Hirdetés
Magyarország minden szinten támogatja Ukrajna európai integrációját

Magyarország minden szinten támogatja Ukrajna európai integrációját

2013. február 15. 22:51

Magyarország minden szinten támogatja Ukrajna európai integrációs törekvéseit, folytatni szeretné Kárpátaljával a Keleti Partnerség program keretében folytatott együttműködést, és bővíteni szeretné a két ország közötti határátkelőhelyek áteresztőképességét és számát – jelentette ki pénteken Ungváron Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Kárpátaljára.

Részletek
Székelyzászló-ügy

Székelyzászló-ügy

2013. február 10. 18:03

Felelőtlenség a magyar-román vitát nacionalista hangulatkeltésre használni - Traian Basescu román államfő elmondása szerint erre a következtetésre jutottak Orbán Viktor miniszterelnökkel Brüsszelben, amikor szóba került közöttük a székelyzászló-ügy.

Részletek

Orbán Viktor levelet küldött a határon túli magyar állampolgároknak

2013. február 9. 14:59

Levelet küldött a határon túl élő magyar állampolgároknak Orbán Viktor kormányfő, mert a kabinet őket is be akarja vonni a nemzeti konzultáció rendszerébe - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-vel. A Miniszterelnökség összesen 160 ezer levelet postázott, a küldemények előállítása és kézbesítése pedig mintegy 45 millió forintba került.

Részletek
Repülő őshüllő maradványaira bukkantak Erdélyben

Repülő őshüllő maradványaira bukkantak Erdélyben

2013. február 6. 21:59

Fotó: Kolozsvár, 2013. február 6. A 68 millió évvel ezelőtt elpusztult repülő őshüllő, az Eurazhdarcho langendorfensis maradványai a kolozsvári Erdélyi Múzeum Egyesület (EME) székházában 2013. február 6-án. Az új pteroszauruszfaj maradványait a Sebes-folyó medrében, Lámkerék (Lancram) közelében Vremir Mátyás paleontológus-geológus találta meg. MTI Fotó: Biró István

Részletek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés