Hirdetés
Kábítószert árult az interneten a tiszaszigeti család

Kábítószert árult az interneten a tiszaszigeti család

2017. május 16. 20:40

Kábítószernek minősülő, és új pszichoaktív anyagokkal kezdett kereskedni két éve az interneten egy tiszaszigeti család. Az anya két fiával közösen különböző fantázianevű, füstölőként reklámozott termékeket árult egy weboldalon. A megrendelők közül ketten a megvásárolt anyaggal sodort cigarettától rosszul lettek és kórházba kerületek. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt a drogot árusító család ellen, ők 2-től 8 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

Részletek
Holttestet nem találtak, de tovább folyik a nyomozás Szegeden, az Állomás utcában

Holttestet nem találtak, de tovább folyik a nyomozás Szegeden, az Állomás utcában

2017. május 4. 19:45

Egyelőre nem találtak holttestet az Állomás utcai erdős területen a rendőrök. Amint arról tegnap a Szegedi Hírekben beszámoltunk a rendőrség nagy erőkkel vonult ki szerda dél körül a vasúti pályaudvar mögötti erdős területre, ahol nyomozókkal és kutyákkal járták be a helyszínt. Arról, hogy mit keresnek, nem árultak el semmit. Azt a feltételezést, hogy gyilkossági ügyben nyomoznak, szintén nem kommentálták. A Szegedi Hírek érdeklődésére ma azt válaszolta a rendőrség sajtóosztálya, hogy idézem: "Egy bejelentés valódiságtartalmát ellenőrizték a rendőrök a tiszai vasútállomáson, amelynek során holttestet nem találtak." A nyomozás azonban tovább folytatódik az Állomás utcában.

Részletek
Kigyulladt egy autó szerda délután Szegeden, a Somogyi utcában

Kigyulladt egy autó szerda délután Szegeden, a Somogyi utcában

2017. május 3. 19:30

Hatalmas füst gomolygott a környéken kevéssel 14 óra előtt, majd két robbanás hallatszódott és felcsaptak a lángok a jármű motorteréből. A környéken sétálók értesítették a tűzoltóságot, akik tíz perc alatt a helyszínre értek és azonnal nekiláttak a tűz oltásának. A lángok megfékezése mindössze két-három percet vett igénybe a kivonult egységnek. Bár személyi sérülés nem történt, a világoszöld Citroen teljesen kiégett. A tűz oka egyelőre nem ismert.

Részletek
Fokozottan ellenőrzik az autósokat az ünnepi hétvégén a rendőrök

Fokozottan ellenőrzik az autósokat az ünnepi hétvégén a rendőrök

2017. április 15. 08:30

Az akció során az úgynevezett passzív biztonsági eszközöket, például a légzsákokat, és a biztonsági övek használatát, valamint a sofőrök állapotát ellenőrzik. A rendőrök arra kérnek mindenkit, hogy ittasan ne üljenek volán mögé, hiszen már kis mennyiségű alkoholfogyasztásnál is nő a reakcióidő, és tompulnak a reflexek. Továbbá azt javasolják, hogy utasként se szálljanak az autóba, ha a sofőr ivott. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy sokan választják a húsvéti időszakban a kerékpárt. A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy a zéró tolerancia ez esetben is érvényes, illetve, hogy sötétedéskor kötelező a megfelelő világítóberendezés használata. Az ünnepi hétvégén nagyobb forgalomra kell számítani, ezért a menetidő a szokásos többszöröse is lehet.

Részletek
Javult a közbiztonság, kevesebb bűncselekmény történt tavaly Szegeden

Javult a közbiztonság, kevesebb bűncselekmény történt tavaly Szegeden

2017. április 13. 19:15

A szegedi városi rendőrkapitány a legutóbbi közgyűlésen tájékoztatta az önkormányzatot Szeged bűnügyi helyzetének alakulásáról. Zélity László szerint szinte minden mutató javult, megfelelő létszámmal és eszközparkkal látják el feladataikat. Míg a százezer lakosra jutó bűncselekmények száma 2011-ben majd 7 ezer volt, ez 2016-ra kevesebb mint felére csökkent.

Részletek

Több mint 9000 doboz csempészcigit fogtak Ásotthalomnál

2017. április 12. 19:45

Hat és fél millió forint értékű csempészcigaretta szállítmányt fogtak el a pénzügyőrök Ásotthalomnál. Egy Szerbiából Olaszországba tartó személygépkocsit és autószállítót trélert ellenőriztek, bár a sofőr azt mondta, nincs elvámolnivalója. A kutatás meghozta az eredményt, mert az átalakított lökhárítókból, a küszöbökből, a műszerfal mögötti és ülés alatti tárolókból és a trélerből, összesen 9070 doboz adózatlan cigaretta került elő. A pénzügyőröket is meglepte ez a megoldás, hiszen a csempészek láthatóan a cigarettaszállítmányra építették fel újra a járművet.

Részletek