Hirdetés
Hirdetés

Romániai magyar lapvélemények szerint Ponta színt vallott

2012. szeptember 3. 13:00

A romániai magyar sajtó úgy vélte, hogy Victor Ponta miniszterelnök a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium újraállamosítását elrendelő bírósági döntést is védelmébe vette, amikor az újraállamosítás ellen szervezett demonstrációt az igazságszolgáltatásra gyakorolt politikai nyomásként értelmezte - derült ki a hétfői lapokban közölt kommentárokból.

Részletek
Kolozsvári Magyar Napok

Kolozsvári Magyar Napok

2012. augusztus 19. 17:16

FOTÓ: 1. Kolozsvár, 2012. augusztus 19. Közönség Presser Gábor és Rúzsa Magdi közös koncertjén a harmadik alkalommal megrendezett Kolozsvári Magyar Napok programsorozat keretében a kolozsvári Főtéren 2012. augusztus 18-án. MTI Fotó: Haáz Sándor FOTÓ: 2. Kolozsvár, 2012. augusztus 19. Emil Boc polgármester, Románia korábbi miniszterelnöke (b) és Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (j2) megbeszélést folytatnak Kolozsváron 2012. augusztus 18-án. MTI Fotó: Haáz Sándor

Részletek

Hétfőn kezdődnek a Kolozsvári Magyar Napok

2012. augusztus 12. 20:03

Hétfőn kezdődik és augusztus 20-ig tart a harmadik alkalommal megrendezett Kolozsvári Magyar Napok programsorozata, amelynek szervezőjét, a Kincses Kolozsvár Egyesületet idén nemzeti jelentőségű intézménnyé nyilvánította a magyar kormány.

Részletek

Traian Basescu hálás a magyaroknak

2012. július 31. 23:02

Érvénytelen lett a Basescu elnök távozását célzó romániai népszavazás, mert kevesen mentek el szavazni. Különösen szembetűnő az alacsony részvétel az erdélyi megyékben, kiváltképp a Székelyföldön. Ezért Basescu \"megmenekülését\" külön is megköszönte az erdélyi magyarságnak.

Részletek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés