Hirdetés

A határ menti területek élővilága

2012. január 14. 09:55

Közösen készít természetfilmeket a Kecskemét Tv és a szabadkai Pannon Rádió és Televízió. A projektet, amelyben a határ menti területek élővilágát mutatják be, az Európai Unió támogatja. Ezt a héten jelentették be egy Kecskemét melletti kúriában.

Részletek
Lovassport : Nyeregszemle

Lovassport : Nyeregszemle

2012. január 11. 22:49

Solymosi Bertold és Zerinváry Szilárd haladnak elől lovaikkal amikor megérkeznek a Kassai Völgybe. Három lovas hét nap alatt kétszázötven kilométer megtétele után ért Ópusztaszerről Kaposmérőre. Solymosi Bertold a Nyeregszemle főszervezője, Zerinváry Szilárd lókiképző és Oláh Krisztián túralovas 2012. január 4.-én indult el Ópusztaszerról a Nemzeti Történeti Emlékparkból, hogy személyesen adják át a májusban Ópusztaszeren megrendezésre kerülő Nyeregszemle meghívóját Kassai Lajos lovasíjász világbajnoknak Kaposmérőn. A három lovashoz az útjuk során több alkalommal helyi lovasok is csatlakoztak egy egy szakasz megtételére. A túra ötödik napjától a Balatont körüllovagló Bakonyi Poroszkálók lovascsapata is együtt lovagolt a nyeregszemle lovasaival a Kassai Völgybe. Felvételünk 2012. január 10-én készült. MTI Fotó: Ujvári Sándor Kaposmérő, 2012. január 11.

Részletek

Az EMNT és az EMNP kiáll Orbán Viktor és a magyar kormány mellett

2012. január 8. 20:30

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) \"a nemzeti összetartozás megvallásával és vállalásával\" kiáll az Európai Unió által bírált Magyarország, a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök mellett - olvasható a két szervezet közös nyilatkozatában, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Részletek

A madéfalvi veszedelemre emlékeztek a székelyek

2012. január 8. 20:12

A madéfalvi veszedelem néven hírhedtté vált, XVIII. századi osztrák katonai megtorlás 248. évfordulójára emlékeztek a kelet-erdélyi Madéfalván, ahol Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke kifejtette: a székelység minden veszteséget, tragédiát túlélt, és képes volt újrakezdeni.

Részletek
Lóháton viszik a meghívót Ópusztaszerről Kaposmérőbe

Lóháton viszik a meghívót Ópusztaszerről Kaposmérőbe

2012. január 4. 14:48

Európai Huszártalálkozóval és az Ópuszaszeri Vágtával bővül idén a Nyeregszemle. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark lovas hagyományőrző találkozóját idén május 18-a és huszadika között rendezik meg. A programra idén is több száz lovast és több ezer vendéget várnak. Kassai Lajos világbajnok lovasíjász meghívóját lóháton viszik el a szervezők. A legalább 1 hetes túrára ma indultak el.

Részletek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés