Hirdetés
Újra indít járatot a Tisza Volán Szegedről Szabadkára, Zentára és Óbecsére

Újra indít járatot a Tisza Volán Szegedről Szabadkára, Zentára és Óbecsére

2014. február 14. 21:37

Sikeresen lobbizott a vajdasági buszjáratok megmaradásáért Kalmár Ferenc. A KDNP szegedi országgyűlési képviselője a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkárával, Völner Pállal egyeztetett. A döntés szerint továbbra is a megszokott menetrend szerint járnak a délvidéki járatok. Korábban a Tisza Volán azzal indokolta a Szabadkára, Zentára és Óbecsére induló járatok leállítását, hogy az utóbbi években folyamatosan csökkent az utasok száma. Becslések szerint viszont a délvidéki vonalon több ezer ember utazik rendszeresen.

Részletek
A kollektív bűnösség eltörlése a megoldás

A kollektív bűnösség eltörlése a megoldás

2014. január 28. 22:19

Már Szerbiában sem tabutéma az 1944-45-ös magyar népirtás, az akkor történteket már nem lehet a szőnyeg alá söpörni – jelentette ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Gál Ferenc Főiskolán tartott megemlékezésen. A vajdasági tartományi képviselőház elnöki posztját is betöltő politikus elmondta, még ebben az évben megszülethet az a szerb kormányrendelet is, ami jogi értelemben is semmissé teszi a három délvidéki község magyarjainak kollektív bűnösségét kimondó közigazgatási döntést.

Részletek
Szerbia uniós csatlakozása a tét

Szerbia uniós csatlakozása a tét

2014. január 23. 18:18

A magyar és a szerb történészeknek közösen kell a múltat feltárni, mert európai államként nemcsak a múltunk, de a jövőnk is sok tekintetben közös- hangzott el a történettudományi és művelődéstörténeti konferencián Szegeden. A délvidéken történt események újra értékelésének külön aktualitást nyújt az a tény, hogy Szerbia a napokban kezdte meg a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval.

Részletek
 Várható időjárás hétfő estig  

 Várható időjárás hétfő estig  

2013. november 24. 15:05

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de vasárnap délkeleten, hétfőn az Alpokalján rövid időszakokra a nap is kisüthet. Hétfő hajnalig sokfelé várható ismétlődő eső, majd a Dunántúlon fokozatosan megszűnik a csapadék, és az eső egyre több helyen átválthat havas esőre, hóra. Napközben a Dunántúl északi és középső tájain csak helyenként fordulhat elő hózápor, a Szécsény-Szeged vonaltól keletre pedig lassan mindenütt eláll az eső. Ugyanakkor a középső területeken az esőt egyre inkább havas eső, hó váltja fel, miközben a csapadékzóna dél felé húzódik. Vasárnap délutántól előbb csak a Dunántúlon, majd estétől már sokfelé megerősödik, az éjszaka második felétől kezdve egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira, északira forduló szél. Hétfőn délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2 és 5 fok között várható, de napközben már ennél hidegebb lehet.

Részletek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés