Hirdetés

Marad-e a magyarokat sértő szöveg a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport előtt?

2011. december 13. 11:48

Kolozsváron újabb politikai vita robbant ki a Mátyás szoborcsoport talapzatán törvénytelenül elhelyezett, magyarokat sértő felirat miatt a Krónika című napilap keddi jelentése szerint. László Attila, Kolozsvár alpolgármester korábban a Szabadság napilapnak jelentette ki: az év végéig mindenképpen lekerül a Mátyás-szoborcsoport előtti zöld övezetről a törvénytelenül kihelyezett bronztábla. Az ügy azáltal vált aktuálissá, hogy Sorin Apostu polgármestert korrupció gyanújával letartóztatták, és a hatáskörök újbóli elosztása során László Attila alpolgármesterhez került az adminisztrációs problémák intézése, így a tábla-ügy is.

Részletek
Újraválasztották Tőkés Lászlót

Újraválasztották Tőkés Lászlót

2011. december 10. 21:40

Tőkés László vezetésével folytatja munkáját az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT). Marosvásárhelyi küldöttgyűlésén szombaton az EMNT újjászervezte vezető testületeit, miután azokból meghatározó személyiségek távoztak az Erdélyi Magyar Néppártba.

Részletek

Új Szó: Jogi értelemben véget ért a Malina Hedvig-ügy

2011. december 6. 09:22

Jogi értelemben befejeződött Malina Hedvignek, a 2006-ban Nyitrán megvert szlovákiai magyar diáklánynak az ügye, mert a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság elfogadta a fiatalasszony és a szlovák kormány közötti per békés rendezéséről szóló megállapodást - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap kedden.

Részletek

A kongresszus Helsinki-bizottságához fordult a Boldoghy-ügyben az Amerikai Magyar Szövetség

2011. december 4. 22:52

A szlovák államnak a kettős állampolgárságot felvett Boldoghy Olivérrel szembeni fellépése okán az Amerikai Magyar Szövetség (AMSZ) felszólította az amerikai kongresszus Helsinki-bizottságát, hogy lépjen kapcsolatba Szlovákiával magyar kisebbséggel szembeni jogsértések miatt - derült ki a szervezet elnöke, Koszorús Ferenc által a hétvégén az MTI-hez eljuttatott leveléből.

Részletek
Ez is Európa?

Ez is Európa?

2011. december 4. 00:04

Egy kis nyugalomra vágyik családjával együtt az a felvidéki Rimaszombatba való 99 éves asszony, aki idén áprilisban vette fel a magyar állampolgárságot, s ezért megfosztják szlovák állampolgárságától - mondta az érintett, Tamás Aladárné lánya az MTI tudósítójának szombaton.

Részletek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés