Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Márki-Zay Péter lejáratására alkalmas dossziét adott a Fidesz a DK-nak, de az ellenzéki párt ezt felhasználás helyett inkább odaadta Márki-Zaynak
Túl a városon 2021. október 25. 12:13

Márki-Zay Péter lejáratására alkalmas dossziét adott a Fidesz a DK-nak, de az ellenzéki párt ezt felhasználás helyett inkább odaadta Márki-Zaynak

A Fidesz kottája címmel tartott sajtótájékoztatót az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter bemutatott egy dossziét, amiben szerinte az ő lejáratására gyűjtött anyagok vannak. Az anyagokat Márki-Zay Péter a Demokratikus Koalíciótól kapta nagyjából egy hete. Az összellenzéki miniszterelnök-jelölt hétfőn azt mondta:

a dosszié tartalmát a Fidesz adta a DK-nak, hogy így segítsen lejártani őt az előválasztás második fordulójában, de az ellenzéki párt nem használta föl az anyagot, inkább átadta azt Márki-Zay Péternek.

Márki-Zay azt ígérte nyilvánosságra hozza a dosszié tartalmát, mert szeretné bemutatni, hogyan működik az Orbán-féle Fidesz és a kormányzat ma Magyarországon.

„Látszik ebből két dolog is, az egyik, hogy Fidesz igyekezett ezzel is beavatkozni az ellenzéki előválasztásba, és az is, milyen módszerekkel figyel meg embereket” – mondta Márki-Zay, aki szerint a módszerbe illik a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal számítógépein 2018-ban talált kémszoftver is.

Ha igazak Márki-Zay Péter állításai, akkor a Kubatov-listák és a Pegasus megfigyelési botrány után újabb fejezet nyílik a Fidesz furcsa adatgyűjtések és azok felhasználása című, jó vastag kötetében. Amennyiben igaz a dosszié tartalma, akkor közvetlen bizonyíték is lesz arra, hogy a Fidesz nagyon szerette volna Dobrev Klárát Orbán Viktor ellenfeleként látni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Márki-Zay Péter megfigyelés ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelölt

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés