Hirdetés
Hirdetés

Eperjesen megnyílt a Magyar Nyelv és Kultúra Intézete

2011. november 12. 19:26

Megnyílt a hét végén a Magyar Nyelv és Kultúra Intézete az Eperjesi Egyetemen. Ezzel az Eperjesi Egyetem lett az egyetlen olyan felsőoktatási intézmény Szlovákiában, ahol az országban élő minden számottevő kisebbség kultúrájának kutatásával és nyelvének oktatásával foglalkoznak. Már korábban megalakult a ruszin és a roma intézet.

Részletek

Vajdasági kisebbségi pártok törvényt kifogásolna

2011. november 9. 22:32

Négy vajdasági magyar, egy horvát és egy szlovák kisebbségi párt vezetői közös levélben kérték Mirko Cvetkovic szerb miniszterelnököt, hogy kormánya vizsgálja meg a kisebbségek nemzeti tanácsairól - önkormányzati szerveiről - szóló hatályos törvény módosításának és kiegészítésének lehetőségét. A párt elnökei úgy vélik, hogy a 2009. augusztus 31-én meghozott törvény sok vonatkozásában nem felel meg az elvárásoknak.

Részletek

Kárpátalja magyarsága méltóképpen emlékezett meg 1956-ról

2011. október 23. 17:23

1956-ban Kárpátalján is megtalálták az emberek a módját, hogy csatlakozzanak \"ahhoz a reménytelenül szépséges magyar vállalkozáshoz, mert ezt kívánta az igazság, ezt kívánta a becsület\" - jelentette ki Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő vasárnap Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán tartott 1956-os emlékünnepségen elmondott beszédében.

Részletek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés