Hirdetés
Fokozottan ellenőrzik az autósokat az ünnepi hétvégén a rendőrök

Fokozottan ellenőrzik az autósokat az ünnepi hétvégén a rendőrök

2017. április 15. 08:30

Az akció során az úgynevezett passzív biztonsági eszközöket, például a légzsákokat, és a biztonsági övek használatát, valamint a sofőrök állapotát ellenőrzik. A rendőrök arra kérnek mindenkit, hogy ittasan ne üljenek volán mögé, hiszen már kis mennyiségű alkoholfogyasztásnál is nő a reakcióidő, és tompulnak a reflexek. Továbbá azt javasolják, hogy utasként se szálljanak az autóba, ha a sofőr ivott. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy sokan választják a húsvéti időszakban a kerékpárt. A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy a zéró tolerancia ez esetben is érvényes, illetve, hogy sötétedéskor kötelező a megfelelő világítóberendezés használata. Az ünnepi hétvégén nagyobb forgalomra kell számítani, ezért a menetidő a szokásos többszöröse is lehet.

Részletek
Javult a közbiztonság, kevesebb bűncselekmény történt tavaly Szegeden

Javult a közbiztonság, kevesebb bűncselekmény történt tavaly Szegeden

2017. április 13. 19:15

A szegedi városi rendőrkapitány a legutóbbi közgyűlésen tájékoztatta az önkormányzatot Szeged bűnügyi helyzetének alakulásáról. Zélity László szerint szinte minden mutató javult, megfelelő létszámmal és eszközparkkal látják el feladataikat. Míg a százezer lakosra jutó bűncselekmények száma 2011-ben majd 7 ezer volt, ez 2016-ra kevesebb mint felére csökkent.

Részletek

Több mint 9000 doboz csempészcigit fogtak Ásotthalomnál

2017. április 12. 19:45

Hat és fél millió forint értékű csempészcigaretta szállítmányt fogtak el a pénzügyőrök Ásotthalomnál. Egy Szerbiából Olaszországba tartó személygépkocsit és autószállítót trélert ellenőriztek, bár a sofőr azt mondta, nincs elvámolnivalója. A kutatás meghozta az eredményt, mert az átalakított lökhárítókból, a küszöbökből, a műszerfal mögötti és ülés alatti tárolókból és a trélerből, összesen 9070 doboz adózatlan cigaretta került elő. A pénzügyőröket is meglepte ez a megoldás, hiszen a csempészek láthatóan a cigarettaszállítmányra építették fel újra a járművet.

Részletek
Ez a férfi ki akarta tépni egy nő kezéből a táskáját Szeged belvárosában, keresi a rendőrség

Ez a férfi ki akarta tépni egy nő kezéből a táskáját Szeged belvárosában, keresi a rendőrség

2017. április 10. 21:30

A szegedi a Vár utcában próbálta meg elvenni egy járókelő táskáját egy fiatal férfi április 8-án, kora este, még sötétedés előtt. A hajánál megragadva próbálta a földre nyomni a nőt, aki viszont olyan erősen fogta a táskát, hogy a férfinak nem sikerült azt elvennie tőle, ezért inkább otthagyta. A bűncselekmény egyik tanúja, valamint a térfigyelő kamerarendszer felvételt készített a férfiről, ez utóbbi látható a fenti videóban. A Szegedi Rendőrkapitányság rablási kísérlet miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A keresett férfi 175 centiméter magas, 25 év körüli, a bal lábán három, csillag alakú tetoválás látható. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor sötétkék kantáros nadrágot viselt, amelynek mindkét szára fel volt hajtva. A rendőrség a lakosság segítségét kéri. Ha valaki felismeri a videóban látható személyt, tud valamit a tartózkodási helyéről, jelentkezzen a 112-es vagy a 107-es telefonszámon.

Részletek
Regisztráltatta már kerékpárját a rendőrségen?

Regisztráltatta már kerékpárját a rendőrségen?

2017. április 3. 20:40

Bikesafe néven országos programot indított a rendőrség a kerékpárlopások megakadályozása érdekében. Hazánkban évente több, mint 10 ezer kerékpárt lopnak el, és csak a töredéke kerül vissza a gazdájához. Hétfőn délután a Párizsi körúton várták a biciklitulajdonosokat, hogy a kerékpárok jellemzőit bevezessék egy biztonsági adatbázisba. Az akció nem egyszeri volt, a következő hónapokban is lehet még jelentkezni.

Részletek
Több mint 1900 doboz cigarettát találtak egy szerb autóban Röszkén

Több mint 1900 doboz cigarettát találtak egy szerb autóban Röszkén

2017. március 23. 19:20

Az autót vezető férfi, és utasa - állításuk szerint - bejelenteni való árut nem vittek magukkal. A pénzügyőrök ennek ellenére alaposan átvizsgálták a járművet, aminek lökhárítójáról kiderült, hogy házilag átalakították. A rejtekhelyről összesen 1905 doboz adózatlan cigaretta került elő. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2,5 millió forint értékű illegális szállítmányt, valamint az átalakított autót lefoglalta, a szerb sofőr ellen pedig költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak. Ezen kívül a férfire mintegy 4,5 millió forint vámigazgatási bírságot szabtak ki.

Részletek
Tűz volt a Kátay utcában: egy idős férfi halt meg otthonában Szegeden

Tűz volt a Kátay utcában: egy idős férfi halt meg otthonában Szegeden

2017. március 20. 19:15

Halálos áldozatot is követelt egy tűzeset a hétvégén Szegeden. A tűzoltók egy családi ház lángoló melléképületében találtak rá a 70 év körüli férfi holttestére. Egyelőre nem lehet tudni a tűz okát, csak annyit, hogy az ingatlanon egyedül élő tulajdonos volt az áldozat. A helyszínre nagy erőkkel érkező tűzoltók már csak a megégett tetemet találták meg, segíteni nem tudtak az idős áldozatnak. A tüzet sikerült megfékezni, így az nem terjedt át a főépületre, sem a szomszédos épületekre.

Részletek