Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Több évtizedes áldatlan állapotok oldódtak meg: leaszfaltozták a Petőfi sugárúti bölcsőde bejáróját és járdát is építettek a szülőknek
Szegeden 2021. október 25. 11:51

Több évtizedes áldatlan állapotok oldódtak meg: leaszfaltozták a Petőfi sugárúti bölcsőde bejáróját és járdát is építettek a szülőknek

Azért nem volt egyszerű megcsinálni, mert a lakásszövetkezettel kellett egyezkedni arról, hogy elkezdhessék a felújítást. Végül húszmillió forintból bő másfél hónap alatt elkészültek a munkákkal.

Két bejárata is van a Petőfi sugárúti bölcsődének, az egyik a Móra utca felől, a másik meg a névadó sugárút felől. A szülők jelentős része erről az oldalról vitte gyermekét bölcsődébe, be lehetett hajtani autóval könnyebb volt megállni ott – a körülményekhez képest. A körülmények pedig évtizedeken át olyanok voltak, hogy ha indokolni kellett a SUV-ok szükségességét, akkor elég volt erre a bejáróra mutogatni, kátyús volt, egy-egy nagyobb eső után sehova nem folyt le a víz, hatalmas pocsolyákon kellett átgázolni. Ugyanakkor az is rendre problémát jelentett, hogy az ott lakók sem tudtak rendesen megállni, részben a szülők miatt sem, azaz sok gondot kellett egyszerre megoldani. A bejáró nem önkormányzati út, hanem a szomszédos lakásszövetkezeté, így velük kellett egyezkedni a felújításról. És hosszú éveken át ők nem akarták, hogy változzon a helyzet.

Járdát is kialakítottak, korábban ez sem volt rendesen kiépítve

Közben a lakók azt szerették volna elérni, hogy a körülményekhez képest kulturáltan tudjanak parkolni, az ott lévő garázsokat rendesen meg tudják közelíteni. Végül lett megoldás mindenre.

– Ahhoz, hogy Szeged rendbe tehesse az utat, szolgalmi jogot jegyeztetett be a területre. A munkálatokhoz szükséges forrást, húszmillió forintot az önkormányzat biztosította. Ebből az összegből elvégezték az érintett terület csapadékvíz-elvezetését, csatornabekötését, a bölcsődéhez vezető út aszfaltozását, valamint járda is épült – sorolta Koromné Fenyvesi Rózsa a városrész önkormányzati képviselője, mi mindent újítottak fel a bejáró rendberakása kapcsán.

– Lényegesen könnyebb lesz így elhozni a gyereket. Az út minőségének nagyon örülök, akár bringával is könnyen be tudok jönni a kapuig. Az, hogy a gödrök eltűntek, hogy nem lesz sár, ez nagy könnyebbség – mondta Rácz István. Az apuka azt is mondta, jól, hamar megcsinálták a bejárót. – Nem ez volt a hosszú, hanem az előtte lévő időszak.

Király Sándorné a Szeged Bölcsődéi és Gyermekjóléti Központja igazgatója is arról beszélt, hogy most ősszel végre sikerült egy évtizedes problémát orvosolni. – Az ételszállító is sokkal könnyebben jön be most már, emiatt is nagyon fontos volt már ez a felújítás – jegyezte meg az igazgatónő.

Magánterületre hajtunk be, hosszasan nem lehet itt várakozni

A lakók kérésére is lesz megoldás – valamikor. A sorompó helye, amivel lezárják a területet ki van hagyva, egyelőre. Amíg elkészül táblák figyelmeztetnek arra, nem lehet csak úgy parkolni az udvarban. A sorompó egyébként reggelente és délutánonként, amikor a gyerekeket beviszik a bölcsibe majd elhozzák, fel lesz nyitva.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde Koromné Fenyvesi Rózsa Petőfi sugárút útfelújítás Király Sándorné Rácz István Szeged Bölcsődéi és Gyermekjóléti Központja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés