Ön használ strandszéfet? Érdemes!

Ön használ strandszéfet? Érdemes!

2016. június 16. 20:00

A nyaralókra mindennapos veszélyt jelentenek a strandtolvajok, mégsem veszik elegen igénybe az értékmegőrző széfeket. A vakáció idején a gyerekekre még több veszély leselkedik, mint iskolaszezonban. Rájuk különösen figyelni kell. Ezért is rendezte meg az iskolaszünet első napján a Strand parti juniálist a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Napfényfürdőben.

Részletek
Gyorsan elfogták a falbontó betörőket

Gyorsan elfogták a falbontó betörőket

2016. június 14. 18:20

A szegedi rendőrök elfogtak egy testvérpárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén több millió forint értékű árut loptak egy dohányboltból. A két férfi június 12-én, éjfél és hajnali 3 óra között kibontotta egy szegedi üzlethelyiség falát, ahonnan kávét és dohányárut vittek el, majdnem 3 millió forint értékben. A két gyanúsított baksi férfi a kihallgatáson elismerte a bűncselekményt, és azt is elmondták, hogy az árut hol rejtették el. A rendőrség a lopott termékek nagy részét lefoglalta.

Részletek
Villamos és autó ütközött a belvárosban

Villamos és autó ütközött a belvárosban

2016. június 9. 17:30

Újabb villamosbaleset történt csütörtök délután Szegeden. Ezúttal egy személygépkocsi ütközött a 2-­es villamossal. Délután fél háromkor haladt a Kossuth Lajos sugárúton egy kék színű kombi Opel párhuzamosan a villamossínekkel. A jármű vezetője a saját bevallása szerint fáradt volt és figyelmetlen, amikor balra akart fordulni a Püspök utca irányába. Nem vette észre a mögötte érkező, az Európa liget irányába haladó járművet, amellyel így összeütközött. A helyszínre érkező rendőrök és mentők megállapították, hogy nem sérült meg senki. A személygépkocsi sofőrje elismerte hibáját.

Részletek
Felborult egy autó a zsinagóga előtt

Felborult egy autó a zsinagóga előtt

2016. június 7. 20:20

Oldalára fordult egy személygépkocsi a zsinagóga előtt, miután összeütközött egy tehergépkocsival. A szemtanúk szerint a sötétkék golf a Jósika utcán haladt a Kálvária sugárút irányába, amikor a Hajnóczy utcai kereszteződésnél találkozott a Nagykörút felé haladó kisteherautóval. Az ütközés nyomán a személygépkocsi sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, amely így felhajtott az útpadkára, majd a zsinagóga előtt álló masszív hirdetőtáblát is kidöntve az oldalára borulva állt meg. Szerencsére a vezető és utasa is szinte sérülések nélkül úszta meg az esetet. A rendőrség a gépjárművek haladási sebességét, a jobbkézszabály betartását és a baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Részletek
Vízbe fulladt migráns: vizsgálatot kér az ENSZ

Vízbe fulladt migráns: vizsgálatot kér az ENSZ

2016. június 7. 18:40

Pénteken találták meg a múlt héten Holt-­Tiszába fulladt menekült férfi holttestét. Az esettel kapcsolatban a rendőrség közleményben határolódott el az egyik közösségi oldalon megjelent hírtől, amely arra utalt, hogy a magyar rendőrök kővel dobálták meg a vízben menekülőket. Az ügyben már az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága is vizsgálatot rendelt el.

Részletek

Veszélyes anyag szivárgott

2016. június 5. 10:31

Veszélyes anyag szivárgott pénteken délelőtt egy tartályvagonból a Szegedi Rendező-pályaudvaron. A katasztrófavédelem dolgát nehezítette, hogy a veszélyhelyzet elhárításának ideje alatt sem állították le a vasúti forgalmat.

Részletek
Menekült fulladhatott a röszkei Holt-Tiszába

Menekült fulladhatott a röszkei Holt-Tiszába

2016. június 1. 19:00

Valószínűleg a Holt-Tiszába fulladt szerda reggel egy illegális határátlépő Röszke mellett. A járőrök 6 óra előtt észlelték, hogy többen át akarnak úszni Szerbiából Magyarországra. Két felnőtt és egy gyerek átért, két férfi visszament Szerbiába, egy harmadik férfi azonban eltűnt. Őt még keresik.

Részletek
Villamos és busz ütközött a belvárosban

Villamos és busz ütközött a belvárosban

2016. június 1. 17:30

Autóbusz és egy villamos ütközött a Híd utca és a Kelemen utca kereszteződésében szerdán délután. A balesetben 5 ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték. A kereszteződést a rendőrség lezárta, kerülni a környező utcákban lehet. A szegedi belvárosban jelentős torlódás alakult ki.

Részletek