Hirdetés
Kezdődik a tűzijáték szezon - csak óvatosan

Kezdődik a tűzijáték szezon - csak óvatosan

2016. december 27. 20:07

Bár 2011 óta egész évben használhatóak az úgynevezett I. és II. kategóriájú pirotechnikai eszközök, mégis az év végén fogy ezekből a legtöbb. Az óév búcsúztatásának népszerű kellékeit szerdától konténerekből is meg lehet vásárolni Szeged több pontján. A komolyabb tűzijátékokat azonban csak december 31-én délután hat órától elsején reggel hat óráig szabad felhasználni.

Részletek
8 kg marihuánával bukott le Röszkén a koszovói férfi

8 kg marihuánával bukott le Röszkén a koszovói férfi

2016. december 27. 20:01

Zavart viselkedése buktatta le a röszkei határátkelőn azt a koszovói férfit, aki 8 kg marihuánagyanús anyagot rejtett el gépkocsijában. A pénzügyőröknek feltűnt a viselkedése és tételesen átvizsgálták a német rendszámú járművet. A Volkswagen Golf hátsó üléseinél az oldalkárpitok mögül több téglatest formájú ezüst színű csomagból összesen több mint 8 kg marihuánagyanús anyag került elő. A megközelítőleg 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a koszovói sofőrt átadták a rendőrség munkatársainak.

Részletek
SuliMoped program: ingyenes lehet az első jogsi

SuliMoped program: ingyenes lehet az első jogsi

2016. december 16. 20:50

Díjmentesen szerezhet vezetői engedélyt segédmotoros kerékpárra 50 Csongrád megyei diák a SuliMoped programban. Ezt idén is meghirdette az Országos Rendőr-főkapitányság. A projektben résztvevő diákoknak és szüleiknek csütörtökön tartottak szülői értekezletet a megyei programfelelősök.

Részletek
Öngyilkosság a Csillagban: nem hibáztak a börtönőrök

Öngyilkosság a Csillagban: nem hibáztak a börtönőrök

2016. december 16. 19:50

Nem hibáztak azok a börtönőrök, akik akkor voltak szolgálatban, amikor két fogvatartott öngyilkos lett a szegedi Csillag börtönben. Ezt állapította meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának belső vizsgálata. A tényleges életfogytiglanra ítélt Szabó Zoltán és Miklósi Viktor Gábor – előbbit balástyai rémnek, utóbbit gyálaréti családirtónak nevezte a sajtó – a múlt hétfőn követett el öngyilkosságot. Azt az időszakot használták ki, amikor az őrök nem néztek rájuk. A két férfi rabruhából készített köteleket és arra akasztották fel magukat a közös cellájukban. Amikor az őrök észrevették, mi történt, már nem tudták az életüket megmenteni. A BVOP közleménye arra is kitér, hogy az öngyilkosság azoknak a raboknak a körében gyakoribb, akiknek rendezetlen a külső kapcsolatrendszere vagy, mint a mostani esetben is, akár életfogytig tartó büntetésüket töltik.

Részletek
Felborult egy autó a Thököly utcában, teljes az útzár

Felborult egy autó a Thököly utcában, teljes az útzár

2016. december 14. 18:50

Nem sokkal 18 óra előtt baleset történt Újszegeden, a Thököly utcában. Az ónos eső miatt síkossá vált úton egy személygépkocsi megcsúszott, nekiütközött egy álló autónak és felborult. A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a balesetnek három könnyű sérültje van. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes az útzár a Thököly utcában.

Részletek
Baleset történt a Feketesas utcában, többen megsérültek

Baleset történt a Feketesas utcában, többen megsérültek

2016. december 13. 19:45

Összeütközött két autó a Feketesas utcában, egy gyalogost is elsodortak. A baleset nem sokkal öt óra előtt történt. A becsapódás olyan nagy erejű volt, hogy az úton szétszóródtak az üvegszilánkok. Az egyik sérültet a tűzoltók feszítővágóval emelték ki a kocsiból. Egy magyar és egy szerb rendszámú személyautó ütközött egymásnak a Feketesas és a Kiss Ernő utca kereszteződésében, közvetlenül a városháza mellett, a közlekedési táblát is kidöntötték. Az egyik autó felcsúszott a járdára, de hogy pontosan mi és miért történt, még nem tudni. Valószínű, hogy valaki nem adta meg az elsőbbséget. A balesetben többen is megsérültek, az állapotukról és a történtek okáról még nem adott tájékoztatást a rendőrség.

Részletek
20 kiló marihuánát fogtak Röszkénél

20 kiló marihuánát fogtak Röszkénél

2016. december 12. 19:00

Megközelítőleg 20 kg marihuánagyanús anyagot találtak a Röszkei Határkirendeltségen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. Az illegális szállítmányt egy német rendszámú gépjármű ellenőrzésekor vették észre. A rendőrség munkatársainak előzetes jelzése alapján a pénzügyőrök a járművet félreállították tételes vizsgálatra. A gépkocsi ellenőrzésében részt vett Harley is, a NAV újonnan kiképzett, kábítószer és cigaretta felderítésére is alkalmas keresőkutyája. Az eb a sárvédőnél jelzett. A szimata nem csalt, ugyanis az első két sárvédő ívében, valamint a hátsó ülés alatt és annak támlájában összesen 37 darab, őrölt kávéval beszórt csomagot találtak. Ezekben megközelítőleg 20 kg növényi törmelék volt, ami az előzetes tesztelés alapján marihuána. A pénzügyőrök a feketepiaci ár alapján 40 millió forint értékűre becsült kábítószergyanús anyagot, valamint a német férfit átadták a rendőrségnek.

Részletek
Lányokat futtató bűnbanda: egy ismert szegedi ügyvéd is gyanúsított

Lányokat futtató bűnbanda: egy ismert szegedi ügyvéd is gyanúsított

2016. december 9. 20:30

Egy helyi ügyvéd is gyanúsítottja a Franciaországban prostituáltakat futtató szegedi család elleni nyomozásnak – olvasható a Csongrád Megyei Főügyészség mai közleményében. A készenléti rendőrség nyomozói a főügyészséggel közösen csütörtökön az ügyvédi irodában házkutatást is tartottak. A már egy éve folyó nyomozás részeként a hatóságok olyan iratokat kerestek, amelyekről azt feltételezik, hogy a bűnszervezet illegális ügyleteinek az elfedését szolgálták. A rendőrség ki akarta hallgatni azt az ügyvédet, aki az okiratok szerkesztésében és elkészítésében vett részt, de ő nem tett vallomást. A hatóságok feltételezése szerint a jogász elmulasztotta azt a törvényben is előírt kötelezettségét, hogy az ügyvédi kamaránál jelentse a pénzmosásgyanús iratokat. A közleményben még az is olvasható, hogy a jogász nem élt panasszal a gyanúsítás miatt. Bár az ügyészség nevet nem említett, a Délmagyarország online úgy tudja, hogy a pénzmosással gyanúsított ügyvéd a Szegeden ismert Bába István.

Részletek