Égett az avar a szegedi szeméttelep közelében

Égett az avar a szegedi szeméttelep közelében

2016. szeptember 9. 19:50

Lángolt az avar péntek délután Szeged határában a sándorfalvi úton. A tüzet a szegedi tűzoltóknak sikerült eloltani hódmezővásárhelyi és sándorfalvi önkéntesek segítségével. Komolyabb kár nem keletkezett. Fekete föld és füst maradt hátra az avartűz után. A tűzoltók néhány óra alatt megfékezték a lángokat, amelyek a szeméttelep közelében csaptak fel kora délután. A tűz nagyjából 15-20 hektárt érintett. A nagy hőség miatt kiszáradt növényzet gyulladt ki, emiatt 8 darab körbála is elégett. A katasztrófavédelem még vizsgálja a tűz okát.

Részletek
A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik

A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik

2016. szeptember 8. 21:30

Segítségnyújtás elmulasztása vétségének gyanúja miatt nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság. Szeptember 6-án, 12 óra körül egy ismeretlen személy, ismeretlen típusú, feltehetően szürke színű autójával nem adott elsőbbséget a Római körút és Gál utca kereszteződéséhez érve a kerékpárúton szabályosan közlekedő biciklisnek. A kerékpáros, hogy elkerülje az ütközést, blokkolva fékezett és elesett. A gépkocsivezető nem győződött meg arról, hogy a biciklis megsérült-e, hanem a Római körúton a József Attila sugárút irányába távozott a helyszínről. A kerékpáros a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Részletek
Balesetek a rossz időben, Szegeden, Mórahalmon

Balesetek a rossz időben, Szegeden, Mórahalmon

2016. szeptember 5. 16:09

Baleseteket hozott a hirtelen jött őszi idő. Szegeden 2 autó koccant a Madách utca és a Nagykörút sarkán. Mórahalmon az István király úton fának csapódott egy autó, a beszorult sérültet szegedi tűzoltók mentik. A Szeged felől érkezőknek érdemes az elkerülőt választani. A katasztrófavédőket egyébként több helyszínre is riasztották ma, Kistelekre egy tűzesethez kellett kivonulniuk.

Részletek
Határvadász lenne? Itt az alkalom!

Határvadász lenne? Itt az alkalom!

2016. szeptember 1. 21:30

A honvédségnél folyamatos a toborzás, a rendőrségnél szeptember 1-én kezdődött a leendő határvadászok keresése. Országszerte összesen háromezer embert várnak, akiket a tervek szerint főként a déli határszakasz megerősítésére állítanak majd szolgálatba. A jelentkezők csak büntetlen előéletű magyar állampolgárok lehetnek, állandó belföldi lakhellyel, és érettségivel kell rendelkezniük. Emellett felmérik a fizikai és a lelki alkalmasságot, továbbá életvitel-ellenőrzésen is át kell esniük a jelölteknek. A kétéves képzés több egységből áll, a végén a résztvevők teljes értékű rendőrökké válnak, intézkedési jogosultsággal, és fegyvert is kapnak majd. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság különféle rendezvényeken is toborozza a határvadásznak jelentkezőket. Várják az újoncokat a katonák is, a honvédség idén ősztől már a középiskolában is keres fiatalokat, akik vállalják a szerződéses szolgálatot.

Részletek
Körültekintően az iskolába!

Körültekintően az iskolába!

2016. szeptember 1. 20:40

A tanév kezdetével nagyobb figyelmet kell fordítani a gyermekek közlekedésére. Az ő biztonságuk érdekében vonultak ki csütörtök reggel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az oktatási intézményekhez, hogy rendőri irányítással segítsék a közlekedőket. Az iskolakezdés többféle intézkedést is megkövetel az egyenruhásoktól.

Részletek
Bárki bejelenthet balesetveszélyes útszakaszt

Bárki bejelenthet balesetveszélyes útszakaszt

2016. augusztus 31. 20:10

Balesetveszélyes helyeket keres a rendőrség Csongrád megyében. A szerdán a megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felmérést indított, hogy a legproblémásabb helyeket megtalálják és ebben a lakosság segítségére is számítanak. Az országos statisztikák szerint csökkent ugyan a közúti balesetek száma, és ez igaz megyénkre is, de még mindig sokan halnak meg az utakon. Annak érdekében, hogy a jövőben még kevesebb tragédia történjen, a Közlekedésrendészeti Osztály elemzéseket végez, hogy hol vannak a legveszélyesebb szakaszok Csongrád megyében. A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy írják meg tapasztalataikat, észrevételeiket, és küldjenek részletes leírásokat az info.balesetmegelozes@gmail.hu e-mail címre.

Részletek
Mobiltolvajokat keres a szegedi rendőrség

Mobiltolvajokat keres a szegedi rendőrség

2016. augusztus 24. 22:10

A lakosság segítségét kéri a rendőrség. A Szegedi Rendőrkapitányság lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A feltételezett elkövetők május 4-én 11 óra körül a Tisza Lajos körút egyik pékségének eladóteréből tulajdonították el a sértett nagy értékű mobiltelefonját. Az elkövetőket a bolt kamerája rögzítette. A rendőrség most ezeket a felvételeket nyílvánosságra hozva kéri, hogy aki a képeken látható tetteseket felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Részletek
Gyorshajtókra vadászik a rendőrség

Gyorshajtókra vadászik a rendőrség

2016. augusztus 23. 19:40

Országos sebességmérő akcióba kezdett kedden a rendőrség. Elsősorban a gyorsforgalmi utakon, a főutak lakott területen kívüli szakaszain, illetve a települések közútjain érvényes megengedett sebesség betartását vizsgálják. Érdemes óvatosnak lenni: a bírság ugyanis 5-től 300 ezer forintig terjedhet.

Részletek
Biztonságtechnikai megoldások otthonaink védelmében

Biztonságtechnikai megoldások otthonaink védelmében

2016. augusztus 10. 18:39

Kerítés, infrasorompó, biztonsági üvegfólia. Csak néhány azok közül a technikai eszközök közül, amelyekkel nagyobb biztonságban tudhatjuk lakásunkat akkor is, ha távol vagyunk otthonunktól. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya egy olyan kiadványt készített, melyben különböző vagyonvédelmi lehetőségekről tájékoztatják a lakosságot.

Részletek