Hirdetés
Ziccer 2012. április 12. 21:47

ZF-Eger - A-Híd Szeged Beton VE ( 10-9 )

Vízilabda ob I - Már a második mérkőzés határozott arról, hogy az Eger-Szeged elődöntős párból melyik csapat jut be a Vodafone férfi vízilabda ob I döntőjébe, miután a rájátszásban aratott keddi, Tisza-parti sikere után a csütörtöki, hazai meccsét is megnyerte a címvédő hevesi gárda.

Hirdetés
Hirdetés

    Eredmény, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés:
ZF-Eger – A-Híd Szeged Beton VE 10-9 (3-0, 2-5, 3-2, 2-2)
---------------------------------------------------------
góldobók: Graham 3, Biros, Hosnyánszky 2-2, Bundschuh, Kovács G., Varga II. Zs. 1-1, illetve Kayes, Molnár, Török 2-2, Kunac, Kiss Cs., Younger 1-1
    döntőbe jutott: az Eger, 2-0-s összesítéssel.

    A szegedi 14-11-es diadalt követően az egri csata esélyese már egyértelműen a hazaiak bajnoki címvédő együttese volt, s úgy is kezdtek, hogy a papírformát valóra váltják. Jó darabig ugyan inkább úszóverseny jelleget öltött az összecsapás, merthogy le-föl száguldoztak a csapatok minden kézzelfogható eredmény nélkül. Míg nem az első negyed közepén a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter – egy kapufán landoló bomba után – előbb parádésan ejtett, majd megúszást követően újfent közelről vette be Baksa László kapuját (2-0). A Szegedet megfogták az egri rohamok, amelyekből egyet a balkezes légiós, Kevin Graham még a nyitó játékrészben váltott gólra (3-0).
    A második negyedben a csongrádi vendégmunkás, Joseph Kayes a megfelelő pillanatban volt megfelelő helyen: ő lőhette be zavartalanul a háromszoros ötkarikás aranyérmes kapusról, Szécsi Zoltánról hozzá pattanó labdát, majd a vendégek szintén háromszoros olimpiai bajnok centere, Molnár Tamás nyúlt bele remekül egy passzba (3-2). A délszláv légiós, Aljosa Kunac révén pedig – mivel a sokadik hazai akció is eredménytelenül zárult - már 3-3-ra álltak a felek, ám a frissen vízbe szállt pekingi olimpiai bajnok, Hosnyánszky Norbert szinte azonmód "kipókhálózta" a jobb felső sarkot (4-3). Még a nagyszünet előtt Kayes kihasznált egy ziccert, és távolról Török Béla is betalált, ez utóbbi mozzanat előtt azonban az első félidő legemlékezetesebb megoldásával Hosnyánszky egészen parádés gólt csavart messziről a vendégek kapujába (5-5).
    A harmadik nyolc perc elején Kiss Csaba villant távolról, így először vezettek a szegediek a meccs folyamán (5-6). Igaz, nem sokáig: Bundschuh Erik alkalmi centerként szép húzást mutatott be (6-6). A gyors adok-kapok után viszont hibák sora következett mindkét oldalon, s "befagyott" a 6-6-os állás. Aztán emberelőnynél a szegediek vetettek véget előbb a negatív szériának: a légiós Aaron Younger célzott pontosan, de ugyanígy cselekedett Graham is (7-7).  A negyed legvégén pedig Kovács Gábor jóvoltából visszavette a vezetést az Eger (8-7).
    A záró játékrészben Molnár fórnál befejező emberként jeleskedett, ám a döntetlen állás tiszavirág életűnek bizonyult, mert Graham megúszásból a hálóba pattintott (9-8). A hat az öt elleni játék azonban gyors szegedi egyenlítéssel járt: Török lőtt a bal felsőbe (9-9). Ám a felelet sem késett: kevesebb, mint három perccel a vége előtt Varga II. Zsolt pattintott ügyesen (10-9). Ez – mivel több találat már nem született – megpecsételte a Szeged sorsát: nyert másodszor is, így döntőbe jutott az Eger.
    A másik elődöntős párban a Komjádi uszodában nyertes Honvéd vezet 1-0-ra a Vasas ellen, a második összecsapást péntek este (kezdés 18:30 ó) rendezik a Kőér utcában.
    További eredmények:
    az 5-8. helyért:
FTC-Fisher Klíma - Debrecen 9-14 (2-2, 3-4, 1-7, 3-1)
-----------------------------------------------------
legjobb góldobók: Paján 4, Czigány 2, illetve Varga T. 5, Létay 3
    Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, a Debrecen javára

    a 11. helyért:
PVSK-Fűszért - BVSC-Zugló 7-4 (3-1, 0-2, 2-0, 2-1)
-----------------------------------------
legjobb góldobók: Hoppál, Bóbis 2-2, illetve Borsós, Rajna, Hóna, Bedő 1-1
    Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés