Hirdetés
Vizsgát tettek a határvadász tanulók

Vizsgát tettek a határvadász tanulók

2017. január 2. 21:02

Két hónapos képzés után letették első vizsgájukat a határvadász tanulók Szegeden. A vizsgán a 2016. november 2-án indult két osztály minden tanulója megjelent. Az elméleti felmérőn a szakmai ismereteket kellett bizonyítani. A 33 tesztkérdés átfogta a közrendvédelmi ismereteket, a rendőrség felépítését, alapelveit, az általános szolgálati ismereteket, a társadalmi és kommunikációs ismereteket, valamint az informatikát. Az írásbeli beszámolót az alaki kiképzésen tanultak felidézése követte. Az első képzési ütem 2016. november elején indult Csongrád megyében 57 fő részvételével. Az oktatás 2017. április végén fejeződik be. A képzés mellett a toborzás is folyamatos. A toborzó csoportok ott vannak Csongrád megye különböző rendezvényein, de a rendőr-főkapitányságon és a városi kapitányságokon is lehetőség van a jelentkezésre.

Részletek

Kutyakennelbe rejtette a cigarettát az orosz csempésznő

2016. december 30. 08:20

Tízezer doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén a Nemzeti Adó és Vámhivatal pénzügyőrei. Az orosz rendszámú, kutyák szállítására berendezett járműben öt díjnyertes, az állatútlevél alapján orosz terrier utazott. Az autót vezető nő azt mondta, nincs bejelenteni való áruja. Ennek ellenére a pénzügyőrök átvizsgálták a kennelek alját és tetejét, ahol összesen 7 millió forint értékű cigarettát találtak. A gépjárművet, és a dohányterméket a NAV munkatársai lefoglalták. Az orosz nő ellen költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak, és mintegy 29 millió forint vámigazgatási bírságot szabtak ki rá.

Részletek
Jégre menni veszélyes

Jégre menni veszélyes

2016. december 30. 06:45

Szegeden lassan befagynak az állóvizek. A jégtakaró azonban egyelőre csak néhány centi vastag, ezért senki ne menjen még rá, mert könnyen beszakadhat. Az elkövetkező napokban éjjeli fagy, nappali olvadás várható, ezért továbbra is legyünk óvatosak. A Tiszára vagy más folyóvíz jegére azonban még erős fagyban se merészkedjünk, mert az mindig életveszélyes.

Részletek
Kezdődik a tűzijáték szezon - csak óvatosan

Kezdődik a tűzijáték szezon - csak óvatosan

2016. december 27. 20:07

Bár 2011 óta egész évben használhatóak az úgynevezett I. és II. kategóriájú pirotechnikai eszközök, mégis az év végén fogy ezekből a legtöbb. Az óév búcsúztatásának népszerű kellékeit szerdától konténerekből is meg lehet vásárolni Szeged több pontján. A komolyabb tűzijátékokat azonban csak december 31-én délután hat órától elsején reggel hat óráig szabad felhasználni.

Részletek
8 kg marihuánával bukott le Röszkén a koszovói férfi

8 kg marihuánával bukott le Röszkén a koszovói férfi

2016. december 27. 20:01

Zavart viselkedése buktatta le a röszkei határátkelőn azt a koszovói férfit, aki 8 kg marihuánagyanús anyagot rejtett el gépkocsijában. A pénzügyőröknek feltűnt a viselkedése és tételesen átvizsgálták a német rendszámú járművet. A Volkswagen Golf hátsó üléseinél az oldalkárpitok mögül több téglatest formájú ezüst színű csomagból összesen több mint 8 kg marihuánagyanús anyag került elő. A megközelítőleg 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a koszovói sofőrt átadták a rendőrség munkatársainak.

Részletek
SuliMoped program: ingyenes lehet az első jogsi

SuliMoped program: ingyenes lehet az első jogsi

2016. december 16. 20:50

Díjmentesen szerezhet vezetői engedélyt segédmotoros kerékpárra 50 Csongrád megyei diák a SuliMoped programban. Ezt idén is meghirdette az Országos Rendőr-főkapitányság. A projektben résztvevő diákoknak és szüleiknek csütörtökön tartottak szülői értekezletet a megyei programfelelősök.

Részletek
Öngyilkosság a Csillagban: nem hibáztak a börtönőrök

Öngyilkosság a Csillagban: nem hibáztak a börtönőrök

2016. december 16. 19:50

Nem hibáztak azok a börtönőrök, akik akkor voltak szolgálatban, amikor két fogvatartott öngyilkos lett a szegedi Csillag börtönben. Ezt állapította meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának belső vizsgálata. A tényleges életfogytiglanra ítélt Szabó Zoltán és Miklósi Viktor Gábor – előbbit balástyai rémnek, utóbbit gyálaréti családirtónak nevezte a sajtó – a múlt hétfőn követett el öngyilkosságot. Azt az időszakot használták ki, amikor az őrök nem néztek rájuk. A két férfi rabruhából készített köteleket és arra akasztották fel magukat a közös cellájukban. Amikor az őrök észrevették, mi történt, már nem tudták az életüket megmenteni. A BVOP közleménye arra is kitér, hogy az öngyilkosság azoknak a raboknak a körében gyakoribb, akiknek rendezetlen a külső kapcsolatrendszere vagy, mint a mostani esetben is, akár életfogytig tartó büntetésüket töltik.

Részletek
Felborult egy autó a Thököly utcában, teljes az útzár

Felborult egy autó a Thököly utcában, teljes az útzár

2016. december 14. 18:50

Nem sokkal 18 óra előtt baleset történt Újszegeden, a Thököly utcában. Az ónos eső miatt síkossá vált úton egy személygépkocsi megcsúszott, nekiütközött egy álló autónak és felborult. A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a balesetnek három könnyű sérültje van. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes az útzár a Thököly utcában.

Részletek