Hirdetés
Fűszerrel próbálta álcázni a füvet a macedón sofőr

Fűszerrel próbálta álcázni a füvet a macedón sofőr

2017. január 10. 20:40

Őrölt borssal próbálta álcázni a kábítószert az a macedón sofőr, akinek autójából 8 kg marihuána gyanús anyag került elő, amikor Röszkén, az országba lépéskor a pénzügyőrök átvizsgálták. A férfi azt mondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával, csupán látogatóba utazik Bécsbe. A NAV munkatársai ugyan a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján szigorított vizsgálatot végeztek. A padlólemez alatti rejtekhelyről összesen 17 csomag növényi származék került elő, amiket a megtévesztés érdekében őrölt borssal szórtak be. A pénzügyőrök a megközelítőleg 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járművezetőt feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Részletek
Ellopott biciklik gazdáit keresi a szegedi rendőrség

Ellopott biciklik gazdáit keresi a szegedi rendőrség

2017. január 6. 20:20

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy férfi ellen, aki tavaly április és szeptember között összesen 6 biciklit tulajdonított el a városban. A gyanú szerint a tettes a bicikliket egy másik szegedi férfinek adta el. Tőle a nyomozók házkutatás során több kerékpárt és alkatrészt is lefoglaltak. A Szegedi Rendőrkapitányság kéri, hogy a lopás sértettjei, ha a képeken látható járművüket felismerik, jelentkezzenek a rendőrkapitányságon a tulajdonjogot igazoló okirattal, vagy számlával. Telefonon is lehet bejelentést tenni 06-62-562-400-as telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Részletek
130 riasztás, többnyire az alkohol miatt

130 riasztás, többnyire az alkohol miatt

2017. január 2. 21:08

Voltak riasztások, de nem hívták az átlagosnál többször a szegedi mentősöket szilveszter éjjelén. 24 óra alatt 130 esetben riasztották őket, főként a fokozott alkoholfogyasztás miatt. A rendőrök is eseménytelennek értékelték ezt a két napot, csupán néhány helyszínen kellett intézkedniük.

Részletek
Vizsgát tettek a határvadász tanulók

Vizsgát tettek a határvadász tanulók

2017. január 2. 21:02

Két hónapos képzés után letették első vizsgájukat a határvadász tanulók Szegeden. A vizsgán a 2016. november 2-án indult két osztály minden tanulója megjelent. Az elméleti felmérőn a szakmai ismereteket kellett bizonyítani. A 33 tesztkérdés átfogta a közrendvédelmi ismereteket, a rendőrség felépítését, alapelveit, az általános szolgálati ismereteket, a társadalmi és kommunikációs ismereteket, valamint az informatikát. Az írásbeli beszámolót az alaki kiképzésen tanultak felidézése követte. Az első képzési ütem 2016. november elején indult Csongrád megyében 57 fő részvételével. Az oktatás 2017. április végén fejeződik be. A képzés mellett a toborzás is folyamatos. A toborzó csoportok ott vannak Csongrád megye különböző rendezvényein, de a rendőr-főkapitányságon és a városi kapitányságokon is lehetőség van a jelentkezésre.

Részletek

Kutyakennelbe rejtette a cigarettát az orosz csempésznő

2016. december 30. 08:20

Tízezer doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén a Nemzeti Adó és Vámhivatal pénzügyőrei. Az orosz rendszámú, kutyák szállítására berendezett járműben öt díjnyertes, az állatútlevél alapján orosz terrier utazott. Az autót vezető nő azt mondta, nincs bejelenteni való áruja. Ennek ellenére a pénzügyőrök átvizsgálták a kennelek alját és tetejét, ahol összesen 7 millió forint értékű cigarettát találtak. A gépjárművet, és a dohányterméket a NAV munkatársai lefoglalták. Az orosz nő ellen költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak, és mintegy 29 millió forint vámigazgatási bírságot szabtak ki rá.

Részletek
Jégre menni veszélyes

Jégre menni veszélyes

2016. december 30. 06:45

Szegeden lassan befagynak az állóvizek. A jégtakaró azonban egyelőre csak néhány centi vastag, ezért senki ne menjen még rá, mert könnyen beszakadhat. Az elkövetkező napokban éjjeli fagy, nappali olvadás várható, ezért továbbra is legyünk óvatosak. A Tiszára vagy más folyóvíz jegére azonban még erős fagyban se merészkedjünk, mert az mindig életveszélyes.

Részletek
Kezdődik a tűzijáték szezon - csak óvatosan

Kezdődik a tűzijáték szezon - csak óvatosan

2016. december 27. 20:07

Bár 2011 óta egész évben használhatóak az úgynevezett I. és II. kategóriájú pirotechnikai eszközök, mégis az év végén fogy ezekből a legtöbb. Az óév búcsúztatásának népszerű kellékeit szerdától konténerekből is meg lehet vásárolni Szeged több pontján. A komolyabb tűzijátékokat azonban csak december 31-én délután hat órától elsején reggel hat óráig szabad felhasználni.

Részletek
8 kg marihuánával bukott le Röszkén a koszovói férfi

8 kg marihuánával bukott le Röszkén a koszovói férfi

2016. december 27. 20:01

Zavart viselkedése buktatta le a röszkei határátkelőn azt a koszovói férfit, aki 8 kg marihuánagyanús anyagot rejtett el gépkocsijában. A pénzügyőröknek feltűnt a viselkedése és tételesen átvizsgálták a német rendszámú járművet. A Volkswagen Golf hátsó üléseinél az oldalkárpitok mögül több téglatest formájú ezüst színű csomagból összesen több mint 8 kg marihuánagyanús anyag került elő. A megközelítőleg 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a koszovói sofőrt átadták a rendőrség munkatársainak.

Részletek