Hirdetés

12 év fegyház embercsempészet és emberölés bűntettének kísérlete miatt

2017. december 1. 18:16

A Szegedi Ítélőtáblán tárgyalták csütörtökön az embercsempészés és emberölés kísérlete miatt két román állampolgár ellen indított büntetőügyet. Az I. fokon eljáró Szegedi Törvényszék korábbi ítélete ellen a vádlottak fellebbeztek. A két férfi 2015 júniusában a zöldhatáron át Szerbiából Magyarországra belépett menekülteket szállított pénzért, azt ígérték nekik, hogy Ausztriába viszik őket. Egy zárt rakterű kisteherautóba több, mint száz embert zsúfoltak be, akik nem jutottak levegőhöz, többen rosszul is lettek, emiatt dörömbölni kezdtek. A sofőr megijedt, Mórahalmon megállt a kocsival, onnan a társa vitte el személyautóval. A menekültek résnyire tudták kifeszíteni a raktér ajtaját, ezután belülről kinyitották, csak emiatt nem fulladtak meg. Az Ítélőtáblán az I. rendű vádlott, a teherautó vezetője embercsempészet és emberölés bűntettének kísérlete miatt 12 év fegyházat kapott. A II. rendű vádlottat, aki személyautójával követte a teherkocsit, 2 évre ítélték, de azt 4 évre felfüggesztették.

Részletek

Piros Attila váltja a nyugdíjba vonuló Lukács János rendőrfőkapitányt

2017. november 29. 20:18

December 1-től Piros Attila lesz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság új vezetője. A hírt ma ünnepi állománygyűlésen jelentették be. Lukács János vezérőrnagy, a kapitányság eddigi vezetője november 30-ával nyugállományba vonul, és ebből az alkalomból Papp Károly, a rendőrség országos parancsnoka Bem-szablyával tüntette ki. A távozó rendőrfőkapitány 1987-ben lett a Vizsgálati Osztály vezetője. Lukács János 1991-től a Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese volt. 1997-ben nevezték ki Csongrád megye főrendőrének, így húsz évig vezette a kapitányságot. Lukács János Csongrád megye Díszpolgára, idén pedig megkapta a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést. Az ünnepségen az országos rendőrfőkapitány átnyújtotta utódjának, Piros Attila rendőr-dandártábornoknak a megbízólevelét.

Részletek
Ménesi szerint a Fidesz volt városi elnökének is köze van a "játszótér mutyihoz"

Ménesi szerint a Fidesz volt városi elnökének is köze van a "játszótér mutyihoz"

2017. november 28. 09:17

A Fidesz korábbi szegedi elnökéhez vezetnek a 185 millió forintos költségvetési csalás nyomai - jelentette ki Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő. Szerinte Gyimesi László volt a vadasparki játszótér beruházásának fő támogatója, ezért őt is elő kellene állítania a hatóságoknak. Ménesi úgy véli: több gyanús részlet is arra utal, hogy a fideszes képviselő a bűnügy részese volt.

Részletek