Hirdetés
Hirdetés

Vajdasági könyvkiadók bemutatkozása

2012. április 21. 22:32

Öt magyar könyvkiadó, a szabadkai Életjel, a zentai Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a zEtna, az újvidéki Forum és az Agapé mutatkozott be a szerbiai Vajdaságból szombaton a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Részletek

Pozsony nem tervez diszkriminatív módosítást

2012. április 19. 17:19

Martonyi János külügyminiszter megbeszélést folytatott szlovák kollégájával, Miroslav Lajcákkal csütörtökön Brüsszelben, a NATO külügy- és védelmi minisztereinek tanácskozása alkalmából. A találkozón tisztázódott, hogy Pozsony nem tervez olyan, az állampolgárságot érintő szabályozást, amely diszkriminatív módon sújtaná a szlovákiai magyarokat - közölte a Külügyminisztérium sajtófőnöke az MTI-vel.

Részletek

Autópálya-építési tervek Romániában

2012. április 1. 21:57

Románia 2014-től európai támogatással folytatja az észak-erdélyi autópálya építését, addig az amerikai Bechtel cég befejezi a megkezdett Bors-Berettyószéplak (Suplacu de Barcau) szakaszt - közölte Alexandru Nazare román közlekedési miniszter, akivel az Agerpres hírügynökség publikált vasárnap interjút a tárca terveiről.

Részletek

A lakosság személyi és vagyoni biztonságát az arra hivatott intézményeknek kell szavatolniuk

2012. március 29. 22:01

A szerb belügyminisztérium képviselői a vajdasági szervekkel és a helyhatóságokkal folyamatos kapcsolatban állnak, és számos intézkedést foganatosítottak, hogy az egyes településeken felmerült közbiztonsági problémák megoldása az arra hivatott intézmények hatáskörében maradjon - adta hírül csütörtökön a Tanjug szerb hírügynökség.

Részletek

Tőkés László kilép az RMDSZ-ből

2012. március 12. 08:14

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő hétfőn kiadott nyilatkozatában bejelentette, hogy 22 éves tagság után kilép a Romániai Magyar Demokrata Szövetségből (RMDSZ).

Részletek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés