 21:10

Vádat emeltek a börtönőr ellen, aki februárban megszúrt egy román férfit - tájékoztatta szerkesztőségünket a Csongrád Megyei Főügyészség. A vádirat szerint, mindkét férfi társasággal volt egy szegedi szórakozóhelyen, ahol vitába keveredtek egymással. A veszekedés, melybe a többiek is bekapcsolódtak odáig fajult, hogy a vádlott egy rugós késsel kétszer hasba szúrta a sértettet. Az áldozat a helyszínről elmenekült, majd később a barátai vitték kórházba. Ott derült ki, hogy sebe életveszélyes volt és meg is műtötték. Az ügyészség a börtönőrt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Részletek
Amerikai bajtársaikra emlékeztek a tűzoltók Szegeden

Amerikai bajtársaikra emlékeztek a tűzoltók Szegeden

2016. szeptember 12. 21:30

Egyperces szirénázással tisztelegtek a 2001. szeptember 11-én elhunyt amerikai bajtársaik előtt a szegedi tűzoltók vasárnap délután. New Yorkban 15 évvel ezelőtt két repülőgép csapódott a World Trade Center ikertornyaiba, egy harmadik gépet pedig egy másik városban, Arlingtonban a Pentagon épületébe irányítottak. A mentési munkálatokban a New York-i tűzoltóság 343 munkatársa veszítette életét. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeinél éppúgy, mint minden hazai tűzoltóságon, pontosan 14 óra 46 perckor, a repülőgépek becsapódásának időpontjában szólaltatták meg a tűzoltó járművek szirénáját.

Részletek
Romlott csokit, húst és tejet akartak átcímkézni

Romlott csokit, húst és tejet akartak átcímkézni

2016. szeptember 9. 21:20

Nagy mennyiségű lejárt szavatosságú termékekre bukkant a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy szegedi telephelyű kft-nél. A razzia során átcímkézett és átcímkézésre váró élelmiszereket találtak. Mindemellett a helyszín higiéniai állapota sem volt elfogadható. A NAV pénzügyőrei a korábban vendéglátóipari egységként működő, de már csak raktárnak használt helyiségben több mint 2000 üveg alkoholt valamint körülbelül 8000 liter tejterméket találtak. A fagyasztókban 70 kg összefagyott húskészítmény volt, és másfél raklap csokoládé várt az átcsomagolásra. Valamennyi termék szavatossági ideje 2014 és 2016 között lejárt, ezeket helyben címkézték át. Az élelmiszerek közelében macskaürüléket is találtak. A kormányhivatal munkatársai megsemmisítették az árukészletet.

Részletek