Hirdetés
Hirdetés
Kárpát-medence 2013. február 18. 23:21

Németh Zsolt: csökkent a zászló körüli feszültség

Csökkent a székely zászló ügye körüli feszültség, miután Martonyi János magyar külügyminiszter telefonon megbeszélést folytatott román hivatali partnerével, Titus Corlateannal - állapította meg Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn, újságíróknak nyilatkozva.

Hirdetés

Németh Zsolt a nap folyamán Brüsszelben az EU-országok külügyminiszteri tanácskozásán vett részt, és ott külön megbeszélést is folytatott Titus Corlateannal. Mint elmondta, megköszönte a román diplomácia irányítójának, hogy a külügyminiszterek közötti telefonos megbeszélés után \"érzékelhetően csökkent a székely zászló körüli feszültség\", azzal együtt is, hogy a román külügyminiszter fenntartotta és továbbra is fenntartja a maga álláspontját.
    \"Fontosnak gondoljuk azt, hogy folytatódjon a párbeszéd\" - mondta Németh Zsolt, és beszámolt arról: Corlatean hangsúlyozta neki, hogy nagy várakozással tekint a magyar külügyminiszter mielőbbi bukaresti látogatása elé.
    Ennek még nincs konkrét dátuma, a tavasz folyamán kerül rá sor, remélhetőleg minél hamarabb - közölte a magyar államtitkár.
    Németh Zsolt utalt arra, hogy Martonyi János a román külügyminiszternek írt levelében már tett utalásokat a párbeszéd tartalmi témáira vonatkozóan. A magyar államtitkár úgy fogalmazott, hogy sok \"pozitív\" napirendi kérdéskör mellett  olyan \"érzékeny\" kérdések is megvitatásra várnak, \"mint éppen a székely zászló ügye\".
 
 
 
MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés