Hirdetés
Hirdetés
Kárpát-medence 2013. február 17. 13:59

A vajdasági biztonsági helyzetről

A vajdasági biztonsági helyzetről
A Vajdaságban történt, etnikai alapú incidensekről és a szükséges intézkedésekről egyeztetett Ivica Dacic szerb miniszterelnök és Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke Újvidéken.

Hirdetés

A Vajdaság Ma című internetes hírportál beszámolója szerint a két politikus a szombaton tartott találkozón egyetértett abban, hogy felül kell vizsgálni a büntetések terén érvényben lévő rendelkezéseket, különösen azokat, amelyek a nemzetiségek közötti incidensekre vonatkoznak. Abban sem volt vita köztük, hogy feltétlenül fel kell gyorsítani az ilyen esetek bírósági eljárásait. Leszögezték: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megőrizzék az etnikai alapú incidensek csökkenésének pozitív, az utóbbi évekre jellemző tendenciáját.
    Az utóbbi hetekben több alkalommal is előfordult a Vajdaságban, hogy etnikai alapú támadás ért magyar nemzetiségű polgárokat.
    Ivica Dacic és Pásztor István megállapodott abban, hogy azokban a községekben, amelyekben az utóbbi időben ilyen típusú események történtek, s amelyek károsan hatnak ki a nemzetek közötti viszonyokra, s nyugtalanságot keltenek a polgárok körében, a rendőrség mellett szükség esetén a csendőrség tagjait is bevethetik.
    Az újvidéki rendőrség közlése szerint megerősítik a rendőri jelenlétet azokban a közösségekben, amelyekben megnőtt az apróbb lopások száma.
    A szerb miniszterelnök és Pásztor István megállapodott abban is, hogy folytatják az intenzív és konstruktív együttműködést annak érdekében, hogy a Vajdaság minden lakosa nyugalomban és békében élhessen, függetlenül vallási vagy nemzetiségi hovatartozására.
    Néhány nappal korábban, szerdán ugyancsak a Vajdaság - különösen Temerin, Óbecse, Újvidék és Szabadka- biztonsági helyzetéről egyeztetett Pásztor István és Vajna Vukic, a belügyminisztérium államtitkára. A Belgrádban tartott megbeszélésen abban állapodtak meg, hogy a belügyminisztérium megfelelő intézkedéseket tesz e települések közbiztonságának növelésére, és elkészíti a szükséges intézkedések tervét.
     

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14946/Dacic-es-Pasztor-a-kozelmult-vajdasagi-incidenseirol.html


MTI

A FOTÓN: Pásztor István és Ivica Dacic

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés