Hirdetés
Eltűnt férfit keres a szegedi rendőrség

Eltűnt férfit keres a szegedi rendőrség

2016. szeptember 22. 20:40

A képen látható 42 éves szegedi férfi szeptember 21-én, szerdán 10 óra körül munkahelyéről ismeretlen helyre távozott egy pisztácia színű, Volksvagen Passat személygépkocsival. Farkas Flórián Walter amikor legutoljára látták, szobafestő-mázoló, fehér kantáros munkásruhát és világoszöld rövid ujjú pólót viselt. Aki bármit tud a férfiről, jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon, vagy az itt látható telefonszámok valamelyikén: 107, 112 vagy 562-400/17-38 mellék, telefontanú: 06-80/555-111

Részletek
Vádat emeltek a késelő börtönőr ellen

Vádat emeltek a késelő börtönőr ellen

2016. szeptember 16. 21:10

Vádat emeltek a börtönőr ellen, aki februárban megszúrt egy román férfit - tájékoztatta szerkesztőségünket a Csongrád Megyei Főügyészség. A vádirat szerint, mindkét férfi társasággal volt egy szegedi szórakozóhelyen, ahol vitába keveredtek egymással. A veszekedés, melybe a többiek is bekapcsolódtak odáig fajult, hogy a vádlott egy rugós késsel kétszer hasba szúrta a sértettet. Az áldozat a helyszínről elmenekült, majd később a barátai vitték kórházba. Ott derült ki, hogy sebe életveszélyes volt és meg is műtötték. Az ügyészség a börtönőrt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Részletek
Amerikai bajtársaikra emlékeztek a tűzoltók Szegeden

Amerikai bajtársaikra emlékeztek a tűzoltók Szegeden

2016. szeptember 12. 21:30

Egyperces szirénázással tisztelegtek a 2001. szeptember 11-én elhunyt amerikai bajtársaik előtt a szegedi tűzoltók vasárnap délután. New Yorkban 15 évvel ezelőtt két repülőgép csapódott a World Trade Center ikertornyaiba, egy harmadik gépet pedig egy másik városban, Arlingtonban a Pentagon épületébe irányítottak. A mentési munkálatokban a New York-i tűzoltóság 343 munkatársa veszítette életét. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeinél éppúgy, mint minden hazai tűzoltóságon, pontosan 14 óra 46 perckor, a repülőgépek becsapódásának időpontjában szólaltatták meg a tűzoltó járművek szirénáját.

Részletek
Romlott csokit, húst és tejet akartak átcímkézni

Romlott csokit, húst és tejet akartak átcímkézni

2016. szeptember 9. 21:20

Nagy mennyiségű lejárt szavatosságú termékekre bukkant a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy szegedi telephelyű kft-nél. A razzia során átcímkézett és átcímkézésre váró élelmiszereket találtak. Mindemellett a helyszín higiéniai állapota sem volt elfogadható. A NAV pénzügyőrei a korábban vendéglátóipari egységként működő, de már csak raktárnak használt helyiségben több mint 2000 üveg alkoholt valamint körülbelül 8000 liter tejterméket találtak. A fagyasztókban 70 kg összefagyott húskészítmény volt, és másfél raklap csokoládé várt az átcsomagolásra. Valamennyi termék szavatossági ideje 2014 és 2016 között lejárt, ezeket helyben címkézték át. Az élelmiszerek közelében macskaürüléket is találtak. A kormányhivatal munkatársai megsemmisítették az árukészletet.

Részletek
Égett az avar a szegedi szeméttelep közelében

Égett az avar a szegedi szeméttelep közelében

2016. szeptember 9. 19:50

Lángolt az avar péntek délután Szeged határában a sándorfalvi úton. A tüzet a szegedi tűzoltóknak sikerült eloltani hódmezővásárhelyi és sándorfalvi önkéntesek segítségével. Komolyabb kár nem keletkezett. Fekete föld és füst maradt hátra az avartűz után. A tűzoltók néhány óra alatt megfékezték a lángokat, amelyek a szeméttelep közelében csaptak fel kora délután. A tűz nagyjából 15-20 hektárt érintett. A nagy hőség miatt kiszáradt növényzet gyulladt ki, emiatt 8 darab körbála is elégett. A katasztrófavédelem még vizsgálja a tűz okát.

Részletek
A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik

A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik

2016. szeptember 8. 21:30

Segítségnyújtás elmulasztása vétségének gyanúja miatt nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság. Szeptember 6-án, 12 óra körül egy ismeretlen személy, ismeretlen típusú, feltehetően szürke színű autójával nem adott elsőbbséget a Római körút és Gál utca kereszteződéséhez érve a kerékpárúton szabályosan közlekedő biciklisnek. A kerékpáros, hogy elkerülje az ütközést, blokkolva fékezett és elesett. A gépkocsivezető nem győződött meg arról, hogy a biciklis megsérült-e, hanem a Római körúton a József Attila sugárút irányába távozott a helyszínről. A kerékpáros a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Részletek
Balesetek a rossz időben, Szegeden, Mórahalmon

Balesetek a rossz időben, Szegeden, Mórahalmon

2016. szeptember 5. 16:09

Baleseteket hozott a hirtelen jött őszi idő. Szegeden 2 autó koccant a Madách utca és a Nagykörút sarkán. Mórahalmon az István király úton fának csapódott egy autó, a beszorult sérültet szegedi tűzoltók mentik. A Szeged felől érkezőknek érdemes az elkerülőt választani. A katasztrófavédőket egyébként több helyszínre is riasztották ma, Kistelekre egy tűzesethez kellett kivonulniuk.

Részletek
Határvadász lenne? Itt az alkalom!

Határvadász lenne? Itt az alkalom!

2016. szeptember 1. 21:30

A honvédségnél folyamatos a toborzás, a rendőrségnél szeptember 1-én kezdődött a leendő határvadászok keresése. Országszerte összesen háromezer embert várnak, akiket a tervek szerint főként a déli határszakasz megerősítésére állítanak majd szolgálatba. A jelentkezők csak büntetlen előéletű magyar állampolgárok lehetnek, állandó belföldi lakhellyel, és érettségivel kell rendelkezniük. Emellett felmérik a fizikai és a lelki alkalmasságot, továbbá életvitel-ellenőrzésen is át kell esniük a jelölteknek. A kétéves képzés több egységből áll, a végén a résztvevők teljes értékű rendőrökké válnak, intézkedési jogosultsággal, és fegyvert is kapnak majd. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság különféle rendezvényeken is toborozza a határvadásznak jelentkezőket. Várják az újoncokat a katonák is, a honvédség idén ősztől már a középiskolában is keres fiatalokat, akik vállalják a szerződéses szolgálatot.

Részletek
Körültekintően az iskolába!

Körültekintően az iskolába!

2016. szeptember 1. 20:40

A tanév kezdetével nagyobb figyelmet kell fordítani a gyermekek közlekedésére. Az ő biztonságuk érdekében vonultak ki csütörtök reggel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az oktatási intézményekhez, hogy rendőri irányítással segítsék a közlekedőket. Az iskolakezdés többféle intézkedést is megkövetel az egyenruhásoktól.

Részletek
Bárki bejelenthet balesetveszélyes útszakaszt

Bárki bejelenthet balesetveszélyes útszakaszt

2016. augusztus 31. 20:10

Balesetveszélyes helyeket keres a rendőrség Csongrád megyében. A szerdán a megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felmérést indított, hogy a legproblémásabb helyeket megtalálják és ebben a lakosság segítségére is számítanak. Az országos statisztikák szerint csökkent ugyan a közúti balesetek száma, és ez igaz megyénkre is, de még mindig sokan halnak meg az utakon. Annak érdekében, hogy a jövőben még kevesebb tragédia történjen, a Közlekedésrendészeti Osztály elemzéseket végez, hogy hol vannak a legveszélyesebb szakaszok Csongrád megyében. A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy írják meg tapasztalataikat, észrevételeiket, és küldjenek részletes leírásokat az info.balesetmegelozes@gmail.hu e-mail címre.

Részletek