Hirdetés
Hirdetés
Összefogott a belvíz ellen Szeged és Újvidék

Összefogott a belvíz ellen Szeged és Újvidék

2012. március 2. 18:48

A belvíz- és árvízkárok megelőzése, csökkentése a célja annak a kutatómunkának, amelyben a szegedi és az újvidéki egyetem földrajz és geoinformatikai szakemberei vesznek részt. A magyar-szerb projekt eredményeként még jóval az elöntés előtt tervezhető lesz a beavatkozás a veszélyeztetett területeken. A kutatómunka nagyrészt uniós forrásból, több mint 150 millió forintból valósul meg.

Részletek

Az amerikai Magyar Emberi Jogi Alapítvány az állampolgársági törvény visszavonását sürgeti Szlovákiától

2012. március 1. 23:09

A szlovák kormánynak haladéktalanul le kellene állítania az állampolgársági törvény végrehajtását, vissza kellene vonnia a jogszabályt, helyre kellene állítania az áldozatok állampolgárságát és biztosítania kellene, hogy a magyar kisebbség tagjait az ország egyenlő állampolgárként kezeljék - hangoztatta a New York-i székhelyű Magyar Emberi Jogi Alapítvány (HHRF) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott állásfoglalásában.

Részletek

Rendészeti Szakközépiskola határon átnyúló projektje

2012. február 29. 21:11

Románia schengeni tagságát is elősegítheti az a határon átnyúló projekt, melyben a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola és a nagyváradi Határrendész Képző Szakiskola vesz részt. Az egy éves program keretében kompetencia felmérést végeznek a román intézményben, és kifejlesztenek egy új digitális tananyagot .

Részletek
Kerékpárral Szerbiába Újszentivánon át

Kerékpárral Szerbiába Újszentivánon át

2012. február 29. 17:39

2013-tól Szeged belvárosából akár át is lehet majd biciklizni Szerbiába. Márciusban ugyanis megkezdik az uniós támogatásból megvalósuló 25 kilométer hosszú kerékpárút építését. Csaknem 440 millió forintból alakítják ki az utat a szőregi Szerb utcától Újszentivánon és Tiszaszigeten keresztül a község határáig, valamint Törökkanizsa belterületén. Ezzel várhatóan október végére végeznek a kivitelezők . A magyar és szerb oldalon elkészült szakaszokat 2013-ban kötik majd össze.

Részletek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés