Hirdetés
Ziccer 2012. szeptember 16. 18:20

Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén

Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén
Kunkli Tivadar thai-boksz bajnok nyerte Tequila nevű lován a bajnokok jótékonysági sztárfutamát vasárnap délután a 2012-es Nemzeti Vágtán. A győztes százezer forinttal támogatja a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítványt.

Hirdetés

 A sportolót a célban Pintér Tibor és Martinek János követte. Az ötödik Nemzeti Vágta alkalmából két jótékonysági sztárfutamon lovagolnak közismert emberek, hogy az általuk kiválasztott alapítványokat támogassák. Az összes alapítvány ötvenezer forintot kap, a két futamgyőztes által támogatott alapítványok pedig százezer forintot fordíthatnak majd nemes céljaikra.
    A Nemzeti Vágta második napja egyértelműen a színes bemutatók és a döntők napja volt. A Lovas Parasport bemutatója és sorversenye után megrendezték a középfutamokat, amelyek eredményeképpen Molnár Gyöngyi (Bajai Kistérség),  Bán Dóra (Tapsony), Vass Jennifer (Budapest, Ferencváros), Németh János (Baja) és Mátyás Edina Daniella (Tata) jutottak be az este kezdődő döntőre.
    A középfutamokat követően sor került a második fogatvágta sztárfutamra, és a Zágonyi Emlékfutam döntőjére is. Az enyhe időjárásnak is köszönhetően szép számban érkezett közönség a Hősök terére, ahol a huszár hadi bemutató, lovasbemutató, díjugratás, illetve magas ugrató verseny szórakoztatta az érdeklődőket.
    Idén először a több száz éves hagyománnyal rendelkező dámalovaglás hagyományát is felelevenítette a vágta: Janicsák Veca és Détár Enikő féloldalas ülésben vonult fel lóháton, őket  kocsival kísérte a többi hölgy.
    A bajnokok jótékonysági sztárfutama után bemutatkozik többek között a bábolnai ménes és a bugaci ménes puszta ötöse is, majd öt órától megkezdődnek a döntők: a kishuszár vágta, a fogatvágta és a jótékonysági sztárfutam, végül a döntő és az ünnepélyes díjátadó zárja a programot este hét óra előtt.MTI

FOTÓ:

Budapest, 2012. szeptember 16.
A futam győztese, Kunkli Tivadar, a thai-boksz korábbi profi világ- és Európa-bajnoka integet Tequila nevű lován a bajnokok jótékonysági sztárfutamán az ötödik alkalommal megrendezett Nemzeti Vágta lovasrendezvényen a budapesti Hősök terén 2012. szeptember 16-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300