Hirdetés
Körültekintően az iskolába!

Körültekintően az iskolába!

2016. szeptember 1. 20:40

A tanév kezdetével nagyobb figyelmet kell fordítani a gyermekek közlekedésére. Az ő biztonságuk érdekében vonultak ki csütörtök reggel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az oktatási intézményekhez, hogy rendőri irányítással segítsék a közlekedőket. Az iskolakezdés többféle intézkedést is megkövetel az egyenruhásoktól.

Részletek
Bárki bejelenthet balesetveszélyes útszakaszt

Bárki bejelenthet balesetveszélyes útszakaszt

2016. augusztus 31. 20:10

Balesetveszélyes helyeket keres a rendőrség Csongrád megyében. A szerdán a megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felmérést indított, hogy a legproblémásabb helyeket megtalálják és ebben a lakosság segítségére is számítanak. Az országos statisztikák szerint csökkent ugyan a közúti balesetek száma, és ez igaz megyénkre is, de még mindig sokan halnak meg az utakon. Annak érdekében, hogy a jövőben még kevesebb tragédia történjen, a Közlekedésrendészeti Osztály elemzéseket végez, hogy hol vannak a legveszélyesebb szakaszok Csongrád megyében. A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy írják meg tapasztalataikat, észrevételeiket, és küldjenek részletes leírásokat az info.balesetmegelozes@gmail.hu e-mail címre.

Részletek
Mobiltolvajokat keres a szegedi rendőrség

Mobiltolvajokat keres a szegedi rendőrség

2016. augusztus 24. 22:10

A lakosság segítségét kéri a rendőrség. A Szegedi Rendőrkapitányság lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A feltételezett elkövetők május 4-én 11 óra körül a Tisza Lajos körút egyik pékségének eladóteréből tulajdonították el a sértett nagy értékű mobiltelefonját. Az elkövetőket a bolt kamerája rögzítette. A rendőrség most ezeket a felvételeket nyílvánosságra hozva kéri, hogy aki a képeken látható tetteseket felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Részletek
Gyorshajtókra vadászik a rendőrség

Gyorshajtókra vadászik a rendőrség

2016. augusztus 23. 19:40

Országos sebességmérő akcióba kezdett kedden a rendőrség. Elsősorban a gyorsforgalmi utakon, a főutak lakott területen kívüli szakaszain, illetve a települések közútjain érvényes megengedett sebesség betartását vizsgálják. Érdemes óvatosnak lenni: a bírság ugyanis 5-től 300 ezer forintig terjedhet.

Részletek
Biztonságtechnikai megoldások otthonaink védelmében

Biztonságtechnikai megoldások otthonaink védelmében

2016. augusztus 10. 18:39

Kerítés, infrasorompó, biztonsági üvegfólia. Csak néhány azok közül a technikai eszközök közül, amelyekkel nagyobb biztonságban tudhatjuk lakásunkat akkor is, ha távol vagyunk otthonunktól. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya egy olyan kiadványt készített, melyben különböző vagyonvédelmi lehetőségekről tájékoztatják a lakosságot.

Részletek
"Csempészek" a Vadasparkban

"Csempészek" a Vadasparkban

2016. augusztus 9. 20:11

Bűnözők és pénzügyőrök lepték el a Szegedi Vadasparkot vasárnap. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai izgalmas és játékos akcióval hívták fel a figyelmet az állatcsempészetre.

Részletek
Trafikban késelt, elfogták

Trafikban késelt, elfogták

2016. augusztus 9. 20:06

Alig egy hónappal a késes támadás után a szegedi nyomozók elfogták azt a 34 éves helyi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2016. július 10-én, éjfél előtt nem sokkal egy szegedi dohányboltban késsel támadt egy ott tartózkodó vásárlóra.

Részletek
Válltáskatolvajokat keres a rendőrség

Válltáskatolvajokat keres a rendőrség

2016. augusztus 2. 18:30

Lopás miatt keresnek két férfit a rendőrök. A gyanúsítottak július 20-án reggel 5 óra előtt a Rókusi körúton, egy áruházban elloptak egy válltáskát. Őket gyanúsítják azzal is, hogy aznap 5 óra után a Csongrádi sugárúton lévő Európa-liget végállomáson az ott álló villamos vezetőfülkéjéből elvittek egy másik táskát. A rendőrség kéri, hogy aki tud valamit a tettesekről, jelentkezzen.

Részletek
417 kg marihuána volt a holland kamionban

417 kg marihuána volt a holland kamionban

2016. augusztus 1. 20:10

Az ügyészség vádat emelt azzal a két holland állampolgárságú férfival szemben, akik egy kamionban próbáltak meg tavaly Albániából Magyarország területére csempészni több mint 400 kiló kábítószert. A jármű tavaly február 11-én Szerbiából érkezett Magyarország területére Röszkénél. A pénzügyőrök a szerelvény röntgenes átvizsgálása során megállapították, hogy a pótkocsi alján különböző sűrűségű anyag található. A padló alatt kialakított hatalmas rejtekhelyről összesen 410 csomagból több mint 400 kiló kábítószergyanús anyag került elő. A marihuána tiszta hatóanyag-tartalma mintegy 38-szorosan meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A Csongrád Megyei Főügyészség a holland férfiakat nagy mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyben a Szegedi Törvényszék hoz majd ítéletet.

Részletek